Maandelijks een pakje #2

elkemaandeenpakjeVrijwel alles begint klein, alleen worden sommige zaken vervolgens heel populair waardoor ze plots als paddestoelen uit de grond lijken te rijzen. Dat subscription boxes voor boekenliefhebbers erg populair zijn was jullie vast wel al opgevallen. Jammer genoeg rijzen ze niet zomaar op uit de grond. Anders had ik waarschijnlijk elke maand in mijn tuin aan het oogsten. Het leek me echter een leuk idee om eens op te zoeken welke boekige dozen je allemaal kan bestellen.

Oorspronkelijk leek dit weer zo’n onverwachts blogideetje te worden dat vervolgens veel te omvangrijk leek. Vermits ik me heb voorgenomen om het mezelf niet meer te moeilijk te maken besloot ik om er gewoon af en toe enkele met jullie te delen in plaats van ze allemaal in één ellenlange blogpost te tonen. Het zijn er immers best veel vermits ik geen rekening heb gehouden met de prijs. Als mensen mogen dromen dan mogen boekenwormen dat uiteraard ook. Wie weet heb ik tegen dat ik ze hier allemaal heb voorgesteld eindelijk ook eens zelf zo’n box besteld. Binnenkort weet ik uiteraard net als jullie welk exemplaar me het meeste aanspreekt.

The Best damn book box

1 boek, 3 – 5 boekige items. Het lijkt wel de vaste formule te zijn bij Book Subscription Boxes. Ook bij de Best Damn Book Box is dit het geval. Het grootste verschil dat ik op het eerste zicht opmerkte is dat hun thema’s vaak gebaseerd zijn op Disney-personages. Zo was het thema van september The Little Mermaid. Eerder kwamen ook al Beauty and the Beast (inclusief Beauty and the Beast thee, uiteraard met rozen als één van de hoofdingrediënten), Neverland, Oz,
Alice in Wonderland, Through the Looking Glass (special edition), … aan bod. Jammer genoeg was er geen FAQ-pagina terug te vinden op hun site.

Inhoud: 1 boek, 3-5 boekige items
Verschijnt: maandelijks
Prijs: per stuk 35,67€, 3mdn = 80,26€, 6 mdn = 151,61€
Verzendkosten naar BE of NL: 17,83€
Opmerking: Bij een eerste bestelling kan je een code invoeren die je recht geeft op 10% korting
Let op: je bestelling wordt automatisch verlengd indien je ze niet tijdig stopzet.

Illumicrate box

Ook hier wordt de vaste formule gevolgd: één recent boek (in dit geval steeds de UK editie) en meerdere boekige spulletjes. In één van de vorige edities zat bijvoorbeeld een pennezak met boekenkastprint, een set met twee kleine magnetische bladwijzers, A darker scent of magic geurkaarsje, drie potloden met boekige quotes, een bladwijzer én als extra’s een tote bag, een badge, enkele bladwijzers, …

Doorgaans zitten er 3-5 items spulletjes in je doos en deze zijn vaak exclusief voor Illumicrate gemaakt.

De site was jammer genoeg niet meer helemaal up-to-date vermits ze zich vooral op hun Social Media accounts focussen. Wat ik op de site te zien kreeg is dus de inhoud van boxes die enkele maanden geleden verzonden werden.

Inhoud: 1 recent boek (steeds de UK editie) en 3-5 boekige spulletjes
Verschijnt: 4x per jaar
Prijs: 35,46€
Verzendkosten: ergens tussen de 5,90€-16,54€, de exacte kost ontdek je pas tijdens het bestellen
Let op: je bestelling wordt automatisch verlengd indien je ze niet tijdig stopzet. (je kan bij Illumicrate wel een herinnering aanvragen om te voorkomen dat je dit zou vergeten.)

Fantasy and scifi books

Volgens hun startpagina heb je twee opties bij deze Book Subscription Box. Je kan kiezen tussen hun New Release Fantasy and Sci-Fi Books Plan en het All Fantasy Young Adult Plan.
Bij de eerste optie krijg je een recent gepubliceerd Sci-Fi of Fantasy-boek én drie of meer items. De tweede versie staat voor een eerder gepubliceerd fantasy boek én twee items.

Jammer genoeg is er verder niets terug te vinden over het New Release Fantasy and Sci-Fi Books Plan. Ook hier is de site dus of gedateerd of onvolledig. In ieder geval straalt het niet veel vertrouwen uit wanneer je niet alles kan terugvinden.

De tweede optie mag dan wel voordeliger zijn dan andere subscription boxes toch spreekt ze me minder aan vermits het niet om nieuwe boeken gaat. De kans dat ik het boek dan al heb of eerder las is immers vrij groot.

Inhoud:1 (reeds eerder gepubliceerd) YA Fantasy boek en 2 boekige items
Verschijnt: maandelijks
Prijs: 1md = 15,2€, 3mdn = 45,49€, 6mdn = 90,97
Verzendkosten: Ook deze informatie was jammer genoeg niet terug te vinden op hun site.
Let op: je bestelling wordt automatisch verlengd indien je ze niet tijdig stopzet.

Bubbles and books

Op het eerste zicht leek deze box interessant te zijn. Je krijgt elke maand minstens één roman, een artisanale zeep en minstens één ander boek -of badgerelateerd product. De foto’s van eerder verschenen Bubbles and Books Boxen zien er ook echt interessant uit. Bovendien krijg je ook nog eens de optie om uit drie subgenres te kiezen: The Swept Away Box, de Bad Boy Box of The Luxe Paranormal Box. Drie keer raden welke mij het meeste aansprak. 😉

Zelfs de prijs van de box leek schappelijk  … tot ik merkte hoeveel de verzendkosten naar Europa toe bedragen. 🙁

Tja, het is uiteraard een ‘beetje’ stom wanneer je meer kwijt bent aan verzendkosten dan aan het product zelf.

Inhoud: minstens 1 roman, artisanale zeep en minstens één ander boek-of badgerelateerd item
Verschijnt: maandelijks
Prijs: 21,4€
Verzendkosten: 26,75
Let op: je bestelling wordt automatisch verlengd indien je ze niet tijdig stopzet.

Na deze tweede editie vallen me meteen al enkele zaken op:
– veel sites zijn niet gedateerd doordat men focust op Social Media
– veel sites missen een FAQ-pagina
– sommige verzendkosten zijn echt be-lach-elijk DUUR. Wanneer je verzendkosten hoger liggen dan de box zelf moet je precies toch jezelf even in vraag stellen
– ik ben geen fan van dat automatisch verlengen en blijkbaar doet vrijwel ieder book subscription box team dat

Tja, dit keer dus slechts 4 voorbeelden in plaats vijf. Het leek me immers een leuk idee om aan te tonen dat er voor ieder wat wils was. YA, Fantasy, romantiek én zelfs thrillers. Jammer genoeg is de Crime on the Pages Box momenteel uitgeput en hun site … tja, die is gewoon veel te beperkt. Je kan geen prijs terugvinden, geen voorbeeld van wat je kan verwachten, geen FAQ-pagina, … Misschien moet ik toch maar even verder zoeken naar een subscription box die voldoet aan de verwachtingen van thriller-liefhebbers.

 

7 gedachten over “Maandelijks een pakje #2”

  1. Wow, dit is echt nieuw (zoals in nieuw) voor mij. Vooral die Illumicrate box spreekt me aan omdat ik ook heel graag (kaartjes) schrijf, naast boeken lees. Weer heel interessant, Liesbet.

    1. Dankjewel Hilde! Tijdens de voorbereidingen voor deze blogposts heb ik heel wat leuke varianten ontdekt. Tot nu toe heb ik er zelf echter nog geen enkele besteld.

  2. Ik vind boekboxen altijd best interessant, en zou daar graag eens aan meedoen als ik meer kastruimte heb.
    Wat ik me wel afvraag is hoevaak het voorkomt dat je een deel 2 of hoger krijgt uit een serie en je dus eerst de eerdere delen zou moeten kopen. Kun je hier iets over zeggen?

    1. Oei, daar heb ik eigenlijk nog niets specifiek over gelezen. Er wordt wel steeds vermeld dat het om een recente publicatie gaat maar niet of het om een eerste deel of sequel gaat. Ik zou het zelf ook vervelend vinden moest ik eerst nog naar de winkel moeten omdat het boek pas halverwege een serie inpikt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.