Beauty and the Beast Booktag

Een tijdje terug las ik onderaan Annabel’s invulling van deze tag“Ik tag Liesbet van Zwartraafje aangezien ik weet dat ze ook groot fan is van Belle en het Beest“. Tja, dat kan ik natuurlijk onmogelijk gaan ontkennen. Ik hou echt ontzettend van dit verhaal en de Disney-film die tot nu toe mijn favoriet is. Daar zou wel eens verandering in kunnen komen wanneer ik in maart (wat duurt dat wachten toch lang) eindelijk de nieuwe verfilming met Emma Watson in de hoofdrol kan gaan bekijken. Daar zie ik echt ontzettend naar uit maar ik vermoed dat jullie dat ondertussen wel doorhadden. 😉

Je hebt er jammer genoeg even op moeten wachten Annabel, maar hier zijn ze dan eindelijk … mijn antwoorden op de vragen van deze Beauty and the Beast booktag.

Tale as Old as Time
A popular theme, trope or setting you will never get bored of reading

Magie! Ik hou van magische boeken. De ene keer zijn het magische elementen in een herkenbare wereld (urban), de andere keer is het een wereld vol tovenaars en magische wezens. Soms is het simpelweg een boek dat me weet te betoveren ook al komen er geen bovennatuurlijke of magische aspecten aan te pas.

Belle
A book you bought for it’s beautiful cover which is just as beautiful from the inside too.

Hmm, meest recent zijn dat het script van Fantastic Beasts and where to find them (maar dat had ik eerlijkheidshalve waarschijnlijk ook gekocht wanneer de cover minder mooi was) en Verzamel de liefde van Bart Moeyaert. Bij beide boeken ben ik zowel fan van de verpakking als de inhoud. Ik vond het script van Fantastic Beasts ook leuker om te lezen dat Harry Potter & the cursed child.

Be our Guest
A fictional character you’d love to have over for dinner.

Om mijn schuldgevoelens te beperken tijdens het eten van een stukje taart moet ik waarschijnlijk gewoon naast Dean Winchester gaan zitten. Al moet ik dan natuurlijk wel nog het geluk hebben dat hij een stukje taart wil delen. Hmm, misschien toch niet zo’n goed idee. Of ik nodig Jamie Fraser uit . Alleen kan ik dan zelf niet beloven dat ik iets van de rest van het tafelgesprek ga horen vermits dat Schotse accent waarschijnlijk hetzelfde effect op me heeft als een fakir die zijn slang bezweert. Misschien moet ik toch maar op veilig spelen en voor Hermione kiezen zodat we het onbeperkt over mijn favoriete onderwerp kunnen hebben … boeken

Beast
A book you didn’t expect much from but pleasantly surprised you.

54 minuten van Marieke Nijkamp. Ik dacht echt dat dit boek niet iets voor mij zou zijn en vervolgens bleek het me volledig weg te blazen. Echt leuk wanneer dat voorvalt.

Gaston
A book everyone loves but you don’t.

Iedereen is natuurlijk een breed begrip. Er zijn echter wel enkele boeken waar vrij veel enthousiaste recensies over verschenen terwijl ze mij niet echt konden boeien. De Hush, hush-reeks van Becca Fitzpatrick bijvoorbeeld (daar heb ik het na het tweede deel voor bekeken gehouden), De Caster Chronicles-serie van Kami Garcia (het eerste boek vond ik leuk maar nadien vond ik het steeds minder worden waardoor ik na het derde deel niet meer verder heb gelezen). Maar ook Eenzaam en Extreem ver weg van Kate Ling en Het huis met de blauwe luiken van Michelle Visser konden me niet overtuigen.

Lefou
A loyal sidekick you can’t help but love more than their counter part.

De eerste drie woorden van bovenstaande zin deden me meteen aan Dobby denken. Maar ook Jenks uit The Hollows-serie van Kim Harrison heeft zeker een vermelding verdiend.

Something there
A book or a series that you weren’t into at first but picked up towards the end.

Na het lezen van het eerste boek uit de Kate Daniels-reeks van Ilona Andrews was ik nog niet meteen verkocht. Tijdens het lezen van het tweede boek kwam daar echter al snel verandering in

Mrs. Pott, Chip, Lumière, Cogsworth
A book that helped you through a difficult time or that taught you something valuable.

Goh dit vind ik steeds zo’n moeilijke vraag. En eigenlijk kom ik keer op keer bij hetzelfde antwoord uit. Matilda van Roald Dahl zorgde er immers voor dat ik besefte dat ik niet de enige was die van boeken hield. De Harry Potter-reeks leerde me dan weer kennis maken met fantasy en ik ben heel dankbaar voor alle fantasywerelden die ik sindsdien heb ontdekt en waarin ik kon ontsnappen wanneer de realiteit even te zwaar was.

Tag, you’re it!
Of toch alleszins wanneer je nog niet eerder werd getagd maar wel zin hebt gekregen om deze vragen ook een keer te beantwoorden. Als je een link achterlaat kom ik zeker jouw antwoorden lezen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.