Het enige piramidespel dat ik WEL wil spelen

payitforwardKennen jullie de film Pay it forward? Het is al een iets oudere film maar het begrip kennen jullie ongetwijfeld wel. Het komt er zo’n beetje op neer dat je karma een handje helpt. Je doet zelf iets goed voor enkele personen, die doen vervolgens hetzelfde voor andere mensen én beetje bij beetje ziet de wereld er plots veel rooskleuriger uit. Ok, misschien ben ik nogal goedgelovig maar dit systeem spreekt me ontzettend aan. Ik merk zelf ook dat een complimentje (online of offline) er voor kan zorgen dat een dag die slecht begonnen is er plots veel beter uitziet. Uiteraard zou ik geen Boekblogger zijn mocht ik ook hier geen boekige draai aan geven. Of eerder een blog-twist.

In deze blogpost wil ik vijf van mijn favoriete bloggers vermelden én zeggen waarom ik hun blog zo graag bezoek. Uiteraard zijn er veel meer blogs die ik met plezier volg maar je moet uiteraard ergens de lijn trekken anders wordt dit projectje een omgekeerde piramide en die blijft natuurlijk niet rechtstaan. Ik hoop echt dat het aanslaagt en dat we hierdoor niet alleen meer bloggers leren kennen maar ook massa’s hartjes het bloggerswereldje insturen.

header-lisa

 omwille van Lisa’s sarcasme, haar leuke schrijfstijl, haar zwak voor gif-jes, omdat ze net als ik fan is van hartjes (massa’s hartjes!), de humor die op haar blog is terug te vinden, haar (h)eerlijke recensies, …

header-ellis

omwille van de positiviteit die Ellis blog uitstraalt, het enthousiasme dat van het scherm spat wanneer ik één van haar vlogs bekijk, omdat ze me regelmatig aangenaam weet te verrassen en … tja, hoe kan je nu niet houden van iemand die van boeken, katten, eenhoorns én Luna houdt.

header-joany

omdat Joany één van de eerste bloggers is die ik echt actief ben beginnen volgen, omdat ze het aandurft om heel openhartige én vaak ook kritische blogposts te delen met haar volgers, omdat ze zo’n mooie foto’s deelt op Instagram, omdat ik via haar blog al heel veel nieuwe boeken heb ontdekt, omdat ik van haar schrijfstijl hou, omdat ze net als ik een zwak heeft voor de boeken van Diana Gabaldon (lees: Jamie Fraser), omdat ze leuke initiatieven opstart als de Boeklover Snailmail-actie, …

header-lieke

omdat Lieke net als ik van Cosplay houdt, omdat ik van haar prachtige foto’s hou, omdat ze de 1000 vragen-rubriek heeft ingevoerd in het Bloggerswereldje, omdat ik via haar verslagen vanachter mijn laptop mee kan genieten van al die leuke conventies, de schattige Millie die af en toe op haar blog verschijnt, zei ik al dat ik een zwak heb voor haar knappe foto’s? Ja? Spijtig, ik zeg het gewoon nog eens!

header-kathleen

omdat ik echt ontzettend van Kathleen’s ongedwongen stijl hou, zowel in haar vlogs als blogposts komt ze heel spontaan over en er zit steeds humor in haar artikels verwerkt, omdat haar bookhaul-filmpjes vrijwel steeds minstens één prachtige cover bevatten, omdat ze net als ik gek is van Kringloopwinkels en ik het leuk vind om te ontdekken wat ze nu weer op de kop heeft kunnen tikken, omdat ik dankzij haar de Graphic Novels van Craig Thompson heb ontdekt én een aantal hervertellingen van mijn favoriete Disney-sprookje, of dat ene recept voor ijs dat ik nog steeds regelmatig gebruik omdat je er zo geweldig mee kan variëren, …

Lisa, Ellis, Joany, Lieke én Kathleen willen jullie je favoriete blogs met ons delen?

10 gedachten over “Het enige piramidespel dat ik WEL wil spelen”

 1. Dank je voor de leuke en interessante posts. Ik volg je via mail en vind je blog altijd boeiend. Ik vind het ook tof dat je andere bloggers aanraadt. Ik heb er al heel wat dankzij jou leren kennen. Ik sta zelf op het punt om een eigen boekenblog te beginnen, maar ben nog bezig met de voorbereiding. Ik wil goed kunnen starten. Heb je misschien een goeie tip voor mij?
  Groetjes
  Danielle

  1. Dag Danielle. Dankjewel voor je lieve compliment. Ik weet niet goed of ik tips kan geven. Al helpt het waarschijnlijk wel om vooraf al eens goed na te denken over wat voor zaken je wil bloggen. Een specifiek genre? Enkel recensies? Bij mij persoonlijk helpt het ontzettend om met een blogplanning te werken en vooraf al een keuze te maken over wat ik wanneer wil posten. Op die manier blijft het overzichtelijk en probeer ik al te veel herhaling te voorkomen. Hopelijk heb ik je hier toch een beetje mee kunnen helpen.

   1. Dank je voor je hulp. Ik zal dus heel goed alles proberen te plannen. Wanneer ik van start zal gaan, laat ik je iets weten. Vind je dat goed?

    1. Ja hoor. Ik kom zeker je blog een keer bekijken. Het belangrijkste is trouwens dat je op zoek gaat naar een invulling die voor jou goed voelt. Zo beleef je er het meeste plezier aan

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.