Blogger Vriendenboek #53

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Alleen is het deze week eerder een auteurs-vriendenboek. Op die manier kunnen jullie de schrijfster achter de boeken wat beter leren kennen.

Dit keer zetten we Chantal van Hoofdstuk 12 in de spotlight.

bv-chantal-profielfotovierkantNaam: Chantal

Leeftijd: 26

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik studeer op het moment Italiaanse taal en cultuur aan de universiteit van Utrecht. Ik hoop in februari af te studeren.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Ja. Ik sta graag in de keuken om iets lekkers te maken. Ik kreeg laatst nog een bakvorm in de vorm van een boek van mijn moeder, super leuk! Daarnaast ontspan ik graag door wol te spinnen op mijn spinnenwiel.

Je favoriete eten
Ik houd heel erg van Italiaans eten. Voor een goed bord pasta mag je me altijd wakker maken.

Je lievelingskleur
Bordeauxrood

Verzamel je (naast boeken) iets?
Mijn vrienden noemen mij een schaap en gaven me regelmatig als grap een schaap cadeau (knuffels, beeldjes, et cetera). Inmiddels is het uitgegroeid tot een hele verzameling.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Ik denk dat ‘De goddelijke komedie’ van Dante het langste in mijn kast staat. Ik ben ooit in deze Nederlandse vertaling begonnen, maar heb het nooit uitgelezen. Voor mijn opleiding heb ik uiteindelijk de drie delen in het Italiaans (met een vertaling ernaast) gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, wel vaker dan één keer. Mijn laatste miskoop was ‘De wereldziel’ van Frédéric Lenoir. Ik vond het niet zo diepgaand als verwacht.

Luister je naar audio-boeken?
Ja, tijdens het sporten.

Heb je een favoriet genre?
Ik lees graag verschillende soorten boeken en heb niet echt één favoriet genre. Ik lees vooral graag romans, new adult, (Nederlandse en Italiaanse) literatuur en chicklits.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Op dit moment ben ik erg benieuwd naar ‘Loos’ van Halina Reijn.

bv-chantal-boekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik woon samen met mijn vriend in een erg klein appartement met maar één boekenkast die we delen. Er zijn dus een aantal planken voor de boeken van mijn vriend. Voor mezelf heb ik een plank met studieboeken, een plank met Italiaanse literatuur en een plank met overige boeken. Bij mijn ouders heb ik nog een aantal planken met afgeschreven bibliotheekboeken en daar liggen ook al mijn kinder- en jeugdboeken.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik lees zowel ebooks als fysieke boeken. Boeken die ik echt wil hebben koop ik in de boekhandel en de rest komt op mijn e-reader te staan.

bv-chantal-favorietHeb je een favoriet boek?
Ja, twee zelfs. ‘Het zwart en het zilver’ van Paolo Giordano deelt de eerste plaats met ‘Aleph’ van Paulo Coelho.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Dat is toevallig de cover van ‘Het zwart en het zilver’.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik denk dat ik alles bij elkaar tussen de 200 en 300 boeken bezit.

Wat is je laatst gekochte boek?
Ik kocht als laatste ‘Verdriet is het ding met veren’ van Max Porter.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Als kind heb ik de Wipneus en Pim boekjes verslonden. Na mijn kindertijd heb ik een tijdje niet gelezen tot ik de eerste Harry Potter kocht.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Georg Riel en Otto Schilling! Deze namen zullen de meesten niets zeggen, maar zij schreven/illustreerden boeken over Joris de Dichter en dat vond ik heerlijke boeken.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Van Paulo Coelho. Als hij een boek schrijft dan komt het in mijn kast te staan.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Alle Harry Potter boeken. Vroeger was het in de zomervakantie standaard dat ik alle boeken een keer herlas.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Zo veel. Ik moet veel boeken lezen voor mijn opleiding en dat zijn niet altijd de leukste verhalen. Zo moest ik laatst ‘The Lost Honour of Katharina Blum’ van Heinrich Böll lezen. Dat was dus echt niet mijn ding.

bv-chantal-naamboekenKan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?                                   

Het was even zoeken, maar het is gelukt!
C: Canzoniere completo – Tiziano Ferro
H: Hallo muur – Erik Jan Harmens
A: Alles is verlicht – Jonathan Safran Foer
N: New Media – Martin Lister
T: Trent’anni e una chiacchierata con papà – Tiziano Ferro
A: Anna – Niccolò Ammaniti
L: Leidraad voor een nobel leven – Ethan Hawke

3 gedachten over “Blogger Vriendenboek #53”

    1. Ik vond het leuk om je via het Blogger Vriendenboek wat beter te leren kennen. Tof dat je wilde meedoen Chantal.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.