2017: Shelfies #6

18 juni 2015. Zo lang is het geleden sinds ik jullie de inhoud van mijn boekenkast toonde via een reeks blogposts die de toepasselijk naam Shelfies kregen. Enkele maanden geleden wilde ik jullie opnieuw een blik in mijn mini-bibliotheek tonen. Oorspronnkelijk dacht ik dat via enkele vlogs te doen maar het werd me al snel duidelijk dat ik me meer thuis voel achter het klavier dan voor de camera. Het akwardness-gehalte is dan plots ook een pak lager en ik voel me een pak comfortabeler.

Oops! Ik begon deze tweede boekenkast-tour omdat er het afgelopen jaar wel het één en ander veranderd is in mijn boekenkasten. Alleen loop ik nu alweer even achter met deze rubriek waardoor ik net nieuwe foto’s heb moeten maken vermits die van enkele weken terug al niet meer klopten.

Tja, tegen volgend jaar zien jullie dus waarschijnlijk opnieuw een rondleiding verschijnen. Misschien met voor -en na foto’s zodat jullie echt kunnen zien wat er is aangepast .

Een tijdje terug heb ik heel wat boeken uit deze kast verwijderd die een elders een nieuwe thuis kregen (of zullen krijgen). Vroeger was dit grotendeels een kast vol romans en romantische verhalen maar eigenlijk kan je er een beetje van alles in terugvinden. Van een klassieker van Elschot tot een verhalenbundel van Roald Dahl. Maar ook enkele jeugdboeken, een Young Adult, Het achterhuis van Anne Frank, … alles door elkaar.

Op de bovenste plank alleszins want vervolgens wordt het iets overzichtelijker. Zo is er een volledige Maeve Binchy-plank

en wordt een andere gedeeld door Jessica Clare, Katie Fforde en Kristan Higgins.

Van Nora Roberts heb ik ondertussen zoveel boeken dat planken delen geen optie meer is …

Momenteel staat de teler op anderhalve plank maar daar komt binnenkort alweer verandering in vermits ik momenteel haar nieuwe (én naar gewoonte vrij omvangrijke boek) aan het lezen ben.

Ook deze plank is gevuld met verschillende genres. Shelfie is bijvoorbeeld een YA-boek voor een vrij jong publiek terwijl de twee boeken van Samantha Young die ernaast staan toch net iets gewaagder zijn. Liz Fenwick, Debbie Macomber, Robyn Carr, Erica James, Elizabeth Noble, Jojo Moyes, Santa Montefiore, … het merendeel van deze boeken valt overduidelijk onder de romantische verhalen.

Terwijl de onderste een combinatie is van New Adult, chicklit en enkele romantische boeken.

Jullie hebben nog een Shelfie-post van me te goed met daarin de drie lage boekenkasten die tegenover deze boekenmuur staan. Ik doe mijn uiterste best om jullie daar minder lang op te laten wachten.

8 gedachten over “2017: Shelfies #6”

    1. In het echt is het nog leuker om te zien hé. Jouw boek staat ondertussen mooi in het zicht omdat ik de cover te knap vind om hem ergens tussen te schuiven. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.