2017: Shelfies #2

18 juni 2015. Zo lang is het geleden sinds ik jullie de inhoud van mijn boekenkast toonde via een reeks blogposts die de toepasselijk naam Shelfies kregen. Enkele maanden geleden wilde ik jullie opnieuw een blik in mijn mini-bibliotheek tonen. Oorspronnkelijk dacht ik dat via enkele vlogs te doen maar het werd me al snel duidelijk dat ik me meer thuis voel achter het klavier dan voor de camera. Het akwardness-gehalte is dan plots ook een pak lager en ik voel me een pak comfortabeler.

Ik heb dus geen vlogs in petto voor jullie maar wel een heel deel foto’s. Vermits het om meerdere boekenkasten gaat heb ik het opnieuw opgesplitst in enkele blogposts. En ja er is wel het een en het ander veranderd. Zo zijn er heel wat boeken weg, en werden de daardoor vrijgekomen plekjes al snel weer opgevuld door nieuw leesmateriaal. Mijn bibliotheek is ook een beetje een fandom-museum geworden. Kijk maar even mee …

Dat mijn kookboekenverzameling nogal omvangrijk is werd al enkele keren vermeld. Dankzij deze Shelfies kunnen jullie zien hoe erg het gesteld is. Op deze bovenste plank staat ondermeer mijn allereerste exemplaar (Ons Kookboek) maar ook een aantal boeken die ik won, twee recensie-exemplaren, 4 cadeautjes én een 2de hands-koopje. De kringloopwinkel vind ik sowieso super maar ook rommelmarkten -en garageverkopen zorgen vaak voor leuke vondsten.

De boeken van deze plank worden al iets frequenter uit de kast gehaald. Ik heb mijn kookboeken immers zo ingedeeld dat de exemplaren die het vaakst gebruikt worden steeds binnen handbereik staan.

Deze plank is daar een goed voorbeeld van. De brownie-balletjes van Deliciously Ella vind ik namelijk erg lekker, de kookboeken van Janneke Philippi zijn heerlijk uitnodigend, de Dagelijkse kost van Jeroen Meus wordt dan weer vooral door de echtgenoot geapprecieerd die liefst de klassieke maaltijden eet en zelf ben ik dan weer helemaal fan van de Snelle Klassiekers met een twist van Brenda Hoff. Ik hou er zelf namelijk ook ontzettend van om met recepten te variëren en er zo iets helemaal anders van te maken.

En ja, ik weet dat ik meer ruimte voor kookboeken zou hebben wanneer ik deze plank zou ontruimen maar ik vind het nu eenmaal veel leuker wanneer mijn bibliotheek ook een beetje dienst doet als museum. Zo bevat het niet enkel verhalen in boekvorm maar ook in de vorm van voorwerpen en de daarbij horende herinneringen.

Naast kookboeken heb ik ook héél veel bakboeken. Op het moment dat ik deze foto’s maakte was Home Sweet Home van The Hummingbird Bakery in gebruik vermits ik de lekkere Cupcakes met Koekjes en Room die er in staan aan het uitproberen was. De boeken van The Hummingbird Bakery behoren hier sowieso tot de favorieten. Ook het Appeltaart-boek van Janneke Philippi heeft zijn plaatsje op deze plank verdiend. Net als die van Leila Lindholm en Havermoutje (hun Homemade Granola is nog steeds mijn favoriete granola-recept).

Kilootjes minder biedt misschien een beetje compensatie voor al dat zoete lekkers maar jammer genoeg verricht het geen wonderen. De compacte boekjes die ernaast staan behoren ook tot mijn eerste exemplaren. Toen we net gingen samenwonen vond ik dit soort kookboeken erg interessant. De super dunne exemplaren komen dan weer van het weekblad Libelle. Hartige taart en Superpasta in 1 pan mocht ik recenseren en de vier overige boekjes zijn uitgegeven door Femma (KVLV)

Afsluiten doen we net als bij een feestmenu met iets zoet. Ik overdreef immers niet toen ik zei dat ik veel bakboeken had. 🙂

6 gedachten over “2017: Shelfies #2”

  1. Wat ongelooflijk veel kookboeken! In alle jaren dat ik op mezelf woon, heb ik er misschien 10 opgespaard. Hoogstwaarschijnlijk schat ik het zelfs nog te hoog in. Je museumplank lekker zo laten staan, want het is een plaatje.

  2. Ik blijf dit altijd erg leuk vinden om te zien. Onze kookboeken zitten nog in verhuisdozen en gebruiken we erg weinig (ik helemaal niet, aangezien ik nooit kook) Maar we hebben wel echt heel wat boeken.

    1. Ik heb zelf ook nog lang niet alle recepten uit deze kookboeken uitgetest hoor. Dat wordt waarschijnlijk een levenslang project. 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.