Blogger Vriendenboek #132

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Laurie van Laurie’s Bookshelf van in de spotlight

Naam:
Laurie

Leeftijd:
26, op 29 september word ik 27

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb European Studies gestudeerd. Ik ben in 2017 afgestudeerd.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ja. Ik luister veel muziek en ik rijd één keer per week paard.

Je favoriete eten:
Oh ik ben echt een etertje. Ik lust best veel, maar op dit moment sushi. Krijg alweer trek nu ik het opschrijf.

Je lievelingskleur:
Hmmmm….. Ik heb geen lievelingskleur.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nu niet meer, maar vroeger verzamelde ik sleutelhangers. Ja, ik heb ze nog steeds. En toen ik nog jonger was verzamelde ik speelgoedpaarden, maar daar zijn de meesten wel van weg. Ik was toen nog echt een kind.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Op mijn digitale boekenplankje staat het eerste deel van Vampire Academy van Richelle Mead het langst. Fysiek toch wel de kleuterboekjes die ik heb bewaard, hoewel die uit de kast zijn. Dan moet ik toch gaan voor het officiële luisterboek van Harry Potter en de Steen der Wijzen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, eigenlijk best vaak. Au. Ik kijk daardoor wel een stuk kritischer naar welke boeken ik aanschaf en welke ik op een andere, legale, manier lees.

Luister je naar audio-boeken?
Hihi ja. Moet wel, want door mijn visuele beperking gaan fysieke boeken niet werken. Ebooks wel, maar die laat ik dan voorlezen door de VoiceOver van de iPhone/iPad. Dus als je het op die manier bekijkt luister ik constant audioboeken. Maar hier gaat het denk ik om echte audioboeken en ook die luister ik. Lang leve Storytel en Scribd.

Heb je een favoriet genre?
Toch wel young adult, maar ik neig nu wel meer naar de fantasy kant van dat genre. Hoewel ik contemporary ook best graag lees.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Ohhhh hmmmm. Ik heb nog wat in de pre-order staan en ik moet mijn verjaardagslijstje en mijn Secret Santa lijstje maken en ik weet het niet. Argh. Ik ga dus proberen even niets te kopen nu tot ik alle lijstjes heb ingevuld.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Niet van toepassing.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ebooks uiteraard.

Heb je een favoriet boek?
Dit is een lastige vraag. Mag ik ook series nomineren? Want dan sowieso Harry Potter, Vampire Academy, Bloodlines, A Court Of…., The Lunar Chronicles. Op een stand alone kom ik nu even niet. Was wel een tijdje The Fault In Our Stars trouwens. Sorry, maar de Nederlandse titel vind ik echt lelijk klinken.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Niet van toepassing.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik denk rond de 100, maar zeker weten doe ik het niet. En ik wil het liefst opruimen, maar dat kan niet met ebooks. Ik heb nog wat oude (impuls) aankopen die ik een aantal jaar geleden heb gedaan, maar waar ik nu totaal geen interesse meer in heb, zoals bijvoorbeeld de DIMILY trilogie. Je komt er niet meer vanaf 😉

Wat is je laatst gekochte boek?
Grace And Fury. Komt in mijn bookhaul van augustus.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Nee, want in mijn herinnering las ik altijd al graag.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Carry Slee. Haar nieuwste boeken vind ik helaas erg tegenvallen. Zo jammer.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Ik denk J. K. Rowling (ik heb 5 van de 7 luisterboeken) en Sarah J. Maas. Heb haar beide series tot nu toe compleet.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen enkele, want ik ben niet zo van het herlezen. Ik heb nog zoveel nieuwe boeken liggen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Ja, recent nog. Brieven Aan De Duisternis van Brigid Kemmerer. Mijn verwachtingen waren torenhoog en ik was ook echt blij toen we dit boek met een leesclub gingen lezen. Maar au, dat viel tegen.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ik heb gewoon random boeken gepakt die in iBooks staan.
L: Lieve Mama van Esther Verhoef. Deze heb ik in al gelezen.
A: Allesbehalve Oké van Laura Steven. Deze heb ik al gelezen.
U: Heb ik niet.
R: Rijk Van Stormen van Sarah J. Maas. Op moment van schrijven aan het lezen.
I: In Een Sluier Gevangen van Betty Mahmoody. Was een complete verrassing, zo goed.
E: Enkeltje Ierland van Charlotte de Monchy. Zat ooit in een bookchoice pakket, maar twijfel of ik het wil lezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.