Blogger Vriendenboek #108

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Véronique van Bookish Lifestyle in de spotlight.

Naam:
Véronique

Leeftijd:
41 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb de opleiding Informatie-dienstverlening en -management afgerond.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Fotograferen, musea bezoeken, reizen, haken en altijd nieuwe dingen ontdekken en leren

Je favoriete eten:
Drop. Als ik op reis ga moet er altijd een zakje drop, liefst zout, mee in de koffer.

Je lievelingskleur:
Turquoise en alles wat er aan dit blauw gerelateerd is.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik verzamel veelal dingen (zoals cadeautjes) die iets met boeken te maken hebben. Het liefst bijzondere producten uit het buitenland. Maar tegenwoordig worden er in Nederland ook erg veel leuke boekgerelateerde items aangeboden. Op de foto zie je een kleine greep uit mijn rariteitenkabinet.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat zou wel eens ‘Puk en Muk in China’ kunnen zijn. Dit boek is nog van mijn moeder geweest en heb ik als kind weer gelezen. Al vele jaren verhuisd het met mij mee van boekenkast naar boekenkast (zie foto).

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik had gehoopt met het boek ‘Waarom zijn er zoveel blote mensen in de kunst?’ van Susan Hodge antwoorden te krijgen op vragen die ik had over verschillende kunststromingen. In plaats daarvan geeft het boek vooral nog meer vragen, om kinderen beter naar kunst te laten kijken en ze erover na te laten denken. Heel goed natuurlijk, maar niet wat ik van het boek verwachtte. Ik heb het boek dan ook aan het dochtertje van vrienden gegeven.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ik lees liever van papier dat dringt een verhaal beter tot mij door.

Heb je een favoriet genre?
Nee, ik houd juist van de afwisseling. De ene keer een thriller of historische roman, de andere keer young adult of fantasy. En ja zo blijft je TBR-stapel groeien in plaats van slinken.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Ik ben wel benieuwd naar het boek Ginevra van Simone van der Vlugt.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb eigenlijk twee rubrieken:
de boeken die ik gelezen heb en wil bewaren omdat ik er een emotionele band mee heb, weer onderverdeeld naar genre en onderwerp. Zo staan alle Robin Hood en Anne van het Groene Huis en alle reisboeken bij elkaar gegroepeerd.
de boeken die ik nog wil lezen. Deze zijn weer gesplitst naar ‘wil ik zo snel mogelijk lezen’ en ‘ga ik ooit nog wel een keer lezen’.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voornamelijk fysieke boeken, maar op mijn mobiel heb ik altijd wel een ebook achter de hand voor de verloren momentjes onderweg.

Heb je een favoriet boek?
Er zijn een paar boeken indruk op mij gemaakt hebben en die ik na al die jaren nog behoorlijk goed voor de geest kan halen en daardoor dan ook tot mijn favorieten reken:
Gejaagd door de Wind van Margareth Mitchell
De laatste concubine van Lesley Downer
Dewey, de bibliotheekkat van Vicki Myron
De naam van de roos van Umberto Eco
Het meer van de meisje van Carol Goodman
Portret van een moordenaar van Patricia Cornwell

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
The Anne of Green Gables pop-up storybook (zie foto) Misschien niet zo goed op de foto te zien, maar de cover is al een soort van pop-up

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik heb ze niet geteld, maar mijn inschatting is circa 400 boeken.

Wat is je laatst gekochte boek?
Het boek Daughter of the burning city van Amanda Foody zat in mijn laatst bestelde Fairyloot-boekbox. Het laatste boek wat ik in de winkel heb gekocht is Winter van Marissa Meyer.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las? / Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Als kind had ik geen favoriete auteur, ik vond lezen leuk en dus las ik werkelijk van alles. Jip en Janneke, de sprookjes van Grimm, boekjes uit de Disney-boekenclub, Wipneus en Pim, vele boeken van Thea Beckman, Anke de Vries, Jan Terlouw, Paul Biegel, Enid Blyton en zo kan ik nog wel even doorgaan. Er herinner me steeds meer titels. 😉 Ik kan me herinneren dat een bepaald Robin Hood boek mij tot tranen geroerd heeft.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Op dit moment zou dat wel eens Tess Gerritsen kunnen zijn. Deze heb ik van mijn moeder geleend om ooit nog een keer te gaan lezen.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik denk niet dat een enkel boek drie keer heb gelezen, maar ik heb al verschillende versies van Robin Hood gelezen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Meestal stop ik halverwege een boek als het me echt niet kan boeien, maar bij Het meisje in de trein van Paula Hawkins heb ik echt moeten worstelen tot het einde. Iedereen was zo vol lof over dit boek, dat moest ik gewoon lezen. Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat het einde van deze thriller inderdaad spannend is, maar de eerste driekwart van het boek kon het met totaal niet boeien.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Nee, helaas heb ik geen titels beginnend met een Q. Maar ik heb wel een boek met mijn naam in de titel (zie foto), telt dat ook? 😉

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #108”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.