Blogger Vriendenboek #76

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Gerrianne van Lees dan in de spotlight.

bv-gerrianneNaam:
Gerrianne Vittorioso

Leeftijd:
Ik ben net afgelopen vrijdag 35 geworden! (Oh leuk, dan zijn we even oud.)

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb na de Havo de Pabo gedaan en nu sta ik al bijna 10 jaar voor de klas.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Niet echt eigenlijk, alhoewel ik het wel erg leuk vind om met technologie bezig te zijn. Daarnaast luister ik als ik niet aan het lezen ben altijd naar muziek én ik zing dan ook graag mee.

Je favoriete eten:
Home-made pizza (wel gebakken door mijn eigen man!)

Je lievelingskleur
Ik houd eigenlijk van alle kleuren, maar als ik perse moet kiezen: geel

Verzamel je (naast boeken) iets?
nee

bv-gerrianne-oudste-boekenWelk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Dat zijn de kinderboeken die ik netjes bewaard heb. Daar staan zelfs nog prenten-boeken bij. Van de kaboutertjes Pim, Pam en Pom. En ja, die heb ik heel vaak gelezen ;-).

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik heb ooit In de ban van de ring van Tolkien gekocht toen hij in de aanbieding was, maar dat boek is zo dik met van die flinterdunne bladzijden, dat ik me er nooit toe heb kunnen zetten om hem te lezen. Eigenlijk wil ik dat ooit nog wel, dus ik heb hem nog steeds in de kast staan. Verder weet ik eigenlijk altijd heel goed wat voor boeken ik leuk vind en doe ik eigenlijk nooit een miskoop.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, zolang er niet iets is waardoor ik niet zelf kan lezen, zal ik dat ook niet doen.

Heb je een favoriet genre?
Fantasy, (YA-) romans, SF, historische romans. Nee, niet echt een favoriet dus. Soms lees ik tijden achter elkaar romans, om vervolgens weer een tijd thrillers te lezen.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Ik wil graag de Gone-serie van Michael Grant compleet willen hebben. Ook de nieuwste van Jojo Moyes wil ik graag hebben, en, en, en… Gelukkig heb ik op mijn verjaardag veel boekenbonnen gekregen en kan ik lekker wat nieuwe boeken aan gaan schaffen.

bv-gerrianne-indeling-boekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Mijn boeken staan op alfabetische volgorde en op leeftijd ingedeeld. (volwassenen, ya, jeugd).

 

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Vooral fysieke boeken, maar ook regelmatig een e-book.

bv-gerrianne-harry-potterHeb je een favoriet boek?
De boeken van Harry Potter blijven favoriet!

 

 

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik loop even naar mijn boekenkast om te kijken…

Moeilijk hoor. Ik vind dat de Grisha-trilogie van Leigh Bardugo erg mooie covers heeft. Die van de Talon-serie van Julie Kagawa vind ik ook erg mooi. Ik houd overigens niet zo van boeken met een foto van een gezicht op de voorkant. Dat vertekent mijn beeld van de personages in het boek teveel.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Een stuk of 600

Wat is je laatst gekochte boek?
Het laatste deel van de DIMILY-serie. Did I Mention I Miss You van Estelle Maskame. Die heb ik als e-book gekocht. Het laatse fysieke boek dat ik gekocht heb ik Rijmen en verzen van Roald Dahl.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik las graag vanaf de eerste letters die ik zelf kon lezen. Volgens mij was het eerste boekje van Kees en Miep – Op school. Die heb ik uit mijn hoofd geleerd destijds. Zo kon ik aan iedereen laten horen hoe goed ik kon ‘lezen’.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Ik was gek op de boeken van de Babysittersclub van Ann. M. Martin, maar ook de boeken van Annie M.G. Schmidt las ik erg graag.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van Karin Slaughter!

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
De boeken van Harry Potter. Verder herlees ik niet zo vaak boeken. Er zijn altijd zoveel nieuwe boeken die ik graag wil lezen.
Maar als ik heel af en toe eens een leesdipje heb, dan ga ik Harry Potter lezen.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Nee, dat doe ik ook niet. Als ik een boek echt niet leuk vind, lees ik het niet uit. Dat gebeurt niet zo vaak trouwens.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

bv-gerrianne-boekennaamDe I van Ik ben de nacht is niet heel goed te lezen, maar als je goed kijkt, staat hij er wel ;-).

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #76”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.