De smartphone van een boekblogger

desmartphonevaneenboekbloggerSommige hebben een Nikon, andere een Canon of Olympus terwijl iemand anders weer telkens in het gezelschap van een Panasonic vertoeft. Ik ben dus niet één van die mensen. Af en toe overweeg ik wel eens of dit iets is waarin ik zou moeten investeren maar momenteel heb ik dus een Samsung. Vraag me nu niet welke Samsung want daar ben ik een ramp in. Zolang dat ding doet wat hij moet doen ben ik al lang gelukkig.

Naast telefoon gebruik ik hem hoofdzakelijk als fototoestel. Wanneer ik ergens iets zie dat me inspireert tot het schrijven van een blogpost, de cover van een boek dat er interessant uitziet, iets dat ik nadien nog eens wil opzoeken, een tekstfragment, … Regelmatig verhuis ik een deel van de foto’s naar de computer. Sommige blijven echter staan. Soms jarenlang zodat ik ze steeds als een herinnering bij me heb. Tja, ik ben zo’n sentimenteel iemand.

Onlangs besefte ik dat er op mijn smartphone amper foto’s van mezelf terug te vinden zijn. Dat maakt het voor een eventuele vinder uiteraard niet gemakkelijk om de rechtmatige eigenaar op te sporen. Dat ik een zwak heb voor boeken zal die persoon echter wel opmerken. Daar valt echt niet naast te kijken na het opstellen van deze inventaris …

Bij een muziekfan staat zo’n album vol met foto’s van optredens en festivals. Bij een kersverse mama bestaat ongeveer 80 à 90% uit schattige babyfoto’s. Bij deze boekblogger …

uitzichten

Maar liefst elf uitzichten die we tegenkwamen tijdens het fietsen of wandelen. In een natuurgebeid vlakbij, aan de zee, op vakantie in Centerparcs, … Tijdens zo’n momenten kom ik echt tot rust en blijkbaar hebben die foto’s nadien gedeeltelijk hetzelfde effect.

tekstfragmenten

Tekstfragmenten uit zowel een tijdschrift als boek. De meeste van hen worden vrij snel verwijderd.  Met één van deze zal dat ook gebeuren zodra ik aan de betreffende blogpost begin. Het andere fragment … tja, dat is nogal herkenbaar voor me. Al moet ik foto ondertussen toch maar eens een keertje wegdoen.

chewie-gimli

Onze geweldige cavia’s – al hebben we ondertussen afscheid moeten nemen van Gimli (a.k.a. Darth Cavia)

steampunk-belle-cosplay

Een close-up van mijn Cosplay-rok voor Belle

fangirlbooknerd

Ik met een boek in mijn hand

wilbur

mijn tea-infusers en de superleuke beker van Blossom Books

bloemen
3 x bloemen … tja, ik hou nu eenmaal van bloemen

katten

5 x katten (van broer en schoonzus, buren, … Je hoeft zelf geen kat als huisdier te hebben om op basis van je smartphone wat weg te hebben van een Crazy Cat Lady.

knutselprojecten

Dat heb je dan weer wanneer je regelmatig knutselt. Sommige van je projecten blijven nadien op je telefoon staan.

– een zelfgemaakte ketting
– zelfgemaakt potloden-etui
– cuff bracelets met boekgerelateerde gravering

funkodolls

– Harry Potter Funko Dolls
– Snape Funko Doll
– mijn (tot nu toe) volledige Harry Potter Funko-collectie

20150815_125502

Een totebag van Blossom Books die ik cadeau kreeg.

20150819_195143

Een beeldje van een mede-boekenliefhebber.

20151001_120920

Een kaartje dat me helemaal opfleurde.

ontmoeting-julie-kagawa

Samen met Julie Kagawa op de Boekenbeurs.

boekenbeurs-2015-an-janssens

Enkele dagen later samen met An Janssens op de foto. Alweer op de Boekenbeurs.

inscriptie-drakenvuur

Deze persoonlijke en verrassende inscriptie

in-optimisme-zit-magie

Een close-up van een Bond Zonder Naam-kaartje – een opfrisser voor wanneer het even minder gaat

bibliotheek-aug-2015

De boekenmuur die er ondertussen alweer helemaal anders uitziet.

20160108_103309

Het vrolijke vogeljurkje waar geen enkel Zwartraafje in terug te vinden is. 😉

20160124_114052

Minder indrukwekkend als Belle haar bibliotheek. Maar toch …

prinseszwartraafje

Prinses Zwartraafje (met dank aan Ellis)

belleenhetbeest

Belle en het Beest

20160315_211047

Optreden van Muse

20160416_135547

Mijn meest recente halsketting. Zoveel juwelen koop ik niet en deze vind ik nog steeds super leuk.

harry-potter-plank

Mijn Harry Potter-collectie (die ondertussen alweer een beetje groter is geworden)

20160603_133538

Blossom Books Magneten – Ik heb er een hele tijd naar gezocht. In de periode won ik er eentje bij Jaike en kreeg ik er eentje van Ellis. Dankjewel Dames! Ondertussen zijn ze ook te koop in Antwerpen. Tijdens mijn zoektocht ontmoette ik immers een boekhandelaar die ze ook interessant vond en besloot om ze ook effectief te bestellen. Joepie!

cosplaymap

+ een Cosplay-mapje met daarin foto’s van mijn boekgerelateerde cosplay-outfits

+ een mapje vol shelfies – omdat dit gewoon veel makkelijker is dan het steeds opnieuw aanpassen en vervagen van mijn boekenbestand.

Zouden ze bij jullie ook direct doorhebben wat je grote passie is?

13 gedachten over “De smartphone van een boekblogger”

 1. Leuk om te zien. Je hebt er meer verschillende dingen opstaan dan ik heb, al gebruik ik niet mijn mobiel (oude blackberry) maar mijn Ipod als fototoestel. Bij mij voornamelijk katten en boeken natuurlijk, haha. Maar daar zal vast nog wel iets bijkomen de komende tijd. 😉

  1. Ik vond het uiteindelijk zelf ook nog vrij gevarieerd. Het helpt natuurlijk wel dat ik de meeste foto’s verwijder nadat ik ze gebruikt heb op de blog. Anders hadden er momenteel ongeveer 80 foto’s van boeken opgestaan na een bezoekje aan twee boekenwinkels. 😉 Ik heb trouwens zo’n vermoeden dat een combinatie van je twee huidige fotomodellen en het derde dat op komst is extreem schattige foto’s gaat opleveren.

 2. Wat een leuke post!!! En die thee-infusers zijn echt geweldig <3 Ik gebruik sinds kort voornamelijk mijn iPhone om foto's te maken, maar heb wel 2 spiegelreflexcamera's, Canon, die ik normaal altijd gebruikte. Maar die kocht ik niet voor boekenfoto's, die had ik al langer omdat ik jarenlang hobby fotograaf ben geweest 🙂 Maar de nieuwe iPhone maakt ook prima foto's en met een app nabewerken en klaar, dat gaat een heel stuk sneller dan t gebruiken van mijn slr camera's haha. Hier staat ook echt vanalles en nog wat op de telefoon. Erg leuk dat je hier zo'n overzicht van hebt gemaakt!!

   1. hihi ja. Heb een paar opdrachten gedaan voor bedrijven en een paar bruiloften voor collega en vrienden maar de rest was gewoon meer voor mezelf om te oefenen en omdat ik het leuk vond. Heb voornamelijk veel paarden en honden gefotografeerd voor stalgenootjes en familie enz 🙂 Maar doe het niet meer zo intensief sinds een aantal jaar. Het werd teveel voor me, teveel druk die op me lag waardoor het niet leuk meer was. Nu maak ik eigenlijk alleen nog familiefoto’s maar ik merk dat het ook daar steeds minder wordt haha. Ik pak nu sneller mijn iPhone in handen om kiekjes te schieten ipv de slr van de kast te plukken bv.

    1. Wat jammer dat het ondertussen meer als een verplichting ging aanvoelen. Ik denk dat ik dat zelf ook snel zou hebben mocht ik sjaals, juweeltjes en kaartjes echt op bestelling maken. Nu kies ik zelf een tempo dat haalbaar voor me is en enkel die eindresultaten zijn beschikbaar.

  1. Dat niet, ik vond ze gewoon ontzettend prachtig en vermits ik door het bestellen van deze tweede halsketting geen verzendkosten moet betalen was het een kans die ik niet kon laten liggen. 😉

 3. Smartphone fotografie is iets waar ik niet zo thuis in ben. Ik zeul toch liever mijn zware camera overal mee naar toe XD ik ben gewoon niet zo erg tevreden over de foto’s die ik met mijn gsm maak!

 4. Wat een leuk artikel! Ik word helemaal vrolijk van die foto van Muse. Ik was ook bij één van hun concerten in het voorjaar en ik kreeg daardoor even een flashback. Gevolg is dat ik nu met een ongelofelijk grote smile naar je foto’s kijk, haha! Thanks! 🙂

 5. Zo’n leuke inscriptie! Een boek (en foto) om duidelijk voor altijd te bewaren 🙂

  Die foto’s van boeken komen bij mij ook vaak voor (al is het dan op mijn klein toestelletje, aangezien ik geen smartphone heb): ik zwier degene met citaten die ik wil bijhouden op mijn computer in een mapje met het doel ze dan over te typen. Al staan er momenteel wel meer dan 200 foto’s te wachten op dat overtypen, oeps 🙂

  1. Dat klinkt inderdaad bekend. Bij mij zijn het vaak blogideetjes die ik noteer en vervolgens duurt het dan een eeuwigheid vooraleer ik ze eens kan uitwerken.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.