Blogger Vriendenboek #105

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Talitha van Talitha heeft een blog  in de spotlight.

Naam:
Talitha Dehaene

Leeftijd:
25

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ben afgestudeerd in literatuurwetenschap, sociologie en criminologie.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Schrijven. Series kijken. Taalfouten vinden. Veel te veel dingen bestellen online.

Je favoriete eten:
Frieten met stoofvlees van de frituur in mijn West-Vlaamse geboortedorp. Ik woon al 8 jaar in Amsterdam en dat is wat ik nog steeds het meeste mis.

Je lievelingskleur:
Paars. (Joepie! Team Purple blijft maar groeien.)

Verzamel je (naast boeken) iets?
Mijn huis is gevuld met merch van Star Wars, Doctor Who en Harry Potter. Maar ik ben geen fervente verzamelaar met een wishlist. Ik koop gewoon graag de nerdversie van dingen die ik sowieso nodig heb. Denk lightsaber chopsticks, een TARDIS-wasmand en een R2D2-vuilnisbak.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Harry Potter en de Steen der Wijzen. Een tiental keer gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik had Het Smelt van Lize Spit gekocht omdat heel Vlaanderen en Nederland het overlaadde met superlatieven. Ik bleek het zo’n vreselijk herkauwd clichéboek te vinden dat ik het in een trein heb achterlaten.

Luister je naar audio-boeken?
Eigenlijk nooit.

Heb je een favoriet genre?
Ik lees vaak literaire fictie, literaire thrillers of psychologische thrillers. Mysteries en whodunits vind ik ook erg tof. Fantasy en YA kan me regelmatig bekoren, maar dat verschilt echt per boek.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
De boxset van Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb helaas geen gigantische boekenkast, want ik woon in een klein Amsterdams appartement. Mijn droom is om ooit een boekenkastmuur te hebben. Ik heb één lange boekenplank aan de muur voor mijn favoriete boeken, die in een volgorde staan die alleen ik begrijp, op basis van grootte en kleurtjes die bij elkaar passen. Verder zijn er twee planken in een kast voor non-fictieboeken en nog eens twee planken aan de muur voor boeken die ik wel tof vind maar toch geen favoriet zijn. Sowieso verban ik boeken die ik ‘meh’ of helemaal niks vond meteen na het lezen, die worden verkocht of weggegeven. Ik wil mezelf alleen maar omringen met goeie boeken die me blij maken. Ik heb daarnaast nog een koffer met grote en dikke boeken die niet goed op de planken passen. En twee van die zwevende boekenplankjes. De rest van mijn boekenverzameling ligt noodgedwongen bij mijn ouders, of zit in mijn e-reader.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Best veel e-books, wegens plaatsgebrek.

Heb je een favoriet boek?
Extremely Loud and Incredibly Close van Jonathan Safran Foer is mijn all time favorite en koop ik in elk vakantieland in de plaatselijke taal. Of kopen vrienden en familie voor mij. Helaas is het niet zo vaak vertaald dus is mijn collectie blijven steken op acht. Ik ga het omvormen naar ‘kopen in elke lokale editie’, denk ik.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik heb net de Slytherin hardcover House Edition van Harry Potter and the Philosopher’s Stone binnen, yaaay!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Fysieke exemplaren: meer dan 100. Maar ik heb ze nog nooit allemaal geteld, eigenlijk.

Wat is je laatst gekochte boek?
Bullet Journal Handleiding van Kelly Deriemaeker.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Voor zover ik me kan herinneren heb ik altijd al graag gelezen. Ik heb mezelf leren lezen en dat was uit stripverhalen, dus misschien liggen die wel aan de basis van mijn leesliefde.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
De auteurs voor mijn leeftijdsgroep vond ik meestal te kinderachtig dus ik ben nooit echt fan geweest van Marc De Bel, Dirk Bracke, Carry Slee etc. De woordgrapjes van Merho vond ik wel altijd leuk, dus ik denk hij?

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
J.K. Rowling, om de simpele reden dat ik 2x de hele serie + 2 losse boeken heb. Als we het enkel over losse boeken hebben, dan Tom Lanoye, mijn literaire held. Ik heb 8 boeken van hem. Allemaal gesigneerd, want ik ben een hysterische fangirl.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Alle Harry Potterboeken, Extremely Loud and Incredibly Close en Sprakeloos (Tom Lanoye).

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Het Smelt, omdat ik er een teleurgestelde recensie over wilde schrijven maar ik ook vind dat je pas over iets je mening mag geven als je weet waar je het over hebt.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ik heb het zelfs geprobeerd met boeken op mijn favorietenplank.

The Picture of Dorian Gray – Oscar Wilde
And The Mountains Echoed – Khaled Hosseini
Landline – Rainbow Rowell
I.M. – Connie Palmen
Taal Zonder Mij – Kristien Hemmerechts
Het Diner – Herman Koch
A Game Of Thrones – George R. R. Martin

3 gedachten over “Blogger Vriendenboek #105”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.