Aanwinsten november 2016

aanwinstenJa hoor, ik kan er niet langer omheen. De Mijn boekenkast in cijfers-blogpost die ik onlangs schreef was nogal confronterend. Waar ik eind 2015 nog heel gelukkig was vermits mijn TBR onder de 100 was gezakt (Ok, 99 is er niet héél veel onder maar toch! ) is dat aantal ondertussen alweer gestegen. Recensieboeken lees ik doorgaans vrij snel maar eigen boeken blijven wat langer staan. Desondanks laat ik me hier niet door ontmoedigen en blijf ik gewoon koppig nieuwe boeken aan mijn wenslijstjes en privé-bibliotheekje toevoegen.

Ooit gaat het me immers lukken om het ene na het andere boek te lezen en op dat ogenblik ga ik ongetwijfeld ontzettend gelukkig zijn wanneer ik niet meteen zonder leesvoer val. Bovendien zijn sommige boekenkoopjes gewoon onweerstaanbaar.

kringloop

In november kocht ik bijvoorbeeld 3 Engelstalige Paranormal Romance Paperbacks bij de plaatselijke kringloopwinkel voor 1,5€. Ja, dat las je wel degelijk goed. Anderhalve euro voor DRIE boeken. Die kon ik natuurlijk niet achterlaten. Daarom kan je dus nu Dark Slayer van Christine Feehan, Fantasy Lover van Sherrilyn Kenyon en Wicked Nights van Gena Showalter in mijn boekenkasten terugvinden.

kringloop+shalvis

Enkele dagen later zag ik bij de supermarkt Alles in de strijd, het derde deel in de Lucky Harbor-serie van Jill Shalvis liggen en dat maakte me heel erg blij. Ik heb al enkele keren aangegeven dat ik deze grappige én romantische boeken graag lees en ik vreesde dat men zou stoppen met het vertalen van deze reeks. Gelukkig is dat dus niet het geval en heb ik ondertussen de eerste drie delen in mijn bezit.

boekenbeurs16

Ook Home Sweet Home van The Hummingbird Bakery kocht ik de afgelopen maand. De eerste twee bakboeken van deze bekende Londense bakkerij heb ik al vrij lang in mijn bezit maar tot nu toe was het er nog steeds niet van gekomen om ook dit exemplaar aan te schaffen. Daar kwam verandering in toen ik op de Boekenbeurs rondslenterde. Alleen zal ik waarschijnlijk heel veel moeten rondslenteren wanneer ik niet wil bijkomen na het uittesten van de zoete lekkernijen in dit boek.

awnovember16

Daarnaast werd ik ook opnieuw in de watten gelegd door enkele uitgeverijen. Via Lannoo kreeg ik De invasie van de Tearling en Voor altijd geliefd. Van VBK mocht ik Grijze ogen van Anne Bishop recenseren. (jaja, dat ene boek waar ik al een hele tijd reikhalzend naar uitkeek) Van hen kreeg ik ook een exemplaar toegestuurd van Een fakkel tegen het duister én De horlogemaker van Londen.

awnovember16culinair

Dankzij L&M Books stond ik deze namiddag nog receptjes klaar te maken uit Dessert Easy van Anna Helm Baxter en met dank aan de mensen van Agora verschijnt er hier morgen een vegetarische lasagne op tafel uit Het beste uit Delicious.

Wat is jullie favoriete kringloopvondst?

Edit: uiteraard kwam er nadat ik deze blogpost had ingepland nog een pakketje binnen. Ik kreeg namelijk Stil van jou (Sophie Jackson) toegestuurd.

20161127_120415

Edit 2: Ahum … tja, ik kreeg onverwachts een boekenbon cadeau en die ben ik uiteraard gaan omwisselen. Eigenlijk heb ik best wel lang staan twijfelen vooraleer ik een keuze kon maken maar uiteindelijk nam ik dus De GVR van Roald Dahl en Verzamel de liefde van Bart Moeyaert (waar één van mijn favoriete gedichten instaat) mee naar huis.

20161127_120352

Vervolgens stopte ik ook nog even bij een andere boekhandel waar ik het script van J.K.Rowling’s Fantastic Beasts kocht. Ik hoop het boek vanavond nog te kunnen lezen al moet ik dan wel eerst even mijn blik lang genoeg van die prachtige cover kunnen wegtrekken.

9 gedachten over “Aanwinsten november 2016”

 1. Hahaha! Heerlijk! Vooral die edits zijn herkenbaar… ik bewaar ze maar en voeg ze toe aan december! Altijd wanneer je denkt dat er niks meer komt en je je post kan publiceren gaat daarna de bel!

  Mooie koopjes weer gedaan!

  1. Ik heb dat echt iedere maand opnieuw voor. Bovendien vertrok ik dit keer net aan het einde van de maand voor een midweek naar Centerparcs waardoor ik hem dus wel moest vooruitplannen. Dat was ook de reden waarom ik niet heb meegedaan aan de eerste Secret Santa-opdracht. Misschien lukt het me wel bij de volgende.

 2. Ik kan die sokken nog steeds niet vinden in de boekenwinkels hier. Ik moet er een beetje van huilen. 🙁 En zo denk ik dus ook maar over mijn book hauls. Ik heb altijd iets om te lezen. 😀

  Ik heb Grijze Ogen liggen van de crowdfunding maar had Zilveren Zicht nog niet (I know) maar die komt van de week binnen en dan ga ik ze hopelijk in December lezen. Ook Fantastic Beasts komt van de week binnen. <3 Want na de film moest ik wel de screenplay hebben ook al ben ik eigenlijk niet zo van de screenplays. Maar die cover!

  1. Haha, ik heb exact hetzelfde voor met die prachtige cover van Fantastic Beasts. Al vond ik hem uiteindelijk beter dan het script van Harry Potter & the cursed child. Nu maar hopen dat we deze zondag tot in de cinema geraken want ik heb hem nog steeds niet gezien.

  1. Daar hoop ik dit weekend nog in te beginnen. Alleen is het al weer een tijdje geleden sinds het vorige boek én ik denk dat ik wel wat opfrissing kan gebruiken om me alles terug te herinneren.

 3. Ik heb juist een fakkel tegen het duister uitgelezen en ik vond hem echt veel beter dan boek 1! Verder heb je echt een heleboel boeken aan je collectie toegevoegd die ik niet ken 😛

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.