Aanwinsten September 2017

In de zomermaanden leek het nog een beetje mee te vallen met het aantal nieuwe intrigerende boeken die uitkwamen. Het najaar noemt men echter niet voor niets het boekenseizoen. Er komen echt zoveel leuke boeken uit én ik prijs mezelf heel gelukkig dat ik daar een groot aantal van mag recenseren. Al moet ik mezelf – zeker nu – blijven voorhouden dat ik ze in mijn eigen tempo moet uitlezen. Yup, die hardnekkige leesdip is er nog steeds én ik wil hem niet verergeren door leesstress te krijgen. Misschien niet zo slim van me dat ik dus zelf ook nog twee boeken bestelde die ik nu wel heel graag NOG eens wil herlezen.

In september kreeg ik niet één maar DRIE kookboeken die ik mag recenseren. Eentje van Jamie Oliver waarin alleen recepten zijn terug te vinden die met vijf ingrediënten gemaakt worden. Ik probeerde drie gerechten uit én mijn favoriet is ditmaal niet een zoete lekkernij maar een heerlijke salade. Ook van Tosti en Toast verschijnt de komende weken een recensie. Ik wist al dat je enorm kan variëren met croques en dat het daardoor een perfecte optie is voor een feestje. Vlees, vis, veggie, … je kan voor ieder van je gasten iets geschikt op tafel toveren. In dit boekje staan ook nog een aantal lekkere zoete varianten. Deliciously Ella met vrienden heb ik tot nu toe nog maar één keer snel doorbladerd en op het eerste zicht kon dat boek me minder bekoren. Binnenkort ga ik het eens grondig lezen zodat ik aan mijn recensie kan beginnen.

Van uitgeverij Meis en Maas kreeg ik deze prachtige hardcover van Vogelvrij van Sebastien de Castell. Ik mocht het boek eerder als ebook lezen zodat ik mee kon doen aan hun blogtour én vind het superlief dat ze nadien ook nog het fysieke boek bezorgden.

Van Harper Collins kreeg ik via Agora Zwartspreuk van Claudia Gray Ik heb de Vuurvogel-trilogie van Claudia Gray graag gelezen ben en heel nieuwsgierig ben naar dit nieuwe boek waarin heksen en magie centraal staan.

Ik ben ook heel nieuwsgierig naar Het lot van de Tearling van Erika Johansen dat ik via Lannoo van Boekerij mocht ontvangen.  Vermits het tweede boek uit de Tearling-reeks me echt wist te verrassen ben ik benieuwd wat het derde deel voor me in petto heeft.

Magie staat ook centraal in de twee boeken die ik zelf aanschafte. Ik wilde hen al een hele tijd maar vond ze vrij kostelijk. Gelukkig waren ze via Amazon wel betaalbaar. Normaal probeer ik de traditionele boekhandel zoveel mogelijk te steunen maar een verschil van 10€ per boek vond ik toch net iets te groot.

Van Boekerij kreeg ik via Lannoo Overstekers van Petra Doom en  Momenteel ben ik net gestart in Overstekers én een Urban fantasy boek van Vlaamse bodem … tja, natuurlijk ben ik daar benieuwd naar.

Via Agora kreeg ik ook Bevroren nacht van Sara Raasch toegestuurd dat bij Harper Collins werd uitgegeven. Het tweede deel uit deze reeks wist me minder te overtuigen dus ik hoop dat de trilogie wel in schoonheid wordt afgesloten.

Voor Uitgeverij De Fontein mag ik via VBK het boek Drakendal van Scarlett Thomas bespreken. Dit is het eerste deel uit de Bovenwereld-serie én alleen de cover op zich zorgt er al voor dat ik dit verhaal wil lezen. Daarnaast wordt het boek ook nog eens aangeraden voor de fans van Harry Potter én komt er een bibliotheek met magische boeken in voor. Ik val in herhaling maar ook dit boek spreekt me ontzettend aan.

Wat was jullie favoriete aanwinst van deze maand?

12 gedachten over “Aanwinsten September 2017”

  1. Daar heb je helemaal gelijk in. Ik kreeg het boek binnen via de verdeler die in België ook de boeken van LS Amsterdam verspreidt. Zal het meteen even aanpassen naar Uitgeverij De Fontein. Merci voor het waarschuwen.

 1. Ik heb ook beide exemplaren van de geïllustreerde Harry Potters gekocht bij Amazon, en de derde heb ik daar ook ge-preordered, want bij Stevens (mijn locale boekhandel) is ‘ie zelfs het dubbele van de prijs van Amazon!

  1. Ik heb het blijkbaar fout getypt. Bij Bol was hij de laatste keer dat ik het opzocht in de 30€ (blijkbaar is hij ondertussen in prijs gezakt naar net geen 25€). Bij de plaatselijke boekhandel is het nog steeds 42,95. Ik ben dus heel blij dat ik het online heb besteld én met het bespaarde geld kan ik mijn Funko-verzameling nog wat uitbreiden. 🙂

 2. Mooie boekenbuit!
  Ik ben heel erg benieuwd naar Drakendal, Overstekers en Zwartspreuk.
  Overstekers heb ik al aangekocht voor mijn bib om een Vlaamse debutant te steunen, maar de andere 2 boeken staan nog onhold tot ik een paar bloggersrecensies lees.

 3. Ik heb dus ook Drakendal binnen gekregen van de maand en ik heb zoveel hoop voor dat boek.

  Ik vind het trouwens mooi dat ze een oudere serie van Claudia Gray uitgeven.

  1. Ik vermoed dat Drakendal het eerstvolgende boek zal zijn dat ik ga lezen. Nu eerst nog even wat leestijd vinden. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.