Harry Potter Bullet Journal #2

In 2017 besloot ik voor het eerst om te zien of een Bullet Journal iets voor mij was. Ik besloot hem niet  als planner en/of tracker te gebruiken maar wel als een  vereenvoudigde versie van het herinneringsdagboek dat ik eerder had. Dit concept beviel me veel beter.  Niet alleen vind ik het heel fijn om te doen, het is ook super handig vermits mijn geheugen een zeef is en ik op deze manier veel leuke momenten kan blijven herinneren.

Dit jaar ben ik dus al aan mijn derde exemplaar toe en de twee leuke Harry Potter stempelsets die ik vorig jaar kocht brachten me op het idee om er een Harry Potter exemplaar van te maken. Vorig jaar gebruikt ik een notitieboek met een print van de Marauders Map, dit jaar een Stupefy-exemplaar. Alleen moet nu dus ook de binnenkant er aan geloven.

Vermits het nu om een boekgerelateerde lay-out gaat leek het me een leuk idee om jullie hier maandelijks even te laten meekijken. In januari stond Ravenclaw centraal maar deze maand koos ik voor mijn eigen Hogwarts-huis … Hufflepuff!

Jammer genoeg bleek de gele washitape die ik kocht vrij licht van kleur te zijn én serieus door te schijnen. Toch hou ik wel van deze geel/zwarte combinatie. De kleine details maken het geheel nog leuker zonder het te overheersen. Dat kwam mooi uit vermits ik mijn bujo nog wat verder wilde kunnen versieren.

De Marauders Map voetjes mochten weer eens uit de stempeldoos komen en ook die leuke Monster Book Of Monsters-stempel kwam deze maand van pas. Verder gebruikte ik ook een sticker van Newt Scamander en eentje van Niffy Niffington die heel gelukkig is met zijn verzamelde buit.

Nee, ik schotel manlief geen toverdrankjes voor als avondmaal maar toch vond ik die ketel en flesjes leuk passen bij de pagina waar ik mijn maandmenu neerpen.

Op de rechterbladzijde noteer ik mijn gelezen boeken. Die leuke sticker van een stapel magisch leesvoer én Hufflepuff-sjaal was dat ook perfect. Dit jaar noteer ik ook aan het einde van elke maand in mijn bullet journal het aantal gelezen bladzijden én de stand van mijn TBR. Die is ondertussen trouwens al wat gezakt dus ik kan fier zijn op mezelf.

Deze twee bladzijden gaan er maandelijks vrijwel hetzelfde uitzien. Het enige verschil zijn de kleuren van de washi-tape bij de kader bovenaan. Hier noteer ik telkens alle aanwinsten en leuke post of attenties die ik kreeg (links) en de post die ik zelf verstuurde, zaken die ik geknutseld heb én cadeautjes die ik heb uitgedeeld (rechts).

Natuurlijk moesten er ook planten aan bod komen bij deze Hufflepuff-maand. De linker-pagina wordt opnieuw een terugblik-pagina en rechts noteer ik zowel de hoogte -als dieptepunten van februari.

Nu nog eens nadenken over welk huis ik ga uitkiezen voor de komende maand.

7 gedachten over “Harry Potter Bullet Journal #2”

    1. Die kwam deze maand echt super goed van pas. Het is een beetje een twijfelgeval vermits het qua kleur ergens tussen geel en kaki ligt. Maar bij deze lay-out kwam het alleszins mooi uit.

    1. Ik ging net een blogpost over mijn lay-out voor maart samenstellen toen ik jouw reactie zag binnenkomen. Wat een grappig toeval.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.