Blogger Vriendenboek #120

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Jullie hebben het waarschijnlijk wel gemerkt maar het Blogger Vriendenboek heeft sinds eind november een winterslaapje gedaan. Ik was het eventjes beu om achter de deelnemers aan te zitten. Sommigen hebben het te druk, anderen vergeten het wel eens of hebben er simpelweg de fut niet voor en dat is uiteraard begrijpelijk. Alleen kreeg ik een beetje het gevoel dat ik een stalker werd door mijn herinneringsmailtjes dus liet ik het even zo.

Alleen merkte ik al vrij snel dat ik het eigenlijk wel mis. Het Blogger Vriendenboek is ondertussen al aan zijn 120ste deelnemer toe en hoort eigenlijk gewoon bij Zwartraafje. Ik vind het fijn om andere bloggers hier de kans te geven om zichzelf voor te stellen.

Dus bij deze …

Dit keer zetten we Danielle van Books and Words in de spotlight.

Naam:
Danielle Gemmel

Leeftijd:
54 jaar (Ik ben misschien wat ouder dan de meeste boekenbloggers, maar daarom doe ik het niet minder graag)

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ben onderwijzeres. Ik heb 30 jaar lesgegeven in het basisonderwijs (meestal 3de lj) Nu werk ik sinds 3 jaar in de Standaard Boekhandel.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s :
Handlettering, Bulletjournaling, tekenen, mijn blog Books and Words en Tea & Books (afternoontea met een boekbespreking i.s.m. de theesommelier Valérie Hallin) en vooral ook meegaan naar activiteiten van mijn drie volwassen zonen. Dat doe ik heel graag.

Je favoriete eten:
pepersteak met frietjes/ scampis

Je lievelingskleur:
roze / voor kleren : blauw

Verzamel je (naast boeken) iets?
Inderdaad, allereerst boeken !!! Een hele tijd geleden “engeltjes”, papieren servetten, mooie quotes. (Foto: Danielle’s Bullet Journal)

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
De shopaholic (Sophie Kinsella). Heb hem nog steeds niet gelezen… Ooit van iemand gekregen… Niet zelf gekocht…

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Eigenlijk niet want ik bekijk het boek eerst goed en lees er soms ook eens recensies over. We praten ook onder de collega’s over boeken en dat helpt ook goed. En ik weet nogal vlug of een boek mij aantstaat of niet.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ik lees liever. Maar als het later nodig is omwille van mijn ogen, dan zal ik zeker luisteren naar audio-boeken. Ik vind dat een goed alternatief. (Foto: Een leesclub met heerlijke thee én op een rustieke prachtlocatie als deze … Wauw!)

Heb je een favoriet genre?
Romans : zowel fictief als waargebeurd. Af en toe een thriller.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
De zeven zussen : schaduw. Derde deel in de reeks van zeven. Ik heb de schrijfster Lucinda Rey recent leren kennen en vind haar boeken heel mooi. De verhalen zitten goed in mekaar en gaan telkens terug in het verleden van de zussen. Ze gaan op zoek naar hun roots. Dat raakt me, want dat heb ik zelf ook een tijd geleden gedaan.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
De waargebeurde, de romantische boeken, een beetje thrillers en hobbyboeken. Maar dit is maar voor nu. Ik moet alles eens opnieuw rangschikken wanneer ik meer plaats heb. (Lees : meer rekken !!!)

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
70 % fysieke boeken en 30 % ebooks
Ik geef graag mijn boeken door aan de mensen die ik leuk vind. Ik wil de schoonheid van die boeken graag met hen delen. Ik praat ook heel graag over de boeken die ik gelezen heb. Ik hou er ook van om naar de covers te kijken. Op een e-reader is dat zwart-wit.

Heb je een favoriet boek?
De Franse tuinman van Santa Montefiore / Wat het hart kan horen (Jan-Philipp Sendker)/ De dochter van de parfumeur (Cristina Caboni) Sorry, is zo moeilijk voor mij om er 1 te kiezen…

(Je bent niet de enige hoor Danielle. Dit is voor iedereen een moeilijke – zo niet onmogelijke vraag. Voor mij zelf trouwens ook.)

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
De eenzame postbode (Denis Thérault) De fijne takken van een kersenlaar vind ik zo mooi passen bij de aquarelgroene achtergrond.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ongeveer 450 leesboeken en dan nog alle kinderboeken vanuit mijn onderwijstijd (kleine 500)

Wat is je laatst gekochte boek?
De tatoeëerder van Auschwitz.(Heather Morris) Een prachtig, aangrijpend en waargebeurd verhaal. Dit zou moeten verfilmd worden.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
De Franse reeks van La bibliothèque rose : Oui-Oui (Enid Blyton) ; over een kaboutertje met een belletje aan zijn puntmuts. Zijn hoofdje bewoog altijd zodat je het belletje steeds horde. Er bestaan filmpjes van hem. Ik was toen 7 jaar. Wanneer ik goed gewerkt had, kreeg ik telkens zo’n boekje. Dus je kan al raden dat ik heel erg mijn best deed. Ik kreeg ze ook wel eens tussendoor, hoor. Ik las ze nogal vlug uit.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Astrid Lindgren (Pipi Langkous); Annie M.G.Schmidt (Jip en Janneke / Floddertje) en Roald Dahl (Ieorg idur, Mathilda)

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Santa Montefiore (de hele reeks!)

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Geen enkel. Ik noteer telkens wanneer een boek uit is, een kort verslag in mijn zwarte moleskin; dus kan ik telkens teruggrijpen naar de inhoud.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Het tweede deel van Vijftig Tinten Grijs. Ik had het echt gehad.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

De Franse tuinman (Santa Montefiore)
Als de rhododendron bloeit (Santa Montefiore)
Negentig dromen van Elise (Lucinda Carrington)
Ikigai (Francesc Miralles/Hector García)
Een kat in huis (Francien van Westering)
Laat me nooit alleen (Kazuo Ishiguro)
Leven (overleven) Petra De Sutter
Eens gegeven (Charlotte De Monchy)

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #120”

  1. Oooh dat kaboutertje heet volgens mij Nodi. Niet? Wij hadden daar ook boekjes van liggen 🙂 leuk om dit eens te zien van iemand anders ^^

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.