Terugblik op de Blossom Books Bookstagram

BBBookstagramAls ik me niet vergis was het alweer een jaar geleden sinds mijn laatste foto-challenge. Langer zelfs … begin juli 2015 deelde ik immers mijn terugblik op de 30 dagen lang durende uitdaging die in het boek van The Reading Challenge stond. Toen deed ik nog mee via Twitter vermits ik nog geen Instagram-account had. Dit jaar kwam daar eindelijk verandering in. Eind juli maakte ik een profiel aan en dat was net op tijd om begin augustus mee te kunnen doen aan de Blossom Books Bookstagram-uitdaging.

Vermits ik maar al te goed besef dat niet iedereen een Instagram-account heeft (Hé, ik was onlangs nog één van jullie) besloot ik ook dit jaar een terugblik met jullie te delen waarin ik in één keer al mijn foto’s toon. Héél overzichtelijk én ondanks het grote aantal foto’s toch nog steeds beknopt vermits de prompts erg kort zijn.

1: TBR

tbr

My #tbr for August. First the small pile of books then hopefully some of the 100 + unread books in the background.  (Nee, ik heb nog steeds geen flauw idee waarom ik de eerste dag in het Engels ben gestart.)

2: Gesigneerd boek

gesigneerd

Een van mijn favoriete gesigneerde boeken.

 3: #shelfie

shelfie

Blijkbaar krijg ik ze niet allemaal op 1 foto en het herfstweer helpt ook niet mee.Dan maar op deze manier.

 4: Favoriete leesplek

favorieteleesplek

Op de trein, tijdens het koken, in de wachtkamer, op een hometrainer (ok, dat is alweer even geleden ), in de schaduw van het tuinhuis, … Eigenlijk lees ik vrijwel overal ook al zorgt dit soms voor vreemde blikken. Mijn favoriete leesplek is echter deze comfortabele zetel. Drinken binnen handbereik, zicht op mijn boekenkasten en dicht bij de voordeur mocht er een boekbestelling geleverd worden.Ideaal dus!

5: Meeste boeken van deze auteur

meesteboekenvan

Eigenlijk had ik het niet moeten natellen. Nora Roberts is overduidelijk de auteur van wie ik de meeste boeken bezit. Een vrij indrukwekkende hoeveelheid zelfs.

6: Beste plottwist

plottwists

Dag 6 draait helemaal om #plottwists en dan moet ik meteen aan #ginikoch denken. #mrsmegalomaniac #queenoftheplottwists en 1 van mijn favoriete auteurs.

 7: #Booksandflowers

booksandflowers

 Ik was eerst van plan om een van de collages uit mijn reeds gepubliceerde blogpost Een boeketje boeken te recycleren. Deze combinatie beviel me echter meer.

8. Hardback vs Paperback

hardcovervssoftcover

 Na al die jaren lezen heb ik nog steeds geen favoriet kunnen kiezen. Ze hebben beiden zowel voor- als nadelen. Dat wordt dus ongetwijfeld een oneindige battle

9. Lievelingsboek + 5 feitjes over jezelf

favoriet+facts

Mijn standaard antwoord op deze vraag is dat ik niet 1 favoriet boek heb maar meerdere. Het zal echter niemand verbazen dat ik dit boek heb geselecteerd maar daar heb ik dan ook meerdere redenen voor: het gaf me toegang tot een magische wereld, zorgde er voor dat ik in het Engels ging lezen en deed me het fantasy genre ontdekken.

1. Toen ik 9 was besloot ik theezakjes te verzamelen en ondertussen heb ik 1900 verschillende exemplaren van over de hele wereld.

2. Ik heb een zwak voor mooie notitieschriftjes.

3. In 2007 begon ik cupcakes te versieren maar enkele jaren later had ik er plots genoeg van.

4. Haken, breien en kruisjessteek vind ik ontspannend. Borduren of met een naaimachine aan de slag gaan dan weer niet.

5. Ik vind het leuk dat je door zelf kaarten te maken voor iedereen iets persoonlijks kan uitwerken.

10. Reread

reread

Ik kom nog maar zelden aan herlezen toe. De laatste keer dat ik dit deed las ik mijn favoriete kinderboek

11. Favoriete novella/Bindup

bindup

Tja, ik ben niet echt een fan van novella’s daarom koos ik voor deze prachtige gebundelde feesteditie die zowel Alice in Wonderland als Alice in Spiegelland bevat.

12. Regenboog van boeken

rainbow

De kans is groot dat dit mijn favoriete foto van deze #challenge wordt.

13. Aanrader standalone

aanraderstandalone

Ik dacht meteen aan het Nachtcircus maar vermits ik dat boek niet in de kast heb staan werd #devrouwvandetijdreiziger van #audreyniffenegger mijn uiteindelijke keuze. Het is ondertussen al een hele tijd geleden sinds ik deze standalone las maar het boek is me wel altijd bijgebleven.

14. Favoriete omslag

mooiecover

Dat is opnieuw een uitdaging vermits er heel wat mooie covers in mijn mini-bibliotheek zijn terug te vinden. Gelukkig kwamen sommige al eerder aan bod waardoor ik nu deze prachtige cover met drakenschubben in de spotlight kan zetten

15. Favoriete trilogie

trilogie

Ook hier heb ik er meerdere van. De #Grisha trilogie ziet er door de mooie hardcovers echter ook nog eens prachtig uit.

16. Laatst gekochte boek

laatsteaanwinst

Er kwamen er enkele kort na elkaar binnen. Harry Potter & te cursed child kwam als laatste toe maar dat boek had ik wel in pre-order besteld. Het meest recent gekochte boek is Fantastic Beasts & where to find them.

17. Blij boek

blij

De boeken uit de #luckyharbor serie van #jillshalvis slagen daar iedere keer in. Ze zijn ontspannend, brengen me vaak aan het lachen, de personages hebben telkens herkenbare karaktertrekken, … Ik las ze eerst in het Engels maar ben blij dat ze nu ook vertaald worden.

18. Boek BF/GF

fictionalcrush

Jamie Fraser staat nog steeds bovenaan mijn gelamineerd lijstje. Hij is waarschijnlijk de enige die me zou kunnen overtuigen om #audiobooks een kans te geven. Uiteraard wel op voorwaarde dat hij ze zelf inspreekt met dat geweldige Schotse accent.

19. Beste einde

besteeinde

Ik koos er drie verschillende. De #EveDallas serie waarbij de ontknopingen me nog nooit ontgoocheld hebben, het laatste boek uit de #angelfall trilogie waarmee de reeks heel mooi werd afgerond en #voorjou, een boek dat ik liever anders had zien eindigen al kan ik niet ontkennen dat het eigenlijk wel een mooie einde kreeg.

20. Aanrader!

aanrader

De trilogie van #deborahharkness die begint met #allerzielen. Waarom ik een trilogie wil aanraden door slechts één boek te tonen? Wel … ik hou van alle drie de verhalen maar vindt het super jammer dat de covers geen mooi geheel vormen. Die van #allerzielen en #schaduwvandenacht vind ik prachtig maar de cover van #hetboekdeslevens past er totaal niet bij. 🙁

21. Boek + Natuur

evenonbereikbaar

Ik heb het geluk dat er heel wat mooie natuurplekjes te vinden zijn in onze regio. Voor deze foto’s moest ik dan ook niet ver fietsen en ik was meteen even #offline en #onbereikbaar

22. Boek waardoor je moest huilen

huilen

Eigenlijk doe ik dat niet zo snel tijdens het lezen. Al zijn er natuurlijk uitzonderingen op elke regel en dit is daar zeker één van.

23. Book + Coffee!

booksandtea

Tja, daar heb ik dus snel #booksandtea van gemaakt vermits ik echt geen koffie lust. Thee is echter mijn favoriete leesdrankje. Eén van mijn favoriete bekers, een leuke #teainfuser en uiteraard ook een lekkere vruchtenthee kiezen uit mijn vrij uitvoerige voorraad en ik ben klaar voor een leessessie

24. Zelfde boek, meerdere exemplaren

meerdereedities

Nadat ik van een vriendin het eerste boek uit de #middernacht reeks van #laraadrian mocht lenen was ik meteen verkocht aan deze serie. Vermits ik niet wist of alle delen vertaald zouden worden bestelde ik meteen alle boeken die al in het Engels verschenen waren. Dat ben ik sindsdien blijven doen zodra er een nieuw boek verscheen waardoor ik de eerste 9 delen dubbel heb. Al heb ik in het Engels wel al tot en met boek 13 in de kast staan. 😉

25. Wanderlust

wanderlust

Oftewel een boek waardoor je zin krijgt om op reis te gaan. Eigenlijk heb ik altijd al een zwak gehad voor landen als #Engeland, #Ierland en #Schotland. Het laatste land in dit rijtje wil ik nog liever bezoeken sinds ik in de de #Outlander serie van DianaGabaldon ben gestart. Al voelt het lezen dankzij deze schrijfster ook al een beetje als een reis aan. Een met een geweldige gids zelfs 😉

26. Boek + Zomer

boek&zomer
In mijn geval betekent dat vooral boek & schaduw. Ik kan immers heel slecht tegen de hitte. Een ijsje als afkoeling is dan ook uiterst noodzakelijk. Net als een lieve vriendin die fotograaf wil spelen omdat ik zelf mijn handen al vol heb en dus geen foto kan trekken. 😉

27. In een keer gelezen

in1keergelezen

Blijkbaar zijn er veel boeken die ik in één keer heb uitgelezen. Dit is nog maar een kleine selectie

28. I like big books and I cannot lie

ilikebigbooksandicannotlie

Ik begon met het selecteren van enkele boeken die minstens 500 bladzijden tellen en besloot al snel dat ik het bij een gedeeltelijke selectie zou houden. Het valt wel op dat ik van omvangrijke boeken hou. In tegenstelling tot die van gisteren lees ik deze niet in één ruk uit. 😉

29. Lievelingsquote

lightanddark

Tja, als je veel leest kom je natuurlijk ook veel mooie quotes tegen. Deze hoort daar zeker bij.

30. Book Haul

in1keergelezen

Gekregen, gekocht, geruild en gepuzzeld. Het bleek immers een hele uitdaging om ze allemaal in één foto te kunnen tonen.

kringloopvondstaug2016

Edit: Het was te denken natuurlijk. Nadat ik ’s ochtends mijn Bookhaul foto op Instagram had gedeeld kwam ik in de namiddag nog drie leuke boeken tegen bij de Kringloopwinkel. Wie weet belt de postbode zo meteen ook nog aan met nieuw leesvoer en kan ik deze blogpost nog eens aanpassen. 😉

31. Wrap up

wrap-up-aug-2016

#BBBookstagram dag 31: Jammer genoeg is dit ook het einde van de #challenge die @blossombooks organiseerde. Vandaag zijn we dan ook aan een #wrapup van gelezen boeken toe. Nog even doorlezen en dan is het boek dat ik in mijn handen heb ook nog net op tijd uit.

7 gedachten over “Terugblik op de Blossom Books Bookstagram”

  1. Dat is wel een heel mooi compliment van iemand die altijd zo’n prachtige foto’s op haar blog heeft staan. Dankjewel Marcia! Ik vond het eigenlijk wel leuk om te doen. Al zie ik het me niet maanden aan een stuk doen. Enkele keren per jaar is wel voldoende voor me.

 1. Ik heb je fotoreeks gevolgd op Instagram en ik vond dat je dat geweldig goed hebt gedaan. Telkens weer leuke foto’s!
  Enne, dank je voor het hele mooie kaartje/briefje dat vandaag in de brievenbus stak! Heel fijne ontdekking 🙂

  1. Dankjewel! Ik ben het allemaal nog maar een beetje aan het uitproberen en tot nu toe nog steeds gewoon met de camera van mijn smartphone. Wauw, dan is je kaartje snel aangekomen. Het is immers pas gisterenmiddag vertrokken.

 2. Ik heb de eerste 15 dagen heel enthousiast meegedaan maar erna niet meer jammer genoeg. Ik heb van de eerste 14 foto’s een blogpost geschreven paar weken terug, maar van de resterende maand kan ik dus niks schrijven hahahaha..

  Leuk foto overzicht zo <3

 3. Leuke samenvatting voor wie geen instagram-account heeft 😉
  Proficiat dat je het een hele maand hebt volgehouden!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.