2018: favorieten per genre

Sommige tradities hou ik graag in ere. Het nieuwe jaar starten met een terugblik op de voorbije maanden is daar één van. Het is de ideale periode om mijn liefde voor lijstjes niet in te tomen en even terug te kijken naar een afgesloten hoofdstuk voor ik aan een nieuw verhaal begin. Ieder jaar opnieuw vergeet ik hoeveel tijd er in sommige van die blogposts kruipt maar ik blijf het fascinerend vinden om sommige zaken op te zoeken. Hoeveel maar ook wat ik juist las, welke nieuwe boeken ik aan mijn collectie mocht toevoegen, mijn favoriete boeken maar evengoed een aantal tegenvallers, … Een beetje van alles dus. Ondertussen zijn er al enkele terugblik-blogposts verschenen maar ik ben nog niet helemaal klaar met dat terugkijken naar vorig jaar.

De voorbije jaren durfde ik mijn favorieten wel eens in meerdere blogposts te verdelen. Vermits de kans groot is dat jullie halverwege januari al genoeg hadden van mijn terugblik-posts besloot ik om ze samen te voegen in één post. Ik hanteerde de voorwaarde dat geen van deze lijstjes meer als vijf titels mocht tellen. Dat bleek soms moeilijker dan verwacht maar gelukkig bestaat er zoiets als subgenres.

Urban Fantasy:
Magic Breaks – Ilona Andrews
Rosemary and Rue – Seanan McGuire
Lake Silence – Anne Bishop
Soulless – Gail Carriger
The Rook – Daniel O’Malley

Fantasy:
The Crimes of Grindelwald – J.K.Rowling
Het begin – Nora Roberts
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban – J.K.Rowling
De laatste magiër – Lisa Maxwell
Rijk van Stormen – Sarah J. Maas

YA:
Warcross
The Gentleman’s Guide to Vice and Virtue
Breathe
De Nieweling
Bloed en Beenderen

Paranormal Romance:
Blood Fury – J.R.Ward
Beyond the Highland Mist – Karen Marie Morning
Dragon Bound – Thea Harrison

Hervertellingen:
When Beauty tamed the Beast – Eloisa James
Hartenbloed – Juliet Marillier
Wickedly Charming – Kristine Grayson
Wintersong – S.Jae-Jones
Zilvergaren

Romantiek:
Het is ingewikkeld – Kaat de Kock
Animal Magnetism – Jill Shalvis

Graphic Novel:
Toen David zijn stem verloor

Comic & Cartoons:
Niet Nu Laura
De terugkeer van de zelfmoordkonijntjes – Andy Riley
Nerd vader – Seb Piquet

Jeugd:
Coraline
De Heksen
Sjakie en de Chocoladefabriek – Roald Dahl

Thriller:
Verleiding – J.D.Robb
Koud bloed – Tess Gerritsen

Wat is jouw favoriete (fantasy) boek van het afgelopen jaar?

 

14 gedachten over “2018: favorieten per genre”

 1. Hoewel luguber zijn de zeldmoordkonijntjes zo leuk haha. Staan toffe boeken in je lijstjes en een aantal die ik echt nog wel wil lezen.

  1. Ik vind die dus echt geweldig. Zit steeds te gniffelen wanneer ik die boekjes lees en vraag me dan af waar Andy Riley zijn inspiratie blijft halen want één boekje ok, maar die kerel heeft er dus wel verschillende uitgebracht.

 2. Mijn favoriet van 2018 was toch wel Heks van Camilla<3 Nu weer in een nieuw boek beginnen, aangezien die van Samuel Bjork uit is… Veel zin in! Vooral met dit koude weertje, lekker met een mok thee en dekentje lezen.

  1. Dit weer nodigt daar echt nog meer toe uit hé. Knus onder een dekentje met een lekkere warme drank binnen handbereik.

 3. Eén favoriet uitkiezen vind ik voor fantasyboeken ook niet te doen, hoor… Mijn toppers: A darker shade of magic van V.E. Schwab, Spinning Silver van Naomi Novik en Of noble family van Mary Robinette Kowal. Voor YA-fantasy Heartless van Marissa Meyer, Lockwood & Co 5 van Jonathan Stroud.

  Soulless is hier trouwens net geleverd, ga ik straks aan beginnen…

  1. Zilvergaren was echt bijzonder hé. Ik ben een beetje laat met de boeken van V.E.Schwab maar De kleuren van magie wist me dus alvast helemaal te overtuigen. Zowel Heartless als Lockwood & Co heb ik nog niet gelezen. Of noble family trouwens ook niet.

  1. Hihi, al een geluk dat we niet moeten kiezen hé. Ik denk dat dat ook de reden is waarom ik zo van lijstjes hou. Dan kan ik meteen meerdere favorieten vermelden.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.