Blogger Vriendenboek #66

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Judith van Biebmiepje in de spotlight.

bv-judith-biebmiepjeNaam:
Judith (biebmiepje)

Leeftijd:
32 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb VWO gedaan, een tijdje Psychologie en een tijdje Engelse Taal en Cultuur, beide aan de Universiteit, een tijdje Vertaler Engels bij de LOI, allemaal niet afgemaakt… (studeren was niet mijn ding zoals je ziet ;-))

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Euhm… Moet dat? 😀 Ok: ik houd ook van films en tv-series kijken en van buiten zijn, wandelen/fietsen

Je favoriete eten
Patat met frikandel en mayo! Maar ook de Indische gerechten van mijn mama en mijn schoonmama kan ook lekker koken.

Je lievelingskleur
Turquoise en hardroze

Verzamel je (naast boeken) iets?
Nee, alleen boeken…

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik denk Jip en Janneke en ja die is al flink gelezen! Vroeger en nu ook weer met mijn kindjes.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik kan me het niet zo goed herinneren, het enige wat in me opkomt is het boek Het huis aan de Gouden Bocht, daar verwachte ik onwijs veel van, maar hij viel een beetje tegen. Die heb ik dan ook weggegeven.

Luister je naar audio-boeken?
Nee, ik lees liever zelf

Heb je een favoriet genre?
Bovenaan staan toch wel thrillers, hoewel ik echt heel veel genres lees

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
De nieuwste Harry Potter, maar door mijn recensieboeken kom ik toch weinig aan eigen boeken toe, dus wacht ik vaak tot cadeautjestijd (en bij deze ben ik ook zo bang dat het tegenvalt!) (Ik heb hetzelfde probleem met niet vaak aan eigen boeken toekomen. Maar voor Harry Potter & the cursed child heb ik een uitzondering gemaakt. 😉 )

BoekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Volwassen boeken, jeugdboeken, informatieve boeken en reisgidsen apart en onderling op alfabet van achternaam auteur (een echte biebmiep!)

 

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik hou het meest van fysieke boeken, ben een echte boekenliefhebber. Ik houd van het gevoel, het bladeren, de geur… Ebooks vind ik voor een vliegvakantie, als je bagage beperkt is, wel een uitkomst.

LievelingsboekHeb je een favoriet boek?
Niet één, maar heel veel! Onder andere klassiekers Alice in Wonderland en Winnie the Pooh, maar ook boeken van Simone van der Vlugt, Gillian King, Ellen Lina.

bv-judith-Mooie coverWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ook daarbij is het lastig er eentje te noemen, ik val heel gauw voor mooie covers, dus heb er ook heel veel. Bijvoorbeeld de Talon Saga van Harper Collins Holland, die covers zijn echt prachtig! Glimmend en met reliëf.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Oh jeetje, ik denk wel meer dan 300 zeker! Misschien wel ruim 500? Heb ze nooit geteld, maar ik heb er in ieder geval heel veel 😉

Wat is je laatst gekochte boek?
Twee jeugdboeken van Simone van der Vlugt die ik nog niet had, die vond ik bij een tweedehands boekenwinkel: Schuld en Vlinders.

Weet je nog welk boek ervoor zorgde dat je graag las?
Zeker Jip en Janneke, die werd flink voorgelezen, maar ook de rode sprookjesboeken met cassettebandjes van vroeger (heb ze nog!)

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Simone van der Vlugt, Marc de Bel, Thea Beckman, Roald Dahl (en nog wel meer)

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Simone van der Vlugt, toevallig pas nog geteld! Heb ik 28 boeken van.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Alice in Wonderland

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Soms wel een recensieboek waar ik afspraken over gemaakt heb. Als het een eigen boek is, dan stop ik ermee, genoeg moois te lezen!

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?

bv-biebmiepje

J = Judaskus – Linda Jansma
U = Ultimatum – Matthew Reilly
D = Déja vu – Esther Verhoef
I = In een donker donker bos – Ruth Ware
T = Trouweloos – Karin Slaughter
H = Halsoverkop – Aline van Wijnen

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #66”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.