Dessert Easy – Anna Helm Baxter

dessert-easy-anna-helm-baxterTitel: Dessert Easy
Auteur: Anna Helm Baxter
Uitgeverij: Becht
Pagina’s: 191p.
Prijs: 20€

Originele en overheerlijke nagerechten, toetjes en taarten die in tien minuten (of minder) op tafel staan.

 

Mijn mening:

desserteasy1Tja, soms vat de titel het hele boek al perfect samen in slechts twee woorden. Dessert Easy is het zesde deel in de Easy-serie waarin de focus ligt op eenvoudige gerechten. Waar de vier eerste boeken zich toespitsten op hartige maaltijden is er in dit boek en zijn voorganger (Cake Easy) aandacht voor zoete recepten. Exact 86 recepten zijn er terug te vinden in Dessert Easy en zoals de titel al belooft zijn die stuk voor stuk ontzettend makkelijk te bereiden.

desserteasy2Ik geef eerlijk toe dat ik benieuwd was naar de ‘easy’ factor van dit boek maar moet ook bekennen dat ik me vervolgens een beetje schuldig voelde vermits de gerechten extreem gemakkelijk lijken te zijn. Zo wordt er ondermeer gebruik gemaakt van kant-en-klare ingrediënten waardoor je heel veel tijd kan besparen. Al staat het je natuurlijk vrij om bijvoorbeeld zelf eerst meringue te bereiden die je vervolgens verwerkt tot een fruitdessert. Veel van de bereidingswijzen bestaan hoofdzakelijk uit niet meer dan het rangschikken, stapelen én eventueel verkruimelen van je ingrediënten.

desserteasy-layoutOok de overzichtelijke indeling (het boek telt slechts vier rubrieken: sauzen, fruit, feest & af en toe) en eenvoudige lay-out sluiten perfect aan bij het easy-concept van deze kookboekenreeks. Je krijgt bijvoorbeeld telkens op de ene pagina een foto met een duidelijke weergave van de benodigde ingrediënten en nadien een foto van het eindresultaat. Doordat de basiskleur wit is lijken de foto’s van gerechten die in een glazen schaal of maatbeker worden opgediend soms een experiment in een culinair laboratorium te weerspiegelen.

desserteasy3Persoonlijk zou ik dit boek eerder een inspiratieboek als een kookboek noemen. Sommige bereidingen zijn immers zo eenvoudig dat je het amper als een recept kan omschrijven maar je kan er wel eindeloos mee variëren. De 86 gerechten die je terugvindt in dit boek zijn dan ook ideaal wanneer je voor veel volk eten wil voorzien zonder uren in de keuken te staan. Nu ja, toch wanneer je je gasten een dessertbuffet wil voorschotelen.

Wie houdt van een rechttoe rechtaan benadering en eenvoudige recepten zonder poespas zal meteen fan zijn van dit boek.

dessert-easy-cheesecakeHet eerste recept dat ik uitprobeerde was deze No Bake Cheesecake met blauwe-bessensaus. Eigenlijk zijn dat meteen twee receptjes vermits ook het sausrecept uit dit boek komt. In plaats van het gerecht te bereiden in cakevorm heb ik er kleine dessertglaasjes voor gebruikt.

dessert-easy-banoffeeDiezelfde kleine glaasjes werden opnieuw bovengehaald toen ik het recept voor de Banoffeetaart wilde serveren in indivuele porties. Beide desserts werden trouwens niet alleen getest maar ook goedgekeurd.

3 gedachten over “Dessert Easy – Anna Helm Baxter”

  1. Als echte dessert liefhebber ziet dit er geweldig uit! Wat leuk dat je gelijk wat recepten hebt uitgeprobeerd, die no bake cheesecake lijkt mij heerlijk!

  2. Ik kook niet dikwijls, laat staan dat ik bak o.i.d., maar als ik zie dat er een nieuwe recensie van een kookboek op jouw blog staat, moet ik toch altijd even kijken naar jouw creaties. Ze zijn er weer zo lekker uit!

    1. Dat vind ik echt een mooi compliment. Misschien is het ook een extra motivatie om dat afspraakje in 2017 zeker te laten doorgaan. Dan kan je enkele van die creaties hier eens in het echt komen proeven. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.