Blogger Vriendenboek #115

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Suzan van Suus Leest in de spotlight.

Naam:
Suzan

Leeftijd:
25

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb een bachelor in Engelse taal en cultuur en een master in Literatuur en cultuurkritiek.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Sinds een aantal maanden doe ik aan boulderen. Dat is klimmen aan een lage klimwand zonder touw. Ik ben niet zo sterk en soms wat angstig, dus heel goed gaat het niet, maar het is wel erg leuk om te doen.

Je favoriete eten:
Ik eet graag friet en pizza, maar als we het over gezond(er) eten hebben, houd ik heel erg van falafelwraps. Super simpel: je bakt de falafel en doet ze daarna op je wraps met kruidenkaas, ijsbergsla, komkommer, tomaat en paprika. Dan nog een beetje chilisaus eroverheen en smullen maar!

Je lievelingskleur:
Ik dacht niet echt een lievelingskleur te hebben, maar ik heb een gele tas en trui en kocht vorige week nog een gele blouse en vandaag zelfs een gele stoel.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Thee!

Foto: Suzan’s andere hobby naast lezen is muurklimmen.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik heb een klein stapeltje kinderboeken met boeken als Pinkeltje, Jip en Janneke, Disneyverhalen en beertje Paddington. Die heb ik natuurlijk lang geleden allemaal wel gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Toen ik nog veel Young Adult las, kocht ik soms hele series en las alleen de eerste paar boeken. Zo is het gegaan met Twilight, The Mortal Instruments en de Touching Juliette serie.

Luister je naar audio-boeken?
Ja! Ik vind het heerlijk om op de fiets of tijdens het poetsen en strijken een luisterboek op te zetten.

Heb je een favoriet genre?
Niet echt. Ik houd erg van (moderne) klassiekers maar vind dat niet echt een genre te noemen. De laatste tijd lees ik eigenlijk vooral moderne literatuur, allerlei verschillende genres dus.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Deze zomer heb ik het boek ‘The Long Way to a Small Angry Planet’ van Becky Chambers, een nieuwe favoriet! Er is een deel twee, en zelfs een deel drie dus die wil ik graag binnenkort kopen.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Eerst heb ik mijn boeken verdeeld in non-fictie, klassiekers, moderne klassiekers, moderne fictie, poëzie en Young Adult. Vervolgens heb ik mijn ongelezen moderne fictie en Young Adult nog op een aparte boekenkast gezet en hieruit heb ik de boeken weer gefilterd die ik binnenkort (deze herfst) wil lezen. Ik heb nog een aparte boekenkast met de studieboeken en in de woonkamer heb ik nog een paar ‘mooie’ boeken staan. Binnen non-fictie heb ik ze weer op onderwerp gesorteerd en mijn (moderne) klassiekers staan gesorteerd op uitgever en dan op ongelezen/gelezen en daar binnenin weer op alfabet. De moderne fictie, young adult en poëzie heb ik alleen gesorteerd op Nederlands/Engels, (nog) niet op alfabet. Best ingewikkeld allemaal, maar zo weet ik precies waar welk boek staat.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Vrijwel alleen maar fysieke boeken.

Heb je een favoriet boek?
Wuthering Heights is het boek dat mij ervoor heeft laten kiezen om literatuur te gaan studeren, dus als ik er één zou moeten aanwijzen, zou het die zijn.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Het meest bijzondere boek dat ik heb, is S van J.J. Abrams en Doug Dorst. Dat is een boek in een boek en is wat betreft vormgeving wel het mooiste boek dat ik heb.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik denk bijna 600.

Wat is je laatst gekochte boek?
Ik koop boeken (bijna) altijd in bulk. Mijn laatste bulk aan boeken kwam van Bookdepository en bestond uit The Handmaid’s Tale, Book of Longing, Brain on Fire,  In Order to Live, The Vegetarian, Last Night in Montreal, The Long Way to a Small, Angry Planet, The Essex Serpant, The Tidal Zone en This Modern Love. Hele boel, maar wel al bijna allemaal gelezen!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Als kind was ik nooit echt een grote lezer. Ik ben pas echt gaan lezen toen ik Twilight ontdekte. Intussen ben ik dit hele genre volledig ontgroeid, maar toentertijd heeft die serie ervoor gezorgd dat ik een echte lezer werd. Overigens heb ik het laatste boek nooit gelezen.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Hoewel ik dus niet veel las, kan ik me herinneren dat ik graag de ‘Hoe overleef ik’-serie van Francine Oomen las. Mijn beste vriendin had (bijna) alle boeken uit die serie en die mocht ik dan ook wel eens lenen.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Charles Dickens. Hoewel ik pas een paar van zijn boeken gelezen heb, bezit ik bijna alle.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik herlees (helaas) bijna nooit boeken, maar tijdens mijn tijd als student waren er natuurlijk boeken die vaker dan één keer aan de orde kwamen. Zo las ik Jane Eyre, Wuthering Heights en Lolita meerdere keren. Alle drie zeker favorieten.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Natuurlijk, als literatuurstudente kom je vaker zulke boeken tegen, al moet ik eerlijk zeggen dat ik dan een boek ook vaak niet helemaal uitlas en wat hoofdstukken oversloeg. Nu dat ik zo af en toe boeken mag recenseren, lees ik soms ook boeken die ik liever niet gelezen had, maar moet ik ze natuurlijk wel uitlezen. Een voorbeeld hiervan is Bij zonsondergang van Nora Roberts. Niet bepaald mijn soort boek.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Kort antwoord: nee. Het boek met een U heb ik alleen in een bundel en ik heb er geen enkele met een Z in de titel. Met een beetje valsspelen kom ik er wel:

 

Slade House van David Mitchell
Ulysses van James Joyce
I am the Messenger van Markus Zusak,
Ariel van Sylvia Plath
Nineteen Eighty-Four van George Orwell

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.