Foto-update #81

fotoupdate1Sinds ik deze foto-update door een drukkere blog-planning slechts tweewekelijks post, staat er hier doorgaans een heel aantal foto’s op jullie te wachten. Ook de voorbije twee weken heb ik weer wat foto’s voor jullie verzameld. Hopelijk vinden jullie het leuk om te zien wat ik naast lezen nog allemaal uitsteek.

Blijkbaar maakte ik de afgelopen twee weken niet zoveel foto’s. Ik maakte er wel enkele hoor, maar vermits een deel daarvan al eerder op Instagram verscheen wil ik hier niet volledig in herhaling vallen. Al komen sommige van hen hier wel een tweede keer langs.

urban-crowdfundingIk kreeg immers mijn pakketje van de Urban Crowdfunding toegestuurd die Uitgeverij De Fontein organiseerde om het volgende deel uit de Anderen-reeks van Anne Bishop vertaald te krijgen. Als fan van deze serie kon ik natuurlijk niet anders als meedoen én ik ben echt heel erg blij dat het vierde boek binnenkort in de winkelrekken komt te liggen. Je wil trouwens niet weten hoe vaak ik de afgelopen maanden crowdsurfing heb gezegd in plaats van crowdfunding. Ik heb me belachelijk vaak versproken én het zijn toch echt wel twee totaal verschillende zaken.

ravelein

Op een gewone weekdag had mijn echtgenoot een dagje verlof en we besloten naar de Efteling te gaan vermits we nog steeds twee tickets hadden liggen. Onze timing bleek echt ideaal te zijn. Niet alleen hadden we super veel geluk met het mooie zonnige weer, de wachtrijen waren ook nog eens ontzettend kort. Ik ontdekte jammer genoeg wel dat het beeldje van de Ravelein-raaf niet meer terug te vinden is in de souvenir-winkeltjes én dat de raven uit de show hun soortgenoot niet herkennen. Ze vertikten het om even dag te komen zeggen.

epinona-marc-de-bel

Nog meer geluk had ik tijdens een bezoekje aan de plaatselijke Kringloopwinkel. Ik kon er namelijk deze mooie hardcover-editie van Marc de Bel’s Epinona op de kop tikken. De laatste tijd zijn er terug meer leuke boeken te vinden bij ons plaatselijk filiaan dus ik moet er of wat vaker langsgaan of net zoveel mogelijk wegblijven. Het is een heuse tweestrijd. Koopjes op de kop tikken is natuurlijk superleuk maar al die boeken moeten wel nog steeds een plaatsje vinden in de boekenkasten.

kerstkaarten-2016

Eindelijk kwam het er van om aan de lading kerstkaarten te beginnen. Doorgaans begin ik daar vroeger aan (Yep, NOG vroeger) maar tot nu toe was ik er dus nog niet aan toegekomen. Momenteel heb ik er 20 afgewerkt dus ik ben ongeveer halfweg.

gekke-hoedenmaker

Dankzij de #Hartelooscountdown heb ik me ook kunnen amuseren met het vervullen van bepaalde opdrachten. Die van #degekkehoedenmaker bijvoorbeeld (zo zagen jullie me nog nooit 😉 ) maar ook één van de foto’s die nog moet verschijnen met een kroontje.

oops-een-foto

Ik kocht onlangs een selfiestick en waagde me aan een eerste vlog-poging. Het begon al meteen goed toen bleek dat ik hem nog niet op camera had ingesteld en dus deze foto trok. Of die vlog ook effectief nog eens op de blog gaat verschijnen is nog maar de vraag. Blijkbaar trek ik gekke gezichten wanneer ik een uitleg doe. Tja, normaal zie je dat zelf niet hé maar nu viel het wel heel erg op.

heksenhoeve-an-janssens

Heksenhoeve van An Janssens kwam binnen en ik sta op de cover. Nu ja, een beetje. Er staat immers gewoon een Zwartraafje op de cover én dus geen quote of zo. 😉

eat-me-koekje

Tja, je moet altijd braaf doen wat er gezegd wordt hé. Instagram is blijkbaar niet goed voor de lijn.

snelle-klassiekers-met-een-twist-creme-brulee

Ik merkte ook echt dat smoothies en salades de afgelopen weken werden ingeruild door zaken als Homemade Granola, appelmoes van verse stoofappeltjes, ovenschotels, Hazelnoot-chocoladepasta én nog heel wat andere recepten die ik heb klaargemaakt uit enkele nieuwe recensie-kookboeken. Mijn grote favoriet tot nu toe is een Crème Brulée met Griekse yoghurt, room, frambozen en witte chocolade.

vissen-jaarmarkt

We gingen tijdens de jaarmarkt ook volgens traditie even naar de paardjes kijken én dit jaar ook naar de Aquarium-tentoonstelling. Uiteraard ging ik even dag zeggen bij de zwarte visjes.

 

15 gedachten over “Foto-update #81”

  1. Weer zo’n leuke update :-). Van zelfgemaakte kerstkaartjes ben ik ook fan. Ik ga er mij dit jaar ook nog eens aan wagen. Kringloopgeluk is dan ook weer iets om helemaal happy van te worden hé (wat een erg mooie cover, inderdaad) en zelfgemaakte granola…mmm lekker. En haha crowdsurfing ipv crowdfunding.

  2. Wat een leuke foto’s weer! Je kerstkaarten zien er altijd zo gezellig uit. Dit jaar heb ik er denk ik geen tijd voor, dus voor een keertje koop ik ze gewoon in de winkel. Toch heeft het wel wat, lekker in september- oktober kerstkaarten maken zodat je er in december genoeg hebt 🙂 Als ik dit soort foto’s van vissen zie, mis ik mijn aquarium soms wel eens. Vooral met die mooie tropische vissen..

    1. De echtgenoot begint terug zin te krijgen om vissen in huis te halen. We hadden vroeger een grote aquarium met cycliden maar die hebben we weggedaan toen we zwarte verbouwingen voor de boeg hadden. Blijkbaar kunnen die beestjes de stress van zo’n verbouwing echt niet aan.

  3. Waw, nu al 20 kerstkaartjes gemaakt! Ik moet precies ook dringend in gang schieten 🙂 Hele mooi zijn het alleszins!

    Ben nu wel heel benieuwd naar die vlog! Al snap ik je aarzeling wel; ik maakte er begin dit jaar ook eentje tijdens het lopen en vond het zo raar om mijzelf bezig te zien. Waarschijnlijk ook de reden dat ik al ruim twee maand een boekenvlogidee aan het uitstellen ben 🙂

    1. Dankjewel! Wat de vlog betreft … ik moet eerst nog zien uit te dokteren hoe ik die drie losse filmpjes aan elkaar kan rijgen. Als het lukt ga je het hier ongetwijfeld een keer te zien krijgen.

        1. Sinds februari werk ik met Apple dus ik zal binnenkort toch maar eens moeten zien of ik met hun programma onderweg kan voor die vlog. 🙂

  4. Die creme brulee ziet er wel heel lekker uit.
    Ik wilde eigenlijk ook (weer) kerstkaartjes gaan maken maar de balans Merijn, huishouden, lezen, bloggen en nog iets anders doen is ver te zoeken, haha.

    1. Ik kan me voorstellen dat jij nu nog meer keuzes moet maken. Toch jammer dat we niet voldoende tijd hebben om al onze hobby’s te kunnen uitoefenen hé. 😉

  5. Ik heb gisteren heksenhoeve uitgelezen en wat een spannend boek! Ik had echt niet verwacht dat ik dit boek zo goed zou vinden 😀 en ik ben trouwens heel benieuwd naar je vlogs! Zelf heb ik er voorlopig – met mijn nieuwe job – te weinig tijd voor, maar ik vond het wel altijd erg leuk om te doen.

    1. Ik probeer er binnenkort tijd voor te vinden en hopelijk kan ik een beetje overweg met die Imovie. Anders gaat het er NOG gekker uitzien 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.