Magic Rises – Kate Daniels

Titel: Magic Rises
Reeks: Kate Daniels #6
Auteur: Ilona Andrews
Uitgeverij: Ace Fantasy
Pagina’s: 355p.
Bron: Eigen collectie

“Mercenary Kate Daniels and her mate, Curran, the Beast Lord, are struggling to solve a heartbreaking crisis. Unable to control their beasts, many of the Pach’s shapeshifting children fail to survive to adulthood. While there is a medicine that can help, the secret to its making is closely guarded by the European packs, and there’s little available in Atlanta.

Kate can’t bear to watch innocents suffer, but the solution she and Curran have found threatens to be even more painful. The European shapeshifters who once outmaneuvred the Beast Lord have asked him to arbitrate a dispute – and they’ll pay him in medicine. With the young people’s survival and the Pack’s future at stake, Kate and Curran know they must accept the offer – but they have little doubt that they’re heading straight into a trap …”

Mijn mening:

Ik blijf het heel opmerkelijk vinden dat het eerste boek uit deze serie me niet volledig wist te overuigen maar dat ik nu met elk Kate Daniels-boek dat ik lees steeds meer fan word. De schrijfstijl, de personages, de locaties, de combinatie van humor, avontuur, spanning, actie én romantiek die mooi in evenwicht is.

Vermits de verhaallijn steeds doorloopt kan ik niet al te veel kwijt over het verhaal zelf. Gelukkig kan ik het belangrijkste wel met jullie delen … ik heb er opnieuw van genoten. De Kate Daniels-serie behoort tot het genre Urban Fantasy en speelt zich af in een wereld waarin golven magie en technologie elkaar afwisselen. Tijdens de ene golf wordt de stad voorzien van stroom en zodra deze wegvalt gaan de lantaarns aan en neemt magie de overhand. Je kan je dus best telkens voorzien van zowel een pistool als een mes vermits de golven onvoorspelbaar zijn en je dus nooit weet wanneer je plots zonder stroom of magie komt te zitten.

Tot nu toe bleven Kate en Co telkens in hun thuisbasis, Atlanta. In dit boek moeten ze echter naar een andere locatie uitwijken en dat zorgde ervoor dat er heel wat nieuwe decors langskwamen én we een groot aantal nieuwe personages konden ontmoeten. In dit boek kwam ik ook meer te weten over de mythologie van deze wereld, de Shapeshifters-families in andere landen. Eigenlijk is Magic Rises echt als een ‘meer’-boek te omschrijven want naast alle eerder vermelde zaken werden er ook nieuwe wezens voorgesteld én komen Kate en haar vrienden opnieuw in heel wat levensbedreigende situaties terecht. De titel is bovendien ook goed gekozen vermits het vrouwelijke hoofdpersonages nog steeds haar talenten aan het ontdekken -en ontwikkelen is.

Dit zijn alvast enkele van de redenen waarom ik zo van dit boek hield. Dat Kate in Magic Rises eindelijk het respect heeft verdiend van iemand die tot nu toe nog steeds aan haar twijfelde vond ik ook een groot voordeel. Maar ook de relatie met Curran, de loyaliteit van Derek, de vriendschap met Andrea, Aunt B die niet te schatten is, … Massa’s redenen dus om van dit boek te houden en uit te kijken naar het moment waarop ik aan het volgende deel toekom.

4 gedachten over “Magic Rises – Kate Daniels”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.