Blogger Vriendenboek #95

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Amanda van Liefde voor boeken in de spotlight.

Naam:
Amanda

Leeftijd:
29 jaar begin november 30 jaar alweer.

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb eerst een koksopleiding gevolgd wel alle 2 jaar volgemaakt maar helaas geen diploma mogen behalen, mocht daarna door voor fastservice en catering medewerker van een jaar doen. Deze heb ik dus wel behaald.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s:
Ja kleuren voor volwassenen, film en serie kijken en natuurlijk schrijven. Dat doe ik al jaren lang. Maak gedichten maar ook verhalen. Heb sinds vorig jaar Wattpad aangeschaft om te zien of ik mijn projecten daardoor zal kunnen afronden. Tot toe nu al aardig actief mee bezig geweest. Wil één boek eerst afronden (eerst project) voor ik met een ander project bezig ga.

Je favoriete eten:
Lasagne.

Je lievelingskleur:
Roze en paars.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Vroeger was het playboy maar tegenwoordig alleen maar boeken.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Achtste groepers huilen niet denk ik. Helaas staat de boekenkast nog niet dus ja. Dat wordt even afwachten.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Heb ik eigenlijk niet zo snel.

Luister je naar audio-boeken?
Wel gedaan maar is niks voor mij.

Heb je een favoriet genre?
Tweede wereldoorlog boeken eigenlijk en YA en kinderboeken. Lees eigenlijk bijna alles wel.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Er komen zoveel boeken elke maand wel uit dat ik nooit echt kan kiezen. Maar vaak gaat de interesse uit naar tweede wereldoorlog boeken uit.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Als de boekenkast staat dan kies ik voor genre te zetten. Maar die staat helaas nog niet. Na de verhuizing moet het nog opgebouwd worden. Vind dat het geen haast heeft. Heb in de woonkamer ook boeken liggen en die vier dozen zijn vol en geen zin om in te spitten.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Beide wissel het af.

Heb je een favoriet boek?
De kleine prinses van Frances Hodgson Burnett

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Op het moment even geen idee.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Helemaal geen idee van. Best wel slecht he.

Wat is je laatst gekochte boek?
Stuk van Judith Visser bij de boekhandel Ijstra vlakbij mijn huis.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Wie was je favoriete auteur toen je kind was? Jaques Vriens, Carry Slee en kan zo wel meer op noemen.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Geen idee..

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
De kleine prinses in mijn jongere jaren en mis dat boek nog altijd. Als ik hem weer eens kan vinden koop ik hem zeker weten.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Nog niet gehad

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Geen idee eigenlijk.

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #95”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.