Harry Potter Bullet Journal #3

In 2017 besloot ik voor het eerst om te zien of een Bullet Journal iets voor mij was. Ik besloot hem niet als planner en/of tracker te gebruiken maar wel als een vereenvoudigde versie van het herinneringsdagboek dat ik eerder had. Dit concept beviel me veel beter. Niet alleen vind ik het heel fijn om te doen, het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren.

Dit jaar ben ik dus al aan mijn derde exemplaar toe en besloot ik het nog wat leuker te maken door te kiezen voor een lay-out die gebaseerd is op het werk van J.K.Rowling. Zo komen die twee leuke Harry Potter stempelsets die ik vorig jaar kocht meteen goed van pas.

Vermits het nu om een boekgerelateerde lay-out gaat leek het me een leuk idee om jullie hier maandelijks even te laten meekijken. In januari stond Ravenclaw centraal februari werd in mijn eigen huiskleuren gehuld (Hufflepuff!) en in de lentemaand komt het Slytherin-groen aan bod.

Wait until my father hears about this silly muggle thing. Why would you use a Bullet Journal if you can use a pensieve instead?

Uiteraard hou ik ook in maart een maandmenu bij en noteer ik was ik las op mijn Hogwarts Library pagina.

Deze twee pagina’s waar zien er nog steeds hetzelfde uit en dat blijft waarschijnlijk zo voor de rest van het jaar. Het enige verschil zijn de huiskleuren bovenaan. Jammer genoeg wordt de zaken die ik hier per post ontvang nog steeds gewoon in de brievenbus achtergelaten en niet overhandigd door een uil. Gelukkig hebben we een heel lieve postbode en verzacht dat de teleurstelling behoorlijk.

Ook mijn maandelijkse terugblik-pagina’s werden in de juiste kleuren gehuld. Wel jammer dat die effen washitape rolletjes zo hard doorschijnen. Zelfs wanneer ik twee lagen over elkaar plak kan je de lijntjes er nog door zien komen.

Zo, nu jullie weten hoe mijn lay-out voor deze maand er uit ziet is het hoog tijd geworden om mijn TBR én leescijfers van de voorbije maand in te vullen en mijn terugblik uit te schrijven. Vooral dat laatste durft immers wel eens uitgesteld te worden.

12 gedachten over “Harry Potter Bullet Journal #3”

  1. Dankjewel Petra! Ik vind het echt leuk dat er ondertussen ook zoveel mooie Harry Potter-gerelateerde notitieboeken te vinden zijn. Manlief vond het een beetje vreemd dat ik er onlangs weer twee kocht maar als je ze na het invullen ook echt bijhoudt dan mogen ze er leuk uitzien hé. Misschien krijgen ze nog wel een plekje in de boekenkast bij de andere Harry Potter items maar dan gaat Hermione eerst toch even moeten langskomen om de capaciteit van mijn kast lichtjes te bevorderen. Op magische wijze uiteraard.

  1. Die heb ik via AliExpress gevonden. ALs ik me niet vergis staat er in mijn laatste post met Ali aanwinsten een rechtstreekse link naar die stempels.

    1. Dat is herkenbaar. Ik stond ook weer wat achter doordat we vorige week enkele dagen aan de zee waren. Ondertussen heb ik de achterstand kunnen teruglezen tot ongeveer vijf dagen. Bijna bijgelezen dus.

 1. Super leuk!
  Bullet journals doen mij altijd goesting krijgen er zelf eentje bij te houden, en zeker zo’n mooie met Harry Potter-thema als de jouwe! Helaas weet ik uit ervaring dat ik het nooit langer dan een week of 2 volhoud, dus waag ik me er niet meer aan, hoe hard het me ook doet kwijlen.
  Maar onlangs bedacht ik een leuk alternatief: een leeslog met mijn gelezen boeken en recensie, waarin ik naar hartelust kan scrapbooken, stempelen en doodlen, zonder dat ik er echt elke dag in bezig moet zijn.
  Ik kocht al wat leuke spulletjes in de action, maar mis nog toffe boek- en HP-gerelateerde spulletjes. Misschien moet ik toch eens durven bestellen op Aliexpress…

  1. Dankjewel Charlotte! Ik dacht dat het volhouden bij mij ook een probleem zou zijn nadat ik al die knappe voorbeelden op Pinterest had gezien maar eigenlijk valt het in deze vorm heel goed mee. Natuurlijk moet ik wel elke maand een lay-out voorzien maar ik ben er nadien eigenlijk niet zo frequent mee bezig vermits ik veel zaken kan overnemen. Van Goodreads bijvoorbeeld of mijn blogplanning. Alleen de bladzijden met aanwinsten en zaken die ik zelf cadeau gaf vul ik op de dag zelf in omdat ik het anders zou kunnen vergeten.

   Jouw alternatief klinkt inderdaad heel leuk. Daar kan je zeker je creativiteit in kwijt. Mocht je Aliexpress toch liever nog wat uitstellen dan kan je hier misschien iets mee. https://desprookjeswinkel.be/products/harry-potter-gadget-decals?variant=14186940661826

  1. Ik liep nog een beetje achter dus ik heb deze namiddag die lay-out van april gedaan. Deze maand is Gryffindor aan de beurt. Die wordt hier waarschijnlijk binnenkort ook nog wel eens gedeeld.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.