Never Have I Ever … Book Tag

Een tijdje terug (ahum, het was op 24 maart!) werd ik door Luna getagd voor de Never Have I Ever … Book Tag. De Amerikaanse versie van het spelletje die ze in haar intro omschrijft heb ik zelf ook nog nooit gespeeld, maar deze versie met boekenvragen … Tja, daar maak ik met plezier even wat tijd voor vrij.

NEVER HAVE I EVER …

… started a book but didn’t finish

Het overkomt me niet vaak maar het is al wel een keer voorgevallen. De laatste keer is al weer enkele jaren geleden toen ik het na enkele bladzijden voor bekeken hield wat De dief van de tijd van John Boyne betreft.

… owned several copies of the same book

Ahum, vermits ik te ongeduldig was om te wachten op de vertaling van de Midnight Breed reeks heb ik nu de eerste 9 delen van deze serie zowel in het Nederlands als Engels. Ook Matilda van Roald Dahl heb ik in beide talen in de kast staan.

… cried because of a fictional character

Ja hoor, dat is me al meermaals overkomen én iedere keer dat ik er op betrapt wordt krijg ik het volgende te horen … ‘Ben je nu aan het huilen? Met je boek? Je weet toch dat dat niet echt is hé.’

… dog eared a page

Bij boeken niet, daar heb ik een gigantische verzameling boekenleggers voor in huis. Bij tijdschriften durf ik het echter wel doen.

… written fanfiction

Nope!

… read dirty fanfiction

Tja, dat dan weer wel. Héél veel fanfictie zelfs vermits ik het niet eens was met hoe een serie aan het evolueren was (én vervolgens ook eindigde). Dankzij die Fanfictie ontdekte ik dat ik niet de enige was die op een ander einde aan het hopen was.

… skipped school to read/watch a tv show

Nope! Dat zou ik zelfs niet gedurfd hebben. Lezen op de bus naar school, tijdens de turnles waar ik niet mocht meedoen, tijdens een springuur, … dat dan weer allemaal wel.

… read a book in one sitting or one day

Dit doe ik vrij vaak. Eigenlijk lees ik het liefst in één ruk door. Jammer genoeg komt het er de laatste tijd minder frequent van om zonder onderbrekingen of afleiding te lezen.

… used something that is not a bookmark as a book

Euhm Ja. Ondanks die grote verzameling bladwijzers gebeurd het vrij vaak dat ik mijn boek mee verhuis van de ene kamer naar de andere zonder die bladwijzer ook mee te nemen. Op zo’n moment doet zo’n beetje alles dienst terwijl ik die boekenlegger ga halen. Van theelepeltjes en gsm tot rekeningen en memobriefjes.

… bought a book because of the cover

Ik denk niet dat ik een boek al ooit enkel omwille van zijn cover heb gekocht. Prachtige covers trekken meteen mijn aandacht maar als de achterflap me niet aanspreekt blijft die prachtillustratie mooi in de winkel staan.

… liked the adaptation more than the book

Hmmm, ik zag vrij veel verfilmingen zonder eerst het boek te lezen (vaak onbewust trouwens) maar kan me niet meteen een verfilming inbeelden die ik liever zag dan het boek.

… spilled a drink over my book

Nee! Ik denk alleszins van niet. Al herinner ik me wel een keer dat het heel nipt was vermits ik het plots uitproestte van het lachen net nadat ik een slok water had gedronken. Gelukkig kon ik toen mijn hoofd nog op tijd wegdraaien én was er niemand in de buurt om het te zien gebeuren.

… cracked the spine of a book

Ik ben nogal een voorzichtige lezer. Bewust zal ik dit dus nooit doen. Al merk ik wel dat je het bij sommige paperbacks heel snel hebt. Zeker de vrij omvangrijke van bijvoorbeeld Gini Koch.

Dankjewel voor de tag Luna! Wie wil hem graag invullen?
Als je een link achterlaat kom ik zeker jouw antwoorden lezen.

4 gedachten over “Never Have I Ever … Book Tag”

  1. Ik heb een tijdje echt mijn best gedaan om al mijn boeken super strak te laten uitzien en dus ook geen cracks in the spine. Maar dat hou je bij bepaalde boeken en voornamelijk mass market paperbacks toch echt niet tegen. Tegenwoordig probeer ik hier niet meer zo mee bezig te zijn en hoeven de boeken niet super perfect te zijn.

  2. Super leuke tag! De laatste tijd heb ik best vaak ruggen van boeken gebroken.. oeps XD ik ben opeens niet meer zo zuinig nu ik mijn leesboeken elke dag meesleep in de trein.

    1. Bij paperbacks lukt het me ook niet altijd om ze ongeschonden te houden. Maar echt bewust een rug gaan breken zal ik nooit doen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.