Steeds een tikkeltje meer #6

steedseentikkeltjemeer‘Dit weekend heb ik nog eens goed kunnen doorlezen zodat mijn Goodreads-challenge weer 3 boeken dichterbij komt‘ ‘Zo weinig, ik heb er 6 gelezen‘. Of … ‘Ik ben opnieuw met de Start to Run begonnen (voor alle duidelijk – dit is een fictief voorbeeld hé) en hoop binnenkort terug 5 kilometer te kunnen lopen’ – gevolgd door ‘Dat stelt niet zoveel voor hoor. Allez ja, zelf loop ik elke week minstens het dubbele’ … Gelukkig heb ik zelf geen vrienden die bij iedere gesprek de neiging hebben om de andere te overtreffen. Sommige mensen lijken het echter als een heuse missie te zien om steeds dat tikkeltje meer te hebben. Hun huis is chiquer, hun inkomen groter, hun conditie beter, hun figuur vrijwel perfect, … En de gesprekken met hen ongetwijfeld een pak vervelender. Deze boeken-variant leek me dan weer wel grappig!


Vermits ik niet de enige was die dit grappig leek te vinden, bleef het niet bij één editie. Vandaag zijn we zelfs al aan een zesde Steeds een tikkeltje meer toe.

8 gedachten over “Steeds een tikkeltje meer #6”

  1. Je zet zo een probleem echt in een humoristischere context, dat is fijn. En een grappig weetje; toen ik die eerste zin las van die drie boeken in een weekend dacht ik direct: ‘yeah, I wish’. Maar leuke rubriek en het valt mij op dat jij altijd boeken in de kijker zet die helemaal niet zo bekend zijn. Sommige wel, maar veel titel ken ik nog niet en de covers al helemaal niet!

    1. Dankjewel Nikita! Ik probeer voor mezelf steeds van iets negatief iets positiefs te maken. Mensen die steeds iedereen willen overtroeven vind ik niet fijn maar zodra ik het op boeken begon toe te passen werd het plots wél grappig.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.