Blogger Vriendenboek #40

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘


Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Charlotte van Charami in de spotlight.

headercharami

Naam:
Charlotte

Leeftijd:
31

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik ben ondertussen al eventjes afgestudeerd als bio-ingenieur. Mijn specialisaties waren milieutechnologie en milieu- en landbouweconomie.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s:
Lezen is al een hobby sinds ik die rare tekens op papier wist te ontcijferen. Recenter is de hobby haken er bij gekomen en nog recenter breien.

Je favoriete eten:
Vroeger, toen ik nog zo’n vriendschapboekjes kreeg van vriendinnetjes op school, vulde ik hierbij steevast witloof in en dat is en blijft wel mijn favoriete groente. Als we dan spreken over een echt gerecht, dan hou ik vooral van simpele Vlaamse boerenkost. Hierbij mogen de witloofrolletjes met hesp en kaassaus zeker niet ontbreken.
Meer exotisch hou ik heel veel van het simplisme en de umami van de Japanse keuken. Kip teriyaki is hierbij mijn grote favoriet.

Je lievelingskleur:
paars

wol op zolder

Verzamel je (naast boeken) iets?
Als kind verzamelde ik olifanten-beeldjes, maar sinds ik die zelf moet afstoffen is die verzamelwoede wel wat geminderd 😉
Ook heb ik lange tijd postzegels verzameld, onder invloed van mijn grootvader (klein pepeetje). Toen hij is overleden is ook een beetje die hobby verdwenen. Ik koester wel nog mijn huidige verzameling en de boeken die ik uiteindelijk van hem erfde.

Nu verzamel ik vooral wol. Onbedoeld eigenlijk, want ik zou veel liever de tijd hebben om ook effectief iets te maken met die wol. Maar ja, er is iets gezelligs aan het kunnen kiezen uit bakken en bakken vol wolletjes. Helaas blijk ik nooit te hebben wat ik nodig heb, haha. (Yes, nu heb ik meteen iemand  om naar door te verwijzen wanneer men me zegt dat ik veel wol heb liggen. Mijn voorraadJE is echt wel minuscuul in vergelijking met dit van jou. 🙂 )

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
De meeste van mijn kinder- en jeugdboeken zitten nog in dozen van mijn verhuis, omdat ik niet echt de plaats heb om ze uit te stallen, dus ik laat deze eventjes buiten beschouwing. Het oudste boek in mijn kast zal dan wel Van Edgar Allan Poe tot Roald Dahl zijn . En jawel, ik heb dit boek al meermaals gelezen 🙂

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Goh, als ik zo door mijn boekenkasten ga, dan staan er daar wel een paar boeken tussen die ik eigenlijk niet zo graag heb gelezen. Zoals de Miniaturist van Jessie Burton of De theeceremonie van Ellis Avery, om er maar twee te noemen.

Luister je naar audio-boeken?
Vorig jaar heb ik voor het eerst een echt audioboek geprobeerd. Ik luisterde The Golem and the Jinni. Dit audioboek kon mij op dat moment niet echt overtuigen, maar ik weet niet of dit komt omdat ik het gegeven audiobook maar niks vond of het verhaal.

Super tof vind ik dan weer echte hoorspelen, zoals Neil Gaiman’s Neverwhere (met Benedict Cumberbatch als Angel Islington en James McAvoy als Richard!) of zijn andere hoorspelen als Snow Glass Apples en Murder Mysteries (link).

Toevallig ontdekte ik dit weekend nog dat op Spotify ook audiobooks staan, zoals Talking Classics. Ik was op dat moment bezig met Jane Austen’s Northanger Abbey en het audiobook voor dit boek wordt voorgelezen door een dame met een fantastisch chic Engels accent. Zalig gewoon .

Heb je een favoriet genre?
Goh, niet echt, denk ik. Ik lees een beetje van alles, van fantasy over detectives tot historische romans. Wat ik dan niet snel ga lezen zijn auteurs als Herman Brusselmans of Dimitri Verhulst. Spreekt me niet meteen aan.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Goh, heb je even tijd? 😉 Ik heb nogal een uitgebreid verlanglijstje.
Rick Riordan is een nieuwe reeks begonnen, dit keer geïnspireerd door de Noorse mythologie, dus uiteraard wil ik heel graag het eerste boek in handen krijgen.
Ik overweeg ook om de volledige serie van de Lunar Chronicles te kopen. Toen ik eerst over Cinder hoorde, sprak het idee van een cyborg me niet zo erg aan, maar overal hoor ik niks anders dan lovende kritiek, dus ja, het kriebelt wel een beetje.
Nog zo’n reeks wat me eerst weinig zei, maar toch de hemel in wordt geprezen is The Raven Cycle van Maggie Stiefvatter.
Ik wil ook absoluut de geïllustreerde versie van de eerste Harry Potter hebben.
En ik kan zo nog wel een tijdje door gaan, maar bon, ik zal het hier bij houden 😉

'echte' boekenkasten

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
In mijn echte boekenkasten, ga ik heel saai voor alfabetisch op auteur. Ik heb zowel Engelstalige als Nederlandstalige boeken, die ik wel apart hou. Dat zie je op de foto van mijn kasten, links zijn de Engelstalige boeken, rechts de Nederlandstalige.
Het valt misschien ook op dat je alleen de bovenste planken ziet. De onderste planken staan vol met oude schoolboeken, andere informatieve lectuur en spullen voor mijn handwerkhobbies. Ze zijn dus een beetje te slordig en ik heb ze bewust uit de foto gelaten, haha.
Daarnaast slingeren zowat overal wel een paar boeken rond in andere kasten, gewoon omdat ik boeken in kasten gezellig vind 🙂

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Sinds ik bijna dagelijks een groot eind moet pendelen voor mijn werk ben ik helemaal gewonnen voor ebooks. Ik heb dus eigenlijk momenteel veel meer ebooks dan fysieke boeken.

Heb je een favoriet boek?
Oef, dat is moeilijk. Ik denk dat ik hier toch wel de Harry Potter reeks moet aanhalen. Instant geluk. Ik moet ze dringend nog eens gaan herlezen!

bv-kathleen-uprootedWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Momenteel is dat toch wel Uprooted van Naomie Novik. Heel schoon en staat dus nu ook mooi in het zicht in mijn vanalles-en-nog-wat kast beneden (terwijl mijn eigenlijke boekenkasten boven in de bureau staan).

 

 

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Goh, fysieke boeken heb ik eigenlijk niet zo overdreven veel. Ik zou daar schatten zo tussen de 100 en 200.

Wat is je laatst gekochte boek?
Buiten het boek uit mijn Owlcrate van februari (gezien ik dit niet bewust koos) gerekend, ontving ik vorige week Glass Sword van Victoria Aveyard, het vervolg van Red Queen in de brievenbus. Die bestelde ik eigenlijk vorig jaar al, maar ik moest wachten tot die werd gepubliceerd 😉

Het boek dat ik daadwerkelijk als laatste bestelde (want ik koop meestal online via Bookdepository) is Clockwork Angel van Cassandra Clare. Deze zomer kocht ik een boxset met de drie boeken uit de serie, maar toen ik die thuis kreeg, bevatte de set boek 2, boek 2 en boek 3. Mijn geld werd terug gestort, maar ik mocht de set toch houden. Toen ik laatst op Bookdepository zag dat ze de edities die in de boxset zitten nu ook apart verkochten, schafte ik snel boek 1 aan die perfect in mijn set past. (Wauw, een echt koopje dus. Al moest je uiteraard wel wat langer wachten vooraleer je de serie compleet had.)

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Oei, neen, geen gedacht meer van. Ik denk dat de liefde voor lezen gewoon een intrinsieke eigenschap van me is, zonder dat daar een externe factor voor nodig was 😉

HeksenkindWie was je favoriete auteur toen je kind was?
Poeh, ik heb nogal een slecht geheugen voor zo’n dingen.
Ik heb een tijdje gedweept met Paul van Loon en zijn Griezelbus reeks. Thea Beckman las ik ook heel graag. Oh, en Roald Dahl.
Ik kan mij echter niet herinneren dat er een specifieke auteur was waar ik meer van hield dan een ander.
Een beeld dat ik mij wel nog levendig kan herinneren is de mooie blauwe cover van het boek Heksenkind van Monica Furlong. Dat is een cover dat in mijn geheugen staat gegrift, omdat ik ferm onder de indruk was van dat boek. Ook al kan ik mij nu niet echt meer herinneren waar het over ging. Een heksenkind, ongetwijfeld hè 😛

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Een tijdje terug was er bij de krant een actie voor een volledig set van de boeken van Agatha Christie. Die heb ik toen gekocht, dus dat is goed voor 65 boeken van dezelfde auteur.
Buiten acties om, denk ik de Rick Riordan het meest vertegenwoordigd is in mijn boekenkast met de volledige Percy Jackson reeks (5 boeken), The Heroes of Olympus reeks (5 boeken) en dan nog een paar extraatjes zoals The Demi God Files en The Ultimate Guide.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Alle Harry Potter boeken. Percy Jackson serie. Pride & Prejudice. Jane Eyre. …

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
De Meester van Guillermo del Toro komt me zo voor als ik voor mijn boekenkast staat. Ik las het lang voordat er sprake was van de serie The Strain en ik vond er eigenlijk niks aan. De serie heb ik dus ook nog niet bekeken en zal dit waarschijnlijk ook niet doen.
Ik val in herhaling, maar meer recent gelezen is The Miniaturist van Jessie Burton. Man, wat een ontgoochelend boek was dat, zeg! (Ik heb De Meester ook ‘lichtjes’ tegen mijn zin uitgelezen. Ondertussen is het alweer eventjes geleden maar toen mijn echtgenoot onlangs naar The Strain keek had ik wel meteen door dat het een verfilming was. Vrij opmerkelijk dat er dan toch nog vrij veel van was ‘blijven hangen’.)

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?.
Jawel, na even zoeken:
C –> A Court of Thorns and Roses (Sarah J. Maas)
H –> Harry Potter and the Goblet of Fire (J.K. Rowling)
A –> Alice’s Adventures in Wonderland (Lewis Carroll)
R –> Rebel Angels (Libba Bray)
L –> The Lightning Thief (Rick Riordan)
O –> Een Olifant vergeet niet gauw (Agatha Christie)
T –> Twilight (Stephenie Meyer)
T –> The Two Towers (J.R.R. Tolkien)
E –> Equinox (Michael White)

mijn naam

4 gedachten over “Blogger Vriendenboek #40”

  1. Leuk, een editie met een blogster die ik zelf (nog niet zo lang) volg!

    Heb vooral moeten lachen met de reden waarom Charlotte nu geen olifantenbeeldjes meer verzameld (deels omdat het wel herkenbaar is; op mijn kamer vroeger had ik ook meer dingetjes op mijn kast staan 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.