Elftopia 2016

elftopia2016aHet afgelopen weekend kwam ik nog eens in de gelegenheid om een eerste keer van mijn lijstje te doorstrepen. Ok, het is een imaginair lijstje vermits ik het niet daadwerkelijk heb uitgeschreven. Ik ging echter wel voor het eerst naar een openlucht fantasy fair. Vermits het mijn allereerste bezoekje is aan kan ik het moeilijk gaan vergelijken met andere evenmenten. Tot nu bezocht ik immers enkel de Antwerp Convention en F.A.C.T.S. Beide zijn erg leuke conventies maar Elftopia was weer eens een heel andere ervaring.

elftopia2016bEigenlijk heb ik voornamelijk zitten rondkijken waardoor ik weer grotendeels vergat om foto’s te maken. Gelukkig heb ik er toch enkele die ik met jullie kan delen. 😉

Dit evenement is nog maar aan zijn eerste editie toe. Ik had er zelf nog niets over opgevangen tot ik op Facebook zag dat An Janssens, de schrijfster van de Draken-trilogie er het hele weekend zou aanwezig zijn. Vermits het er nog steeds niet van gekomen is om Elfia of Castlefest te bezoeken ging ik meteen op zoek naar verdere informatie.

elftopia2016cHet domein waar Elftopia georganiseerd werd is meteen het grootste pluspunt van dit evenement. Mocht je me niet op mijn woord geloven – dan moet je maar eens doorklikken naar deze site. Kasteel Ooidonk was echt een mooie locatie. Het was niet mogelijk om het gebouw te bezoeken maar het landgoed en de binnenkoer van het kasteel waren al indrukwekkend genoeg. De tuinen waren immers heel mooi aangelegd en onderhouden. Er stond zelfs een serre die me meteen aan de bekende Mandrake-les van Professor Sprout deed denken (al moet ik misschien wel even benadrukken dat ik vrijwel overal links naar Harry Potter lijk tegen te komen).

elftopia2016dBovendien waren de vele bomen en dan vooral de schaduw die ze boden erg welkom. De organisatie had immers het geluk dat ze tijdens deze wisselvallige zomer net één van de mooiste zomerse weekends hadden uitgekozen. Deze Steampunk Belle liep dus binnen de kortste keren met een rode neus en blozende kaken rond. Ik deed dacht echter wel in goed gezelschap. Kijk Emmy! Speciaal voor jou een foto van mij en Merida. 😉

elftopia2016eWe genoten dus vooral van het mooie uitzicht, de knappe cosplay-outfits en het zonnige weer. Ik ging even dag zeggen bij An Janssens. Haar Draken-trilogie staat al gesigneerd in mijn boekenkasten. Dit keer geen inscriptie dus maar wel een leuke foto van ons beide. Het evenement liep op zaterdag door tot 22u maar zelf gingen we al eerder naar huis.

 

 

elftopia2016fGelukkig wel met enkele mooie herinneringen. Zowel van de niet-tastbare als materiele soort. We kochten immers een mooi kunstwerkje, een knap uilenkaartje (Hedwig!!!!) en nog enkele andere zaken die ik hier niet kan posten vermits ik dan de persoon voor wie ik het kocht niet meer kan verrassen. Yep, we vermijden hier niet enkele bookspoilers.

elftopia2016gOok al kan ik het evenement niet met andere vergelijken toch vielen me enkele minpuntjes op. Ik vond het persoonlijk erg jammer dat de organisatie totaal niet reageerde op de vragen die via hun Facebook-pagina werden gesteld. Die pagina leek voornamelijk gebruikt te worden om promotie te maken maar eventuele bezoekers die op zoek waren naar informatie konden eindeloos blijven wachten op een antwoord.

elftopia2016hDaarnaast vond ik het ook spijtig dat slechts één kraampje met fantasy-boeken stond. De sfeer was aangenaam op Elftopia maar voor wie op zoek is naar leuke spulletjes was het aanbod vrij beperkt. Dat telt trouwens ook voor het aanbod aan drank en voeding. Sommige mensen stonden dan ook erg lang in de rij vooraleer ze iets te eten hadden.

Het viel me op dat we verhoudingsgewijs vrij weinig hebben betaald voor de spulletjes die we mee naar huis konden nemen. Zo betaalde we voor zowel de parking als dit prachtige eenhoorn-kunstwerkje hetzelfde bedrag (5€).

elftopia2016iIk ben echter blij dat we tot in Deinze zijn geraakt en heus niet alleen omdat ik nu mijn Belle-outfit nog eens heb kunnen aantrekken.

De tuinen, de brug en de binnenkoer van dit landgoed heb ik ondertussen al kunnen bewonderen. Misschien krijg ik bij een volgende editie ook de kans om hun bibliotheek te ontdekken. 😉

6 gedachten over “Elftopia 2016”

  1. Super leuk om te zien! Ik houd van dit soort evenementen, helaas gaan wij er niet altijd heen. Zo mooi om te zien hoe mensen verkleed gaan. Jij zag er ook mooi uit!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.