Lekker en snel voor elke dag – Hemsley + Hemsley

lekkerensnelvoorelkedaghemsleyTitel: Lekker en snel voor elke dag
Auteur: Hemsley + Hemsley
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Pagina’s: 351p.
Prijs: 29,95€

“De bejubelde gezondheidsbijbel nu ook voor mensen met haast.

Genieten van lekker eten, daar gaat het bij Jasmine en Melissa Hemsley om. Simpel om te maken, heerlijk om te delen en toevalligerwijs ook nog eens goed voor je. In 140 recepten – gebaseerd op natuurlijke, onbewerkte producten en rijk aan voedingsstoffen – laten de zusjes Hemsley zien hoe eenvoudig lekker en gezond eten eigenlijk is. Door het accent te leggen op een eenvoudige basis en het gebruik van slechts enkele ingrediënten is dit nu voor echt iedereen haalbaar.”

Mijn mening:

20161004_171259Net als de meeste kookboeken begint ook Lekker en snel voor elke dag met een inleiding waarin de zusjes Hemsley zichzelf voorstellen. Vervolgens geven ze een woordje uitleg over hun filosofie en de regels die ze naleven. Daarnaast kan je ook nog enkele voorbeelden van weekmenu’s terugvinden in dit boek én de bijhorende boodschappelijst.

hemsley3Uiteraard staan er ook heel wat recepten in dit boek. Jasmine en Melissa kozen ervoor om deze in te delen in de volgende rubrieken: Ontbijt, Soepen en stoofschotels, Bijgerechten en snacks, Sandwiches en salades, Vis en vlees, Groentehoofdgerechten, Dips – dressings – sauzen en spreads, Gebak – desserts en zoete gerechten, Dranken. Ten slotte krijg je ook nog extra informatie over de voordelen van het vooruit plannen, essentieel keukengerei, keukenvoorraad, de H + H leefregels en gezond eten voor onderweg.

hh-drukke-opmaakLekker en snel voor elke dag is Inhoudelijk goed uitgewerkt en een erg informatief kookboek. Alleen ben ik er persoonlijk niet zo’n fan van. Het voelde voor mij immers eerder aan als een studieboek. Veel tekst en dan nog in een klein lettertype waardoor de bladzijden zonder foto’s erg steriel overkomen. Het was ongetwijfeld NIET hun bedoeling maar door te werken met schema’s, fases, planningen en regels lijkt het koken een militaire operatie te worden.

hemsley4Door te plannen maak je het natuurlijk makkelijker voor jezelf. In dit boek leek de vrij uitvoerige uitleg in lange alinea’s met weinig witregel en de schematische opbouw van bijvoorbeeld de weekmenu’s veel weg te hebben van een schoolcursus. Hierdoor leek de spontaniteit ver zoek en kwam het boek op mij persoonlijk niet uitnodigend over.

hemsley5De drukkere lay-out deed me af en toe denken aan oudere kookboeken. Sommige recepten kwamen bovendien me vrij chaotisch over doordat er met drie kolommen word gewerkt. De schema’s zijn dan weer wel overzichtelijk alleen komt de eenvoud en het gemak dat de zusjes willen uitstralen niet echt naar voren.

20161004_140410Hun enthousiasme kwam nog het meeste tot uiting in de korte begeleidende tekstjes die elk recept inleiden. Ik vond het ook een pluspunt dat ze regematig tips geven om de restanten van ingrediënten op te werken in een ander recept. Ook hun variatiesuggesties die je zowel bij de start van een rubriek als bij de individuele recepten kan terugvinden zijn een voordeel. (Foto: Tahin-dadelkaramel uit de koelkast – ik bewaarde hem zelf in de diepvries vermits hij anders te zacht werd )

20161004_153946Toch kon dit boek me jammer genoeg niet overtuigen. Ik ben zelf dan ook iemand die vooral van het ontdekken van nieuwe recepten houdt én niet zozeer van de uitgebreide filosofie die er achter schuilt. Ben jij iemand die dit juist wél leuk vindt dan ga je ongetwijfeld van dit informatieve kookboek houden. (Foto: Bevroren bananenhapjes )

 

Een gedachte over “Lekker en snel voor elke dag – Hemsley + Hemsley”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.