Blogger Vriendenboek #57

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Miranda van Miranda Leest in de spotlight.

mirandaleest_karinslaughterNaam: Miranda

Leeftijd: 38

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
De ideale opleiding voor boekbloggers denk ik, ik heb namelijk de opleiding Boekhandel en Uitgeverij gedaan aan de Hogeschool van Amsterdam. De opleiding is sindsdien (ik studeerde in 1999 af) al een keer of vijf van naam veranderd, dus weet niet precies hoe deze nu heet. Ik heb na mijn afstuderen overigens altijd op internetafdelingen gewerkt, dus helaas niet met boeken.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s.
Bloggen natuurlijk. Wandelen. En een beetje creatief bezig zijn in mijn art journal (maar dat laatste komt er helaas veel te weinig van). En ik ga graag naar het theater, vooral cabaret of muziekvoorstellingen.

Je favoriete eten:
Chocolade. En voor de crabcakes van De La Soul (mijn favoriete restaurant in Leiden) mag je me ook gerust ’s nachts wakker maken.

Je lievelingskleur: Blauw. En geel.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Niet echt. Wel kan ik geen enkele automaat waar je een souvenirmuntje kan draaien voorbij lopen. Je kunt dan een afbeelding van bijvoorbeeld een pretpark of attractie laten stansen in een muntje. Daar heb ik inmiddels een aardige verzameling van, met name uit de Verenigde Staten.

mirandaleest_toverspelWelk boek staat al het langste in je kast?
Heb je het al gelezen? Ik heb nog wel wat kinderboeken die me voorgelezen zijn. Maar het oudste boek dat ik echt zelf heb gelezen is Een toverspel voor Babsi van Antoinette Baker.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, zo vaak. Vooral op het boekenfestijn laat ik me nog wel eens verleiden door boeken die slechts een paar euro kosten, maar die ik voor de volle prijs nooit had meegenomen. En die blijven uiteindelijk ook vaak ongelezen in de kast staan. En zo’n beetje alle kookboeken die ik ooit kocht, want ik kook er uiteindelijk nooit iets uit.

Luister je naar audio-boeken?
Een paar jaar geleden luisterde ik ze heel vaak. Vooral onderweg of vlak voor het slapen gaan. Maar tegenwoordig kies ik eerder voor een podcast.

Heb je een favoriet genre?
Nee, ik lees van alles. Maar literaire thrillers, (muziek)biografieën en boeken met een beetje humor zijn altijd goed.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Boeken die ik echt wil hebben koop ik meestal gelijk. Maar Start where you are van Meera Lee Patel, een geïllustreerd invulboek met mooie quotes, staat nog op mijn verlanglijstje.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Alfabetisch op auteur. Zoals het hoort 😉

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Met name fysieke boeken. Maar ik vind mijn e-reader wel echt heel fijn. Toen ik nog met de trein naar het werk ging nam ik hem veel mee. En op vakantie is het ook ideaal.

shotgun_lovesongs_nickolas_butlerHeb je een favoriet boek?
Eentje maar? Dan ga ik voor Shotgun Lovesongs van Nickolas Butler. Die heeft twee jaar geleden erg veel indruk gemaakt en vind ik nog steeds een van de mooiste boeken die ik ooit las.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Het raadsel van alles wat leeft van Jan Paul Schutten. Met illustraties van Floor Rieder. Deze heb ik echt vanwege het omslag gekocht, want ik heb het boek nog niet gelezen.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Weet ik niet precies. Maar ik schat zo rond de 500.

Wat is je laatst gekochte boek?
Verborgen van Karin Slaughter. Extra leuk is dat ik het een paar dagen later door haar heb kunnen laten signeren. Echt heel blij mee. Het boek is inmiddels uit trouwens.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Ik hou al van lezen zolang ik me kan herinneren, dus volgens mij kwam dat niet door één specifiek boek.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Roald Dahl.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Officieel Willy Vandersteen ☺, want ik heb nog steeds een stuk of 200 Suske en Wiske albums van vroeger in mijn boekenkast staan. Maar qua ‘echte’ boeken, moet dat wel Bill Bryson zijn. Mijn favoriete auteur, van hem heb ik een stuk of 15 boeken.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Herlezen doe ik weinig. Maar van Bill Bryson herlees ik ieder jaar wel iets. The Lost Continent en Notes from a Big Country, beiden hilarische verslagen over zijn reizen in Amerika, heb ik al wel meerdere keren gelezen. Die blijven gewoon fantastisch.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Tegenwoordig stop ik met lezen als ik geen zin meer heb in een boek. Alleen met recensie-exemplaren die tegenvallen zet ik wel door en lees ik het toch uit.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?mirandaleest_miranda
M -Moranifesto – Caitlin Moran
I – I always get my sin – Maarten H. Rijkens
R – Revival – Stephen King
A – A Short History of Nearly Everything – Bill Bryson
N – Nieuw Amsterdam – Russel Shorto
D – Daar schrik je toch van – Nico Dijkshoorn
A– Anna – Annejet Van der Zijl

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #57”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.