If I lived at Hogwarts – Tag

Ik heb het idee dat ik de laatste tijd steeds minder tags invul. Hierdoor duurt het steeds behoorlijk lang vooraleer ik reageer wanneer iemand me getagd heeft. Bij deze tag (eentje rond Harry Potter … Hoera!) was het Joost die me aantikte. Hij deed dat ergens in april en eigenlijk is dit nog niet eens de langs-wachtende-tag in rij. Het is echter wel de versie die me momenteel het meeste aansprak en daardoor als eerste aan bod komt.

Who would you take to the Yule Ball?
Newt! – Tja, er werd hier nergens omschreven in welke periode je op Hogwarts zit dus ik kies Newt Scamander uit. Tussen het dansen door probeer ik zijn Niffler dan meteen ook duidelijk te maken dat het veel interessanter is om boeken te verzamelen in plaats van glinsterende juwelen. Aan Newt zelf zou ik misschien ook wel willen vragen of hij me wil helpen met het betoveren van mijn eigen persoonlijke koffer. Zo eentje waar je kan instappen wanneer je even alle drukte wil vermijden én dan uitkomt in je eigen boek-walhalla. Eigenlijk wil ik hem verschillende vragen voorschotelen zodat ik vervolgens naar dat geweldige accent kan luisteren wanneer hij die beantwoordt.

If you were a horcrux what would you be?
Ik heb echt geen flauw idee … laat ik me dus maar focussen op wat ik dit moment voel en kiezen voor een tiara (in dit geval een diadeem) die de hele tijd vervelend tegen je hoofd drukt maar er wel voor zorgt dat je zonder polyjuice potion te drinken eenders welk kapsel kan dragen én nooit een bad hair day hebt. (wat die vervelende diadeem dus jammer genoeg niet doet)

You have a batch of polyjuice potion. Who would you transform into?
Euhm … ik denk dat ik niet meteen in een bekend iemand wil veranderen maar bijvoorbeeld iemand die dingen kan die mij niet goed afgaan. Bijvoorbeeld iemand die super lenig is, of iemand die geweldig kan dansen, of iemand die groter is als ik en in de boekwinkel dus ook probleemloos aan de boeken op de bovenste plan kan, …

What animal would you bring to Hogwarts and what would you name it?
Eigenlijk dacht ik eerst aan een kat die ik dan Minnie of Gonnie zou noemen maar daarvoor zou McGonagall waarschijnlijk behoorlijk wat punten van Hufflepuff aftrekken. Laat me dus maar voor iets anders kiezen. Een uil dus. Of ik zou een toffe naam voor een kat moeten kunnen bedenken waardoor ik mijn Hogwarts Huis geen punten doe verliezen.

What would a boggart look like if it stood in front of you?
Ik vermoed dat die er uit zou zien als iemand die ik heel graag zie maar dat de persoon in kwestie me niet meer kent of heel akelig tegen me doet. Zoiets lijkt me immers een nachtmerrie dus ik vermoed dat die boggart meteen daarvoor zou kiezen.

Where would you spent your time away from Hogwarts? The Burrow, Number 12 Grimmauld Place, or in a room at the Leaky Cauldron?
The Burrow – zonder twijfel. Dat huis straalt gewoon zoveel gezelligheid uit. Ik ben geen fan van chaos maar bij hen is het wel degelijk een soort van georganiseerde chaos en zowel de bewoners als de sfeer van het huis zorgen er voor dat de andere twee opties totaal geen kans maken. Sorry Sirius, kom gewoon mee hier logeren.

Which would be your most used spell?
Huishoudelijke spreuken die er voor zorgen dat ik minder werk én dus meer leestijd heb. Molly was zo lief om me een aantal van haar favoriete spreuken aan te leren toen ik tijdens de vakantie bij hen verbleef.

Which feast are you most looking forward to? Start of Term, Halloween, or Christmas?
Kerst! Want dan ziet de grote hal er nog magischer uit én vermits er dan heel wat studenten naar huis zijn kan ik in alle rust in de Hogwarts-bibliotheek zitten lezen.

If you became an animagus, which animal would you want to be?
Een raaf. Dat kan gewoon niet anders.

Besides your wand, what do you bring with you to every class?
Tja, ik vermoed dat ik in Hogwarts even voorspelbaar zou zijn als hier dus ik heb sowieso een boek bij me. Liefst in zo’n handig tasje als dat van Hermione zodat ik er meteen voldoende bij me heb.

After Hogwarts, where do you see yourself?
Hier zijn er zoveel opties. Ik zou cakejes en ander gebak kunnen gaan maken bij Madam Puddifoot’s tea shop. Of bij Scrivenshaft’s Quill Shop waar ze ook allerlei leuke stationary spulletjes aanbieden. Maar ook hier ga ik weer voorspelbaar zijn vermits ik me waarschijnlijk het meeste op mijn gemak voel bij Flourish & Blotts.

What would you most likely visit Madam Pomfrey for?
Misschien zie ik hier nog het meeste naar uit. Madam Pomfrey gaat ongetwijfeld in staat zijn om mijn 25 pillen per dag te vervangen door een eenmalig (hopelijk niet al te vies) drankje dat veel meer effect heeft.

What would the room of requirement turn into for you?
Een knusse plek met een massa boeken én zo’n beetje elk mogelijke manier om me comfortabel te installeren en rustig te lezen. Denk maar aan hangmatten, schommelstoelen, een boom met dikke takken en kussens van zachte bladeren, een soort ballenbad maar dan met kussens, … Uiteraard staan er ook allerlei lekkere snacks voor tijdens het lezen én vermits we ons hier op een magische plek bevinden zijn het lekkernijen waar je NIET van bijkomt.

Which class would you be the top of?
Ik vermoed dat Charms mijn beste vak zou zijn. In ieder geval zou ik serieus gemotiveerd zijn om al die handige spreuken onder de knie te krijgen. Accio all the books! Alohomora! (wanneer ik weer eens in mijn handtas naar mijn sleutels aan het graaien/zoeken ben), Apparate! (wanneer ik wil bijpraten met vriendinnen die wat verder weg wonen, de Hover charm wanneer de boeken die ik wil kopen te zwaar beginnen te wegen, …

17 gedachten over “If I lived at Hogwarts – Tag”

  1. Dan moet ik natuurlijk wel moeten zien dat die van de Nachtwacht me niet de hele tijd oproepen om post te bezorgen want anders ga ik maar amper kans hebben om op Hogwarts te verblijven. 😉

  1. Deze was echt wel tof om in te vullen. Ik kreeg er wel meteen weer nog meer zin door om de boeken te herlezen.

 1. Hihi, ja, iets anders dan een raaf kan jij inderdaad moeilijk zijn he 🙂 Ik denk dat de mijne een haai zou zijn 😉
  En ik hoop van harte dat er ooit een echte Madam Pomfrey bestaat!

  1. Dat lijkt me super leuk! Ik was helemaal vergeten om mensen te taggen maar ben zeker benieuwd naar jouw antwoorden.

  1. Ik vul veel minder tags in als vroeger maar deze leek me heel leuk om te doen. Bij sommige vragen moest ik ook echt even na denken dus dat maakte het nog interessanter.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.