Foto-update #139

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik ben beetje bij beetje aan het ontspullen. Het is wel duidelijk dat ik niet de enige ben die daar mee bezig is. Grappig ook vermits ik net een heel deel spullen had weggedaan en er vervolgens een mede-ontspuller aan de deur stond met deze set. Ze wist dat paars mijn lievelingskleur is en wilde me er een plezier mee doen. Nessie heeft de nieuwe schaal en potjes alvast goedgekeurd.

Dit geweldige script geeft me eigenlijk iedere keer dat er iets misloopt met mijn back-up het perfecte excuus om een stukje chocolade te eten. Ja toch …

In plaats van meerdere aparte foto’s met maaltijden heb ik snel even een collage gemaakt van enkele zaken die ik de voorbije twee weken heb klaargemaakt als avondmaal. Winterse salade met pens en appel, Pasta met groene groenten en falafel, Ovenschotel met prei, courgette, kippengehaktballetjes en aardappels, Curry met kip, erwtjes,ananas en kokosmelk, Couscous van bloemkool met rozijntjes, tuinbonen, pistachenoten en een Eenpansgerecht met kip, krieltjes en een hoop groenten. Maar evengoed een bagel met rucola en gerookte zalm wanneer ik alleen thuis was en geen zin had om uitgebreid te koken.

Hier had ik echt wel eventjes geluk. Ik was net twee minuten binnen toen deze dementor-wolken losbarsten.

Blijkbaar hebben ze bij de plaatselijke supermarkt door dat er een Potterhead in de buurt woont. Ik zag er onlangs immers deze Every Flavour Beans van Bertie Botts liggen. Het zou moeilijker zijn om aan te weerstaan indien er Chocolate Frogs lagen dus het is waarschijnlijk maar goed dat ze enkel deze hebben. (Oops! Dit is blijkbaar al de derde Harry Potter-verwijzing in deze update. Ik ga me een beetje moeten inhouden precies.)

Vorige week zag ik deze beker en ik moest meteen aan Haaike denken. Ik wilde haar een foto sturen via Instagram en bedacht me toen dat ze daar niet meer actief was dus deel ik hem gewoon even hier. Deze is wel een pak leuker dan die Trump-beker van enkele weken terug.

Na het lezen van Marcia’s blogpost bedacht ik me dat het een leuk idee was om terug een scheurkalender in huis te halen. Toen we net samenwoonden hebben we dit enkele jaren gedaan (Garfield, Forever Friends, … ) maar ondertussen hadden we er al heel lang geen meer in huis. Elke dag met een gedichtje inzetten leek me echter een fijn vooruitzicht.

Dit prachtige inpakpapier dat me meteen aan Court of Night deed denken vond ik bij Hema en het past perfect bij de leuke ACOTAR washitape van Letters and Lights. Ik heb al enkele knutselideetjes in gedachten. Als die ooit verwezenlijkt worden zal je ze hier ongetwijfeld zien verschijnen.

Ik ben zo iemand die er zelden aan denkt om een profielfoto of achtergrond te veranderen. Maar onlangs kwam ik deze tegen en ja … misschien beschermt Harry’s Patronus mij ineens ook vermits ik me er mee achter verschuil. Inloggen doe ik uiteraard via een uil om het plaatje compleet te maken. (Dzju, blijkbaar ben ik niet goed in het intomen van die Potteritis)

Ook dit jaar blijf ik maandelijks een Amnesty brief schrijven.

Ik had een afspraakje met een vriendin en haar kinderen en voelde me plots een pak jonger toen we samen armbanden maakten. Nee hoor, ik ben echt niet voorspelbaar qua kleurencombinaties.

In plaats van een boeket bloemen (postzegels) kreeg ik dit keer een fruitkorf toegestuurd.

The Foodmaker in Antwerpen zit ondertussen op een andere locatie (op de Meir en vrij dicht naar de Groenplaats toe) en die is heel mooi aangekleed.

Binnenkort gaat vrijwel iedereen kunnen zien dat ik een Potterhead ben. Na de nog vrij subtiele sjaal en diadeem heb ik nu immers ook een Harry Potter-jurk. Ik ben echt zo blij dat die past. Want vermits ik hem online heb besteld was dat eerst nog even in spanning afwachten. (Tja, als je je dan toch niet kan bedwingen kan je er maar beter voluit voor uitkomen hé. Nu is het wel heel duidelijk dat ik een Potterhead ben.)

Vermits het vervoeren van een Bananoffee-trifle me niet haalbaar leek besloot ik wafeltjes met banaan en chocolade te maken. Ik had immers een bijpraat-afspraakje met Audrey in het vooruitzicht. Hebben jullie de nieuwe lay-out van haar blog al gezien?

Niet alleen was het heel fijn om haar nog eens in het echt te ontmoeten. Ik kreeg ook nog eens een super lief cadeau. Haar mama heeft immers deze mooie booksleeve voor me gemaakt. Die is perfect voor de grotere of dikke boeken die niet in mijn raafjes-sleeve passen. Ik ben er echt heel blij mee. Dankjewel Audrey(’s mama).

Op dezelfde dag dat ik die mooie booksleeve kreeg én de Patronus jurk hier toekwam had de postbode ook een leuk pakketje voor me bij. Toen Sas haar 10de blogverjaardag vierde had ik weer eens veel geluk. Ze organiseerde immers een winactie waarbij de winnaar een verrassingspakket zou ontvangen. Het toeval wil dat ik vorige week nog aan het twijfelen was of ik het blikken doosje wel/niet zou kopen. Dankzij Sas heb ik het nu wel én er bleek ook nog eens een Boekenbon in te zitten. Dat is natuurlijk super fijn. Echt een leuk verrassingspakket. Nogmaals bedankt Sas!

11 gedachten over “Foto-update #139”

  1. Binnenkort wordt het meer ruilen als ontspullen denk ik. Maar toch, er is al een heel deel opgerommeld en zodra ik wat meer energie heb maak ik werk van de overige kasten en dozen.

  1. De voorbije dagen heb ik nog eens wat nieuwe kaartjes kunnen maken en dat was heel fijn vermits het alweer even geleden was. Die zullen waarschijnlijk bij de volgende fotupdate verschijnen.

  1. Dag Aurelie. Ik had dit recept van Jeroen Meus gebruikt en daar stukjes banaan en chocolade aan toegevoegd maar ik moet eerlijk bekennen dat ik er zelf niet zo gek van was. https://dagelijksekost.een.be/gerechten/wafeltjes
   De volgende keer ga ik dus waarschijnlijk terug mijn klassieke quatre quarts-beslag gebruiken. (4 eieren, 250g bloem, 250g suiker en 250g boter) Die wafeltjes vind ik immers minder taai.

  1. Echt hé! Mijn eigen moeke gaat er ook nog eentje voor me maken. Eentje die tussen de twee maten invalt die ik al heb en in een stofje dat echt helemaal iets voor mij is. Drie booksleeves is echt geen overbodige luxe. Toch?

 1. Haha, heerlijk, die haaientas, merci! 🙂
  En mooi kleedje! Tof ook dat je het omgekeerd ook kan dragen, kan je meerdere dagen los gehen in Potterkledij, zonder dat het heel hard opvalt 😉

  1. Mocht er hier in de buurt een winkeltje zijn waar je de kleedjes ook echt zou kunnen passen dan zou ik er waarschijnlijk nog wel enkele durven aanschaffen. Ik word daar dus echt vrolijk van hé. Zowel van mijn Hufflepuff-sokken als Harry Potter-pyama en jurk.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.