Blogger Vriendenboek #128

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Kelly van Ma vie en vert in de spotlight.

Naam:
Kelly

Leeftijd:
30

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Taal- en Letterkunde: Frans – Duits

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Jazeker! Prutsen met stof en garen (en dan maakt ze prachtige dingen zoals bijvoorbeeld deze handtas) , dansen, yoga, wandelen, lopen, paardrijden, (moes)tuinieren, bakken … oftewel: dingen maken en bewegen. En ook wel goeie series en films kijken, chillen met vrienden, af en toe de wereld verkennen, gamen en bepaalde bordspellen spelen. Haha, wat een lijst.

Je favoriete eten:
pizza voor hartig & pure chocolade in de categorie zoet.

Je lievelingskleur:
olijk vrolijk geel.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Planten. Veel groen in huis is de max.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik heb een zeer beperkte collectie papieren fictieboeken. Een van de weinige die nog overblijven is Het parfum van Patrick Süskind, omdat ik het eerst nog eens wil lezen vooraleer ik het ook wegdoe.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik heb ooit in een opwelling De ontdekking van de hemel van Harry Mulisch gekocht, maar tot nu toe heb ik het nog nooit echt vastgepakt. In die zin had ik dus misschien beter mijn geld toen gestoken in boeken die ik intussen wel al zou gelezen hebben. (Foto: Kelly heeft echt zo’n uitnodigend leeshoekje)

Luister je naar audio-boeken?
Nog maar twee keer. Ik zal het misschien nog wel doen, maar ik vind het nogal duur én het is toch echt niet dezelfde ervaring.

Heb je een favoriet genre?
Nee, ik denk ook niet echt zo in genres.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Ik ben nogal benieuwd naar The Great Alone van Kristin Hannah, dus dat wordt wellicht het volgende boek dat ik koop.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb niet echt een boekenkast, dus ook geen indeling. Mijn kookboeken staan redelijk willekeurig bij elkaar, idem voor mijn creatieve en informatieve boeken. Maar fictie op papier heb ik dus nauwelijks in huis. In de living staat een kastje met daarin enkele romans en andere boeken die ik nog wil lezen, grotendeels boeken die ik gekregen heb of aan het uitlenen ben. De meeste gaan de deur uit zodra ik ze gelezen heb (ofwel terug naar de eigenaar ofwel naar een nieuwe eigenaar) en het is de bedoeling dat alle papieren boeken in de categorie ‘nog te lezen’ in dit kastje passen. Dat lukt heel goed en daar ben ik wreed content om, ook al heb ik een periode een bibliotheek zoals die van het Beest willen hebben.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Vooral ebooks, dus.

Heb je een favoriet boek?
Ik heb enorm veel favorieten, maar het eerste dat in mij opkwam, was A little life. Dus ja, dat. Wat. Een. Boek.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik ga hier weer voor Het parfum. Gemakkelijke beslissing :’) Maar covers zeggen me op zich niet zo veel. Of beter gezegd: ik laat me niet zo leiden door de cover. Dat was toen ik nog uitsluitend papieren boeken las ook al het geval en nu ik nog voornamelijk ebooks lees, kijk ik nog minder naar de cover.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Minder dan honderd, zelfs inclusief informatieve en kookboeken, geloof ik.

Wat is je laatst gekochte boek?
Turks fruit van Jan Wolkers (ebook).

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Goh, geen idee.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik herinner me niet dat ik een favoriete auteur zou gehad hebben, wel een favoriet boek en dat was Avonturen van Lotje in de dierentuin van Jaap ter Haar. Die cover alleen al zien en ik word gekatapulteerd naar een van de vele schone stukjes van mijn verleden. (’t Is niet omdat ik me er niet door laat leiden dat ik er niet naar kijk en niet kan appreciëren, hé.) (Cover: ik geef je deze maandag graag een kleine tijdreis cadeau 😉 )

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Niet in mijn kast, maar op mijn ereader of in de categorie ooit geleend uit de bib zou dat weleens Dimitri Verhulst of Herman Brusselmans kunnen zijn. Als we enkel over mijn ereader (= dus wat ik de laatste jaren lees) spreken, dan delen Jonathan Tropper en Griet Op de Beeck die stempel.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen enkel. Maar ik zou Vele hemels boven de zevende nog wel een paar keer kunnen lezen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Helaas wel. Ik hoop soms dat ik aan het einde nog ga bijdraaien en het toch een geweldige boek ga vinden. Het laatste dergelijke boek was, denk ik, The Handmaid’s Tale van Margaret Atwood.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Mag het ook met boeken op mijn ereader? (Natuurlijk!)
Kom hier dat ik u kus van Griet Op de Beeck;
Everything changes van Jonathan Tropper;
L’amant van Marguerite Duras (op papier!);
A Little Life van Hanya Yanagihara;
Y, nope.

Engelenmaker van Stefan Brijs;
En uit de bergen kwam de echo van Khaled Hosseini;
Carrie van Stephen King;
Kom hier dat ik u kus nog eens;
Hundred-Year-Old Man Who Climbed Out of the Window and Disappeared van Jonas Jonasson;
Als je het licht niet kunt zien van Anthony Doerr;
Us van David Nicholls en
Turks fruit van Jan Wolkers.

Mocht je na het lezen van dit Blogger Vriendenboek zelf ook zin hebben gekregen om een keertje mee te doen dan mag je me gerust contacteren.

3 gedachten over “Blogger Vriendenboek #128”

  1. ‘Vele hemels…’ kocht ik onlangs als e-book, omdat ik het nog eens wil lezen (en dat heb ik niet vaak bij romans). Ook hier heb ik een beperkte stapel romans, die ik het liefste weer doorgeef eens ik ze gelezen heb. En dat Kelly een leuk leesplekje (één? veel!) heeft, kan ik beamen 🙂

    1. Van wat ik al van hun huis zag via haar Instagram-account kan ik me inderdaad voorstellen dat daar meerdere gezellige leeshoekjes te vinden zijn.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.