Foto-update #100

Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Slechte timing = de selfiestick die het begeeft enkele dagen vooraleer er meerdere Instagram-challenges starten.

Tja, stomme vragen bestaan niet hé, voorspelbare antwoorden dan weer wel. Ik vermoed alleszins dat jullie wel kunnen raden waar ik dit geld zou willen spenderen.

Herfst/zomer/herfst/zomer … het zonnetje deed zijn uiterste best maar kon het de afgelopen weken niet vaak halen van die donkere regenwolken. Je zou voor minder beginnen twijfelen over het seizoen, zelfs de spinnetjes duiken binnen op. Die beestjes weten het ook niet meer.

Eigenlijk vind ik het erg leuk om zo’n verrassingspakket samen te stellen. Zowel het uitkiezen van spulletjes als het inpakken ervan. Al is het in spanning wachten hoe de ontvanger er op zal reageren minstens even leuk.

Om toch een beetje vast te houden aan de zomer maakte ik deze fruitige rijstsalade met een zachte currydressing

De kat van de buren bewaakt deze brokstukken als een fort. Met een beetje geluk ligt er volgend jaar een terras op deze plek. Inclusief een kruidenhoekje én een comfortabele tuinstoel om wat vaker buiten te kunnen lezen.

Samen met mijn schoonzusje ging ik enkele leuke stofjes uitkiezen. Vooral dat linkerstofje wil ik graag aan jullie laten zijn wanneer het is getransformeerd tot een kledingstuk. Dat laatste gebeurt trouwens niet door mij maar door die lieve schoonzus van me.

Wanneer je op bezoek gaat bij een vriendin én haar dochtertje net nieuwe rekkertjes en haarspeldjes heeft gekregen van haar grootouders. Uiteraard moesten die allemaal tegelijkertijd worden uitgetest. Nu weet ik meteen ook dat staartjes -en vlechtjes maken een pak moeilijker wordt wanneer de persoon in kwestie niet stil kan zitten. 🙂

Als ik in een boekenwinkel kom heb ik de gewoonte om steeds even te checken of de boeken van mijn nichtje binnen hebben. In de Standaard Boekhandel van Mechelen was dat alvast het geval.

Ik at die avond voor het eerst een PAARS ijsje bij de Trommelhoeve. Dit bio bosbes-ijsje ziet er niet alleen leuk uit het smaakt ook nog eens geweldig.

Het vriendinnetje van onze fort-bewaakster is een rasechte Garden Gardian. Sorry Groot, je kan beter van team switchen want The Guardians of the Galaxy hebben duidelijk afgedaan.

Ik weet dat de persoon in kwestie het niet erg vond om één boek van mij te ruilen voor drie van haar exemplaren. Vermits ik het zelf wel nogal oneerlijk vond naar haar toe besloot ik ter compensatie nog wat koekjes te bakken. Het was een nieuwe experimentje dat gelukkig lekker bleek te zijn. Oh ja, voor de geïnteresseerden het zijn pindakaaskoekjes met pure chocolade.

De afgelopen week begon met leuke post uit Zweden. Ja hoor, er kwam een tweede kaartje aan van de Zomerkaarten-actie die Audrey dit jaar organiseert en Elise maakte er iets heel tof van. Inclusief lavendelzaadjes.

Iedere keer dat ik NiceCream maak ben ik zo ontzettend blij dat we BB-Ate in huis hebben gehaald. Ja, ik wissel nog steeds af van naam vermits ik zowel BB-Ate als Are To Eat Too leuk vind. Dit ijs bevat niets meer als een bevrozen mango en een heel klein beetje melk. Gelukkig zijn er ook gezonde(re) lekkernijen.

Nee hoor, ik ben niet jaloers. Het valt me echter wel op dat de huidige kinderboeken een pak indrukwekkender zijn dan degene die ik als kind las. Dat schip was echt prachtig uitgewerkt met verschillende details.

Deze knapperd kwam afgelopen woensdag een hele poos om knuffels bedelen én dat vond ik helemaal NIET erg. Zwartraafje en Zwarte Kat kwamen immers heel goed overeen.

De familie werd weer wat groter en naar goede gewoonte probeerde ik een kaartje te maken dat bij het geboortekaartje  past. Voor de mensen die met me mee aan het aftellen zijn … het is nog niet mijn metekindje. Daar moet ik nog een beetje langer op wachten. 😉

 

8 gedachten over “Foto-update #100”

    1. Ja, die heeft zijn pensioengerechtigde leeftijd heel slecht getimed. Volgens mij was hij ook nog geen jaar oud dus die geeft het heel snel op. Al helemaal vermits hem maar zelden heb gebruikt. Slijtage kan het dus eigenlijk niet zijn.

    1. Ik denk dat mijn wenslijstjes meteen heel wat korter zouden zijn. Eigenlijk staan daar vrij veel dingen op die ik zo net iets te duur vind om voor mezelf te kopen of omdat ik al wel enkele notitieboekjes heb. Maar met zo’n bedrag ter beschikking schuif ik die bedenkingen graag even opzij. Ik vind het super dat ik je daar mee heb kunnen verrassen. Dat is echt heel graag gedaan.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.