Blogger Lovin #27

Af en toe probeer ik mits deze rubriek een aantal blogposts én medebloggers in de spotlight te zetten. De ene keer is dat omdat ze me aan het lachen brachten, de andere keer omdat ze me aan het denken zetten en soms gewoon omdat ze zo mooi geschreven zijn of ik me ergens helemaal in herken, … Eén ding is zeker, elk van hen wisten ze mijn aandacht te trekken en daarom wil ik ze ook even bij jullie onder de aandacht brengen.

Oops! Blijkbaar is het al van september vorig jaar geleden sinds ik hier nog eens een aantal favoriete blogposts met jullie heb gedeeld. Dat verklaart natuurlijk wel waarom mijn Blogger Lovin-mapje bijna uit zijn voegen ging barsten. Ik heb er eerst een heel deel verwijderd vermits ik hier morgen posts kon gaan delen die bijna een half jaar oud waren. Of zelfs ouder.

Kinderpraat:

Tja, ik blijf nu eenmaal een zwak hebben voor de geweldige uitspraken die kinderen doen.

Kinderpraat – en toen was je zes
Louisa en de lachsalvo’s
Emma praat #8
Flo spreekt #3

Interviews:

Interview: Petra Doom
Interview met Kaat de Kock

Listomania:

Ook een lijstjes blijven een zwak punt van me. Er is dan ook zoveel leuks in te ontdekken. Tweemaal kwam ik er een zwartraafje in tegen, heel vaak herkende ik er mezelf in maar ik ontdekte ik ook nog wat onbekende boeken én een aantal alternatieven indien ik het verdwijnselen niet onder de knie zou krijgen.

Een hoop random cijfers
Linkjesliefde #8 (raafje gespot)
Ook deze mensen hebben een blog (raafje gespot )
5 things I can’t or won’t do even though I’m a bookworm
25 dingen waar ik oprecht gelukkig van word
7 young adults van eigen bodem over klimaatverandering
Top means of transportation in Fantasy
Talitha’s ultieme fuck-it list

Creatief:

Een taart van Sofie die heerlijk klinkt, Irene die haar Bullet Journal weer heeft bovengehaald waardoor ik opnieuw van haar prachtige lay-outs kan genieten en Michelle die prachtige handwerk-projecten maakt en me dan telkens spijt doet krijgen dat ik haken eigenlijk enkel ontspannend vind wanneer ik een sjaal maak. Indien wat ingewikkeldere projecten me ook zouden aanspreken zou ik sowieso deze schattige Mandrake willen maken.

Frangipane taart met peer en chocolade
Bullet Journal Juni
Een draakje voor ons meisje

Leesuitdaging:

Het is geen toeval dat ik hier tweemaal naar dezelfde boekblogster verwijs. Annemieke slaagt er immers steeds in om de leukste leesuitdagingen tegen te komen. Zo ontdekte ik dankzij haar de O.W.L.’s Readathon waar ik in april aan meedeed en wil ik eigenlijk ook wel eens nakijken hoever ik, op basis van wat ik tot nu toe las, kan geraken bij de Going to Hogwarts – Harry potter Board Game Reading Challenge. Ja, ik weet dat ik dit jaar niet aan leesuitdagingen wilde meedoen. Maar Harry Potter dus … 

Doing my O.W.L’s for Healing Purposes // O.W.L.S. 2019
Going to Hogwarts – Harry Potter Board Game Reading Challenge Update

Interessant:

Een bijdragen leveren aan een beter milieu zonder daar super veel moeite voor te doen? Talitha helpt je wel even. Irene trouwens ook en Annemieke die geeft je dan weer tips voor het maken van Bookstragram-waardige foto’s. Joany bedenkt de meeste originele manieren om te bepalen welke boek ze gaat lezen, Marcia nam me mee naar Stockholm, ik leerde alweer een nieuw fantasy subgenre kennen en Haaike en haar vriend onderzochten hoe goed ze elkaar kennen aan de hand van een vragenlijst.

The ultimate guide om toch een beetje duurzamer te leven, ook als je een lazy trunte bent zoals ik
Mijn groene lijst
Snapping those bookish pictures
De eerste vijf boeken lezen die ik tegenkom op Instagram
Going over to the Gritty Dark Side – Grimdark
Ik bezocht de bibliotheek van Stockholm
Hoe goed kent hij mij?

Persoonlijk:

Things that make me pick up a book
Eight blog posts I think give you the best glimpse of me
Ik heb geen mening over deze boeken en dat is oké
Bekentenis : Ik werd gelukkig door de YA community
20 dingen die ik graag doe
JOMO, enorm herkenbaar!

Uitpakken:

Unboxing Owlcrate mei 2019 : Epic adventures
#echtepostiscool 7.0 Uitpakken!
Unboxing Flick The Wick Box – The legend of Caraval

Mooi:

Timelapse onweersbui
7 jaar. Of toch ongeveer.

Door die ‘Sorry, maar jullie zijn al iets te lang geleden verschenen’ – kuissessie haalden deze (en andere) bovenstaande lijst niet:

Een omschrijving van het genre Biopunk, De allereerste Verbeelding Kwartaalbox, Dingen die er toe doen volgens Talitha, de prachtige verjaardagstaarten die Sofie voor Juliette maakte, Audrey’s ervaringen met een maand lang vakantiewerk in de Brugse Boekhandel, 7 films over robots, de bordspelen die Marcia kocht op Spel 2018, Almost here – end of the year van Annemieke (misschien denk ik er dit jaar wel een keer tijdig aan om die vragenlijst te beantwoorden), een massa fijne jaaroverzichten (in foto’s, cijfers, anekdotes, favorieten, …), Joany die me nachtmerries bezorgde met de blogpost Als ik maar 30 boeken mocht houden, Marcia’s blogpost die ervoor zorgde dat ik dit jaar een scheurkalender met versjes van Lars van der Werf heb, Sofie die haar tiende blogverjaardag vierde met het delen van 10 persoonlijke weetjes, Romy die 44 washi-tape tips deelde en me daarmee het perfecte excuus bezorgde voor mijn uitgebreide collectie, Joni die me deed ontdekken dat er een leuke actie liep om aandacht te vragen voor Diabetes en dat die actie ook nog eens dicht bij ons werd georganiseerd waardoor ik nu een paar gele sokken met spuitjes heb, …

Ik kwam mezelf ook een aantal keren tegen. Gelukkig letterlijk en niet figuurlijk.

Ik spotte mezelf bij Hoofdstuk 12 waar ik in het decemberzonnetje werd gezet, bij Marcia die blij was met de Slytherin sjaal die ik voor haar maakte en in haar boekig jaaroverzicht van 2018, bij Katrien toen ze Zwartraafje vermelde als boekblog die de moeite was om te volgen, op Talitha’s blog in het gastoptreden dat ik bij haar mocht doen, Emmy’s Complimenten voor boekbloggers waar ik heel wat lieve woorden tegenkwam en bij Audrey die Vijf tips voor beginnende boekbloggers deelde en ik mezelf plots zag opduiken als voorbeeld, …

15 gedachten over “Blogger Lovin #27”

 1. <3 Dank voor al het delen. Lijkt me ook wel lastig om alles bij te blijven houden. Ik vind het al lastig om elke keer te onthouden om ze in mijn maand wrap up te zetten haha.

  1. Dat is super graag gedaan. Eigenlijk valt het wel mee hoor. Ik bewaar ze in een aparte map bij Bloglovin en dan moet ik nadien enkel nog de url’s kopiëren. Het probleem is dat er meestal gewoon al te veel tijd is verstreken waardoor ik minder deel dan ik heb opgeslagen. Het zou immers een beetje gek zijn om nu nog iets te delen dat vorig jaar in oktober verscheen.

  1. Je weet dat ik al een hele tijd fan ben van jouw unboxings en bookhauls hé. Daar kom ik regelmatig boeken tegen die me aanspreken en er voor zorgen dat ik telkens titels weet te bedenken wanneer ik een swap wishlist mag samenstellen. 🙂

  1. Hihi, ik zit al weer met achterstand ondertussen. Maar dat is allebei heel graag gedaan hoor. Zowel de vermeldingen als het bezorgen van extra leeswerk. 🙂

 2. Tof altijd zo’n lijstjes! Ik wil er zelf ook al een tijd een maken maar ik kom er nooit aan toe. Vind het ook altijd zoveel werk om alles weer bij elkaar te zoeken :p Merci voor de vermeldingen trouwens! Het lijkt ook alsof ik hier al keilang niet meer heb gereageerd!

  1. Ik maak het mezelf makkelijker door ze bij Bloglovin in een aparte map op te slagen. Dan moet ik ze nadien enkel nog openen en de link kopiëren en plakken. Hihi, ik hou dat niet bij in een boekje of zo hoor. Maar ik vind het wel heel tof om hier een reactie van je te zien verschijnen.

 3. Bedankt voor de vernoeming! 🙂 En voor het lachmoment, ik heb me kostelijk geamuseerd met die kinderpraat-post.

  En voor het excuus om binnenkort nog eens een frangipanetaart te bakken (als het iétsje minder warm is) 😛 die foto’s waren veel te inspirerend.

  1. Die kinderuitspraken zijn heerlijk leesvoer hé. Ik ging normaal vanalles bakken voor mijn verjaardagsfeest van zaterdag maar het zullen uiteindelijk allemaal desserts worden waar geen oven bij komt kijken. Het wordt al warm genoeg zonder dat ik voor extra hitte zorg.

 4. Dank je wel voor het vermelden ♥ het achterlopen op bloglovin is een heel herkenbaar iets! soms heb ik zelfs geen tijd om even op bloglovin te neuzen en dingen op te slaan!

  We lijden echt aan een chronisch tijdgebrek hoor! Er zouden 4 uurtjes extra op een dag moeten zijn voor lezen en bloggen!

  1. Dat zou echt enorm helpen. Is er zo geen postbus waar je suggesties kan indienen? Ik stem meteen op jouw voorstel.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.