Blogger Vriendenboek #58

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Sanne van Sanne Leeh, Books and More in de spotlight.

IMG_0368Naam:
Sanne Leeh

Leeftijd:
19 jaar (3 september)

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik studeer op dit moment Media en Entertainment Management!

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Vaak ben ik bezig, naast het lezen dan, met YouTube video’s maken voor mijn kanaal, of zelf lekker schrijven!

Je favoriete eten:
Dit is nu al lastig! Ik ga voor de obvious keuze: PIZZA. Hoewel ik ook wel een groot fan ben van mijn moeders zelfgemaakte gehaktballen!

Je lievelingskleur:
Donkerpaars… Of toch donkergroen? Donkerrood misschien…

Verzamel je (naast boeken) iets?:
Eigenlijk zou ik mezelf geen verzamelaar noemen, maar nu ik er zo over nadenk heb ik best veel verschillende potjes nagellak…(dat heb ik dus met boekenleggers en notitieschriftjes. Ik verzamel ze niet bewust maar heb er wel heel veel in huis.)

twilightWelk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Volgens mij is dat of De Hongerspelen of Twilight… Hoe dan ook, beide heb ik al gelezen, verslonden zelfs! Van de Hongerspelen heb ik zelfs die oude edities, die zo versleten en gelezen zijn dat ze bijna uit elkaar vallen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, dit gevoel had ik vooral bij het boek “Halo” van Alexandra Adornetto en eigenlijk ook heel stiekem een beetje bij “De Selectie” van Kiera Kass. Beide boeken vielen mij persoonlijk gewoon tegen, voornamelijk door de grote hype die een tijd rondom deze boeken was. Uiteindelijk ben ik toch nog (relatief) blij met De Selectie, omdat de serie mooi compleet is, maar Halo heb ik mezelf nooit echt vergeven…

Luister je naar audio-boeken?
Eigenlijk niet! Ik neem het mezelf telkens weer voor om te doen, maar ik vergeet het op een of andere manier. Ook weet ik niet zo goed welke apps je hiervoor moet gebruiken (en of er überhaupt apps beschikbaar zijn voor audio-boeken?).

Heb je een favoriet genre?
Absoluut. Het liefst lees ik YA of Fantasy. Een mengeling daarvan is helemaal top.

dreigingenduisternisWelk boek zou je op die moment willen kopen?
Moet ik er écht 1 kiezen? Ik kies dan voor Dreiging & Duisternis, van Leigh Bardugo. Dit om het simpele feit dat ik Schim & Schaduw al een hele tijd geleden heb gelezen en ik nog steeds ontzettend enthousiast ben en graag door wil!

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
In mijn boekenkast vind je voornamelijk series bij elkaar! Ik zou wel eens een regenboog-indeling willen, dus misschien maak ik daar binnenkort eens tijd voor.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Voornamelijk fysiek. Ik heb helaas geen e-reader, dus dat maakt het lezen van ebooks een stuk lastiger. Van lang lezen van mijn telefoonscherm krijg ik hoofdpijn…

bv-sanne-favoriet

 

 

Heb je een favoriet boek?
Weer maar 1 kiezen? Er zijn er zoveel! Ik denk dat ik dan tóch moet gaan voor De IJzerkoning… Of toch Vrees Me? Help… (Hihi, moeilijk hé. Ik ben zelf ook een ramp in het kiezen van favorieten.)

 

 

bv-sanne-mooiste-coverWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Dat is dan denk ik toch Breek Me van Tahereh Mafi (deel 2). Na velen discussies, met zowel mezelf als met andere boekenfreaks, vind ik dit echt een van de mooiste covers!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Volgens mij meer dan 100 maar minder dan 200. Best bescheiden, toch?

Wat is je laatst gekochte boek?
Al sinds het begin van 2016 heb ik mezelf een koopverbod opgelegd, waar ik me totaal niet aan heb gehouden. Toch lukt het de laatste tijd wel aardig, mijn laatste aankoop was Hof van Doorns en Rozen, van Sarah J Maas, gekocht op het YALfest!

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Twilight was volgens mij de aller eerste (YA) serie die ik las. Daarvoor las ik wel Carry Slee, maar Twilight was een stuk volwassener voor de leeftijd die ik toen had. Na Twilight kwam De Hongerspelen en vanaf toen was ik verkocht!

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Carry Slee, dus. En Helen Vreeswijk! Oh, Francine Oomen, niet te vergeten.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van Julie Kagawa bezit ik de meeste boeken denk ik. In ieder geval de meest verschillende series, want Het Huis van de Nacht bezit maar liefst 12 boeken, hoewel ik daar maar 9 van heb.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
De Hush Hush serie van Becca Fitzpatrick, De Hongerspelen, Gone en Twilight.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Met heel veel tegenzin heb ik De Edelsteen trilogie uitgelezen, maar dat was omdat ik niet wou dat het eindigde. Verder heb ik niet echt vaak problemen met een boek uitlezen, maar dat is vooral omdat ik altijd ontzettend graag het einde wil weten, hoe stom of saai dan ook. Wat ik wel eens heb is dat ik tegen mijn zin doorlees, bijvoorbeeld met de boeken van De Engelfors serie. Het begin van deze boeken, ervaar ik altijd, is gewoon lastig doorheen te komen, maar uiteindelijk krijg je geen spijt ervan!

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Challenge accepted:

S: Spotgaai
A: Als ik blijf
N: Naam van de wind
N: Nimona
E: Erfgaven

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.