Terugblik Blossom Books Bookstagram 2017

Toen ik in 2016 mijn Instagram-account aanmaakte was ik net op tijd om mee te doen aan de #BBBookstagram. Ook dit jaar wilde ik daar graag aan deelnemen al maakte ik het me nu iets makkelijker. Dit keer deed ik immers niet alle opdrachten. Af en toe maakte ik zelfs een kleine zijsprong naar een andere Instagram-challenge zoals die van #OhMyBookathon of #overthemoonstagram. De foto’s die ik wel maakte waren dan ook stuk voor stuk opdrachten die me aanspraken en net als vorig jaar vond ik het ook nu heel erg leuk om hier aan mee te doen.

1. #TBR

“Ik start al meteen met in herhaling vallen vermits we deze eerste dag openen met onze tbr. Zelf kies ik nog steeds op het moment zelf wat ik ga lezen. Welke boeken dat worden weet ik dus nog niet. Dat het er enkele van de 127 ongelezen wachtende exemplaren zullen zijn weet ik dan weer wel.”

2. All the feels  Nee, hoor … gewoon een foto die ik leuk vond.

“And try very hard not to be predictable. – Newt Scamander”

3. #shelfie

“Read you must I say”

4. #BesteBoef Nee, wel een nieuw boek dat ik net had binnengekregen.

“Dit boek kwam gisteren aan en ik ben er heel nieuwsgierig naar. ‘Weet je nog?’is immers een combinatie van twee verschillende schrijfstijlen geschreven door slechts één auteur. “

5. #PostSomePride

“Een heel andere #bookishrainbow dan die van vorig jaar.”

6. Je allerlievelingsboek + 5 feitjes over jezelf
Een favoriet boek kiezen? Ha, die wist ik mooi te omzeilen door een dagje mee te doen aan #overthemoonstagram en de opdracht “Boek + bloemen” te volgen.

Vandaag even een andere #bookstagram uitdaging … de #overthemoonstagram challenge van @moonyoungadult
Zo heb ik meteen het perfecte excuus om een nieuwe #bookandflowers foto met jullie te delen.

7. Mooiste titelpagina

“inclusief een potlood dat er perfect bijpast.”

8. Finished in one day – book and nature

“A word after a word after a word is power. – Margaret Atwood “

9. #UglyCry-alert – book and flower

“Bookalicious 📚💙”

10. #SummerReading – Opnieuw een kleine zijsprong dit keer omwille van de start van de #OhMyBookathon –> Fruit on Cover

“Vandaag is #ohmybookathon begonnen. Daarom besloot ik de leesmarathon te starten met één van de bijhorende Instagram Challenges … Fruit on Books. Blijkbaar heb ik zelf slechts twee boeken met fruit op de cover. De gewone Twilight en de feesteditie die vorig jaar uitkwam.
Hadden jullie meer keuze?”

11. Favoriete serie – Book and nature –> valt het al een beetje op dat ik van dit soort foto’s hou?

“Read a thousand books and your words will flow like a river. – Virginia Woolf “

12. Favoriete boekwinkel – deze wilde ik heel graag doen maar vermits ik het telkens vergat wanneer ik in de winkel was maakte ik de #FlowerPower foto voor #OhMyBookathon.

“Ik vergat TWEEmaal om een foto te maken in de boekwinkel. Gelukkig had ik voor de #ohmybookathon challenge van vandaag wel veel #flowerpower boeken in huis. “

13. I like big books and I cannot lie – je dikste boek

“I like big books …Ja hoor, dat doe ik. De kleine lettertjes daarentegen. “

14. #Classic #NewClassic – Nope, wel de #SummerReading van #OhMyBookathon

“While I prefer a shady reading spot this little one seems to enjoy the sunlight. “

15. #PrettySpines

“Zowel de cover als de rug van dit boek zijn prachtig! “

16. Wanderlust

“Eigenlijk telt deze omschrijving voor elk boek dat me de werkelijkheid even doet vergeten doordat het me in een heel andere wereld laat terechtkomen. Ik maak geen verre reizen in de realiteit maar via geweldige boeken.

A good book makes you want to live in the story. A great book gives you no choice. – Unknown”

17. #Signhereplease

“dit super originele trouwcadeau (al komt de titel iets minder goed uit 😁)”

18. #BookBuddy

#buddyreading with my friend Nessie “

19. meeste boeken van één auteur

“Tja, hier wint Nora Roberts nog steeds met grote voorsprong. Ik heb immers 44 boeken van deze schrijfster. (J. D. Robb is haar pseudoniem )”

20. #ColoredCovers

Boeken met een cover in mijn favoriete kleur? Tja, dan komen we weer bij paars uit hé. Dit zijn trouwens slechts enkele van mijn paarse boeken.

21. Laatst gekochte boek

“Het is ondertussen al een tijdje geleden sinds ik voor mezelf een boek kocht. Het is echter niet mijn meest recente aanwinst. Ik kreeg onlangs immers een heel aantal leuke boeken cadeau van lieve vriendinnen.”

22. #Kissmequick – Laatst gekregen

“Ik ben nog steeds ontzettend blij met de geweldige cadeautjes die ik onlangs kreeg. Zowel Chip als deze hervertelling van Beauty and the Beast kregen een ereplaats in de boekenkast.”

23. #Booksandflowers

“Flowers and books, two things that will always cheer me up. “

24. Favoriete omslag

“Ondertussen staan er heel wat mooie covers in mijn boekenkasten. Ik koos echter voor dit boek vermits daar één van mijn favoriete bibliotheken op staat. “

25. #SuperSideKick – Ook dit keer speelde ik vals en deelde alweer een Book and Nature foto.

“Buying a book is not about obtaining a possession, but about securing a portal. – Laura Miller
Ik ben dus NIET obsessief aan het verzamelen. Echt niet! “

26. Reread – Vermits de twee boeken die ik het laatst herlas beide al aan bod kwamen besloot ik deze nieuwe prachtige draagtas van Standaard Boekhandel te delen. Er wordt heel wat gefoefeld tijdens de #BBBookstagram van dit jaar.

“De nieuwe draagtas van @standaardboekhandel is zo mooi én minstens even belangrijk … er passen heel veel boeken in. “

27. #SockSunday

28. #nooitgenoeg –> Zelfde boek, meerdere exemplaren

“Van welk boek heb je meerdere exemplaren? Wel … vroeger enkel de Middernacht -reeks van Lara Adrian. Sinds dit jaar heb ik echter ook twee exemplaren van #matilda
Ondertussen hebben ze het boek ook uitgebracht met ingekleurde illustraties. Wie weet komen er dus nog meer edities bij.”

29. Lievelingsquote

Dit is daar zeker één van! Er zijn zoveel prachtige quotes terug te vinden in de Harry Potter boeken.

30. Book haul –> Vermits ik mijn maandelijkse aanwinsten al op de blog deel besloot ik dit nieuw binnengekomen boek met jullie te delen. Gena Showalter zelf vond de foto leuk dus ik vermoed dat Myrthe en Lotte het me ook zullen vergeven dat ik weer eventjes foefelde.

“Alweer zo’n mooie cover. 😍”

31. Wrap up –> Ook de laatste opdracht sloeg ik over vermits je al mijn (ok, zoveel waren het er nu ook weer niet) gelezen boek op de blog kan terugvinden. Wel deelde ik deze foto die ik zelf nog steeds heel leuk vind. Ik hou van foto’s met zowel boeken als natuur én al helemaal wanneer er een weerspiegeling in het water bij komt kijken.

“One was a book thief. The other stole the sky. -Mark Zusak / The Book Thief”

Deden jullie ook mee aan de Blossom Books Bookstagram? En euh … hebben jullie je braaf elke dag aan de opdracht gehouden of kleurden jullie ook af en toe buiten de lijntjes? 

13 gedachten over “Terugblik Blossom Books Bookstagram 2017”

  1. Eigenlijk was ik van plan om vandaag nog zo’n paar natuurfoto’s te maken maar de zon laat het jammer genoeg afweten terwijl de dreigende wolken net wel van de partij zijn.

   1. We gaan stilaan naar de herfst hé wat ook best mooie foto’s kan opleveren met al z’n prachtige kleuren. Hier is het vandaag ook maar grauw en grijs echter…

    1. Ik heb het idee dat het nu ineens heel snel gaat met de omschakeling. Vooral doordat het ’s avonds al zoveel sneller donker wordt.

 1. leuk om dit overzichtje te zien! Je hebt echt prachtige foto’s gemaakt!!

  #PostSomePride is ook echt heel gaaf zeg met dat spiegeltje erbij!
  Heerlijk creatief zijn je foto’s altijd.

  En je trouwcadeau blijft echt zo zo zo enorm gaaf!!! hjdfbghjdbgfhbdfg

  1. Dankjewel Melissa dat is een super mooi compliment. Dat trouwcadeau vind ik nog steeds erg leuk. De persoon die het me gaf heeft geen Instagram maar dankzij deze post kan ze het gelukkig ook nog eens zien.

  1. Ik ben nog steeds super blij dat ik er dankzij een blogvriendin eentje te pakken heb gekregen. Gek eigenlijk hoe zo’n klein kopje me telkens doet glimlachen wanneer ik het zie staan.

 2. Leuk overzichtje! En even een groot compliment voor je foto’s, echt heel erg mooi en tof! Bij mij is het ook Nora waarvan ik de meeste boeken heb. Dit weekend weer in een nieuw boek beginnen… Keuzes?!..

  1. Dankjewel Sas! Ik vind het heel leuk om allerlei ideetjes uit te werken op Instagram. Al helemaal wanneer het lukt zoals ik het in mijn hoofd had. Ik kwam gisteren tot de vaststelling dat ik ondertussen bijna al mijn Nora Roberts boeken gelezen heb. Gelukkige zijn er nog een 3 of 4 die ik nog voor het eerst kan ontdekken.

  1. Dankjewel Katja! Dat zijn echt mijn favoriete Bookstagram-foto’s. Nu maar hopen dat ik er in de herfst -en winter ook af en toe kan maken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.