Young Adult Book Tag

youngadultbooktagVorige week zag ik plots mijn naam langskomen bij My Perfect Book Life. Monica had me immers getagd voor deze Young Adult Book Tag en vermits het al weer eventjes geleden was sinds mijn laatste tag besloot ik daar deze week even tijd voor te maken.

1.Wat is je favoriete personage uit een young adult boek?

hermioneKelsea Glynn (De kroon van de Tearling – Erika Johansen)
Hermione Granger (Harry Potter-reeks – J.K.Rowling)
Allison Sekemoto (Blood of Eden – Julie Kagawa)
Agnieszka (Ontworteld – Naomi Novik)
Professor Severus Snape – (Harry Potter-reeks – J.K.Rowling)

Ja, ik speelde vals. Dat doe ik bij spelletjes nooit maar jullie weten ondertussen maar al te goed dat ik het een ramp vind om een favoriet te kiezen. Dit lijstje van vijf (ik moest mezelf toch wel ergens een beperking opleggen) vond ik al moeilijk genoeg. Ik merkte al snel dat ik vrijwel uitsluitend vrouwelijke hoofdpersonages selecteerde. Snape is echter echt één van mijn favoriete personages uit de Harry Potter-serie en zorgt dus in dit lijstje voor een beetje diversiteit.

2.Welk young adult boek is naar jouw mening het best verfilmd?

Goh, er zijn nog heel wat YA-verfilmingen die ik niet heb gezien. Andere verfilmingen zag ik dan weer zonder dat ik het boek las (Inkheart, City of Ember, Coraline, The Princess Bride, The Princess Diaries, Hugo, Stardust, …) .

In het lijstje met verfilmingen die ik zag nadat ik het boek las ben ik waarschijnlijk het meeste fan van de Harry Potter-verfilmingen. Elk middel dat me nog Hogwarts kan voeren is één van mijn favorieten. 😉

Ik ben trouwens ontzettend benieuwd naar de verfilming van de boeken van Ransom Riggs. Tim Burton is één van mijn lievelingsregisseurs dus ik kijk echt uit naar zijn perspectief op dit bijzondere verhaal. Al zodra ik de boeken las dacht ik dat hij de perfecte regisseur zou zijn om de sfeer van deze boeken over te brengen op het grote doek.

3.Hoeveel delen zou jouw ideale young adult serie tellen?

Ik heb geen ideaal aantal delen in gedachte. Bij de ene reeks vind ik dat ze het beter bij één of twee boeken hadden kunnen houden, terwijl het bij een andere serie gerust nog wat langer had mogen duren.

selfie-kaat-de-kock-clavis4.Wat is jouw favoriete young adult van Nederlandse boeken?

Ik heb tot nu toe nog geen Nederlands Young Adult-boek gelezen. Maar vermits mijn nicht in juli van dit jaar haar YA-boek uitbrengt bij Clavis komt daar waarschijnlijk in 2016 nog verandering in. Tegen de zomer lees ik dus waarschijnlijk mijn allereerste nederlandstalige YA.

between-the-lines5.Welk young adult boek wordt naar jouw mening ondergewaardeerd?

Euhm … Between the Lines van Jodi Picoult. De meeste YA-boeken die ik las zijn al (vrij) bekend. Dit boek vond ik vooral leuk omwille van zijn invalshoek … wat gebeurd er met de personages van een boek wanneer je niet aan het lezen bent?

 

 

harrypotterchristmas6. In welke fictieve wereld (uit een young adult boek) zou jij wel een dagje willen doorbrengen?      Tja, hier kan ik uiteraard enkel met Hogwarts antwoorden.

7.Welk young adult personage heb je het meeste hekel aan?

Ik moest spontaan aan Umbridge denken maar ik vermoed dat ze een personage willen dat ook echt de YA-leeftijd heeft. In dat geval moet ik vooral aan Nora uit de Hush,hush-reeks denken.

8.Waar koop je meestal young adult boeken?

Dat wisselt nogal vermits ik mijn boeken op verschillende locaties koop. Van de klassieke boekenwinkel tot online. Van rommelmarkten en garageverkopen tot de kringloopwinkel. Mijn meest recente YA-aanwinst kwam van de Kringloopwinkel.

9.Welk onderwerp zie je het liefste terug in young adult boeken?

Magie! Dystopische werelden vind ik ook interessant, maar magie is toch mijn grote favoriet.

10.Van welk young adult boek moeten ze van jou echt een film maken?

bloodofedenjuliekagawaZelf zou ik de Blood of Eden-serie van Julie Kagawa wel in de cinemazaal willen zien. Er zijn er nog meer hoor, maar dankzij haar beeldende omschrijvingen en het feit dat ze geen schrik heeft om gruwelijke scènes neer te pennen ben ik heel benieuwd naar hoe dit zich in een film zou vertalen.

Dankjewel voor de tag Monica! Ik weet niet goed wie er al wel/niet genomineerd is maar van deze mensen zou ik zelf graag de antwoorden op bovenstaande vragen willen ontdekken:

Joany van NerdyMommy
Ellis van Cinderellis
Lieke van Make it Personal
Kathleen van Verbeelding
Marcia van Oog op de Toekomst
Lisa van Leave No Story Behind
Joanne van WritingAnn
Madelon van The Book Diaries

7 gedachten over “Young Adult Book Tag”

  1. Vooral met die laatste vraag ben ik het helemaal met je eens 😀 Dat zouden echt vette films worden ^^ Thanks voor het taggen! Ik ga hem zeker van je overnemen.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.