Foto-update #121

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Ik vind het precies moeilijker om met dat hittegolf-weer te bedenken wat we kunnen eten. Elke dag salade ziet manlief niet meteen zitten dus kwam er een zomerse hutsepot op tafel.

Er werden weer wat kaartjes gemaakt. Twee van hen toonde ik hier al maar ik merkte dat ik dit kaartje nog niet met jullie heb gedeeld. Het is een al iets ouder exemplaar maar ik ben zelf wel fan van de eenvoud van deze kaart.

We waren het onweer net voor. Vijf minuten later barstte het los maar toen waren we dus al droog aangekomen.

Deze foto wilde ik heel graag maken. Het is meteen ook de foto die me een massa venijnige insectenbeten opleverde.

Wanneer je boodschappen moet doen en niet met de auto rijdt. Ik zeg steeds dat ik een slecht evenwicht heb dus dat ik hier heelhuids mee thuis ben geraakt spreekt dat een beetje tegen. Ik heb duidelijk de Cirque du Soleil-acrobaat in mezelf aangesproken die dag.

Vorige keer waren het die van Blokker nu kreeg ik deze foute reclamefolder in de bus.

Met deze watermeloen was gelukkig helemaal niets mis. Heerlijk fris

Ligt het aan mij of doet de washi-tape op de rechtse envelop jullie ook een beetje aan Expecto Patronum denken?

Ontbijten met een vriendin terwijl haar kindjes op school zijn én zo rustig kunnen bijpraten.

Ice ice baby – net met dat blote benen-weer zagen die van mij er niet uit.

Nog meer mango nicecream. Een mens moet wat als het warm is.

Ik ging naar het Boekenfestijn in Antwerpen en spotte daar: een raaf, een paars vriendenboekje van Forever Friends, mijn nicht, een aantal leuke kinderboekjes, een rustige opkomst én een jammer genoeg tegenvallend aanbod (fantasy en engelstalige boeken)

Wanneer je vake zo lief is om de aardbeien die hij net in de moestuin heeft geplukt aan huis te komen bezorgen. Njammie!

Naar Antwerpen gaan en je gsm vergeten. Dat is uiteraard geen ramp. Als het vroeger zonder ging lukt dat nu immers ook. Alleen zorgde het er wel voor dat ik dit keer geen foto van onze lekkere zomerse lunch bij Marolus kon trekken.

Of van de Harry Potter afdeling bij Primark. Mijn aanwinsten kan ik dan weer wel tonen. Vooral de pyama kon ik niet laten liggen. Nu maar hopen dat het binnenkort iets minder warm wordt zodat ik deze zomer pyama eens kan uitproberen.

Met het warme weer heb ik vooral veel zomerse gerechten gemaakt. Salades maar ook kleurrijke recepten als dit pangerecht. Ja, ik besef dat ik hier weer veel foto’s met eten aan het delen ben. Maar ik heb uiteraard wel een traditie in ere te houden … lezers honger doen krijgen tijdens het bekijken van de foto-update. 🙂

It’s getting hot in here … Maar daar buiten (waar ik dus een paar dagen amper ben geweest) is het minstens even warm als de titel van dit boek doet vermoeden.

Ondanks de hitte heb ik mijn tante getrakteerd op een homemade High Tea (in dit geval met Ice Tea). Ik wilde haar bedanken omdat ze ons naar het station heeft gebracht en opgehaald toen we naar Londen gingen. Op deze manier kon ze ook een beetje van Engeland meegenieten.

Wel grappig dat je nadat je voor iemand iets hebt opgezocht (Disney outfits voor volwassenen) en voor iemand anders iets hebt besteld (wasbare luiers met leuke printjes) die producten steeds opnieuw ziet opduiken in reclamebanners terwijl het niet echt iets voor jou is. Ok, een Belle-outfit misschien wel maar de luiers toch echt niet.

Ik bracht een klein cadeautje mee uit Londen voor mijn lieve metekindje en ze leerde me vervolgens de procedure bij het ontvangen van boekige cadeautjes : 1. uitpakken – 2. openen – 3. verorberen.

Nu maar hopen dat ze dat enkel met haar eigen boekjes doet en niet met die van mij. 🙂

Het was al weer eventjes geleden sinds ik deze maakte … de Homemade granola uit Havermoutje. Ik pas hem vaak aan op basis van wat ik in huis heb en kan er nooit aan weerstaan om een foto te trekken wanneer ik hem uit de oven heb gehaald en het gedroogd fruit er aan heb toegevoegd.

8 gedachten over “Foto-update #121”

 1. Leuk overzicht :-). Wat ik mij eigenlijk afvraag, is hoe je dan zo mango ijs maakt (zonder ijsmachine). Reclame folders heb ik hier van bij het begin verbannen, door zo’n sticker op de brievenbus aan te brengen. Teveel papier. Enkel gepersonaliseerde reclame komt hier nog binnen.

  1. Een ijsmachine heb ik inderdaad niet maar ik heb gelukkig wel een Magimix keukenrobot met een sterke moter die noten tot pasta kan malen en dus ook krachtig genoeg is om diepgevrozen fruit te vermalen. Ik snij mijn verse mango in kleinere stukken en vries deze in. Vervolgens vermaal ik die bevrozen stukken fruit met een klein beetje melk in de keukenrobot. Het enige nadeel is dat je het meteen moet opeten. Als je het opnieuw invriest wordt het gewoon één harde blok. Maar direct na het malen is het heerlijk verfrissend én je proeft het fruit veel meer omdat er enkel wat melk aan is toegevoegd.

   Een andere methode is om het verse fruit tot een puree te mixen (of stampen) en deze onder het basisrecept uit deze blogpost heen te mengen. Met dit recept kan je eindeloos variëren dus ik heb er al verschillende soorten ijs mee gemaakt.
   http://verbeelding.org/2015/05/28/de-lekkerste-speculaasijs-zonder-ijsmachine/

 2. Het Boekenfestijn is precies ook niet meer wat het geweest is. Mijn papa kwam een tijdje geleden terug zonder boeken. Geen enkel boek vond hij blijkbaar echt de moeite.

  Die pangerechten zien er wel heel smakelijk uit. Lijkt me een perfect zomers alternatief voor slaatjes. (Ik ben niet zo voor konijneneten 😉

  1. Haha, dat van het konijneneten herinner ik me nog van ons afspraakje in Antwerpen. Ik vind zo’n maaltijdsalade wel lekker maar wissel toch ook graag af en toe af. Als ik het niet vergeet probeer ik je de recepten te bezorgen.

   Het Boekenfestijn wisselt inderdaad heel erg van keer tot keer. Voor hetzelfde geld (laten we het hopen) vind ik de volgende keer weer wel een aantal fijne exemplaren. Deze editie was echter vrij triest.

 3. Yumm, die zomerse hutsepot ziet er heel lekker uit! En ooh, die Harry Potter pyjama! Ik moet dringend nog eens op de HP afdeling van Primark passeren 😀

 4. Kinderen meenemen naar lunch afspraken is gezellig, maar maakt het kletsen soms wel wat lastiger ja, fijn dat je even tijd met haar alleen had! En het kaartje vind ik prachtig! Net wat je zelf ook zegt, juist door de eenvoud ervan. Het patoontje van het papier icm het hartje is erg mooi.

  1. We proberen het wat af te wisselen bij onze afspraakjes. Dit keer deden we het allebei. Eerst rustig bijpraten tijdens het ontbijt en dan samen lunchen nadat we de kinderen van school hadden opgehaald. Soms bezoek ik haar ook tijdens haar lunchpauze op het werk maar meestal gaan we samen naar school haar zoontje en dochtertje opwachten. Dan praten we natuurlijk minder bij paar het is wel fijn om te merken dat haar kinderen me echt goed kennen én soms gewoon op mijn schoot kruipen om te knuffelen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.