Blogger Vriendenboek #34

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Thyrze van Infinite stories in de spotlight.

2015-05-22 18.51.10Naam: Thyrze

Leeftijd: 22 jaar

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik heb de bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht gedaan. Op dit moment ben ik bezig met het afronden van mijn master Schrijven en Vertalen aan de VU in Amsterdam.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Jazeker! Naast lezen ben ik ook gek op tv-series en films. Zo heb ik ook een Pathé Unlimited pas en ga ik bijna elk weekend met mijn vriend naar de bioscoop. Verder spreek ik graag af met mijn vriendinnen.

Je favoriete eten?
Avondeten? Dan Italiaans. Verder ben ik een echte zoetekauw: ik ben gek op alles dat zoet is, al staat chocolade toch ver bovenaan mijn lijstje.

Je lievelingskleur? Blauw.

Verzamel je (naast boeken) iets?
Ik zou het niet echt verzamelen noemen, maar ik heb ook een berg boekenleggers, een aantal funko pops en veel dvd’s van films en tv-series.

20160122_100535Welk boek staat al het langste in je kast?
Heb je het al gelezen? Oef, dat weet ik niet zo goed! Ik kocht als kind al vaak boeken: De Olijke Tweeling, Hoe overleef ik…, dat soort series. Van mijn huidige collectie (YA / NA) heb ik de Academicus Vampyrus serie al super lang in mijn bezit en die zijn uiteraard gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ik ben vrij voorzichtig met het kopen van boeken. Als ik twijfel koop ik het niet of leen ik het boek eerst bij de bibliotheek. Wel heb ik bij het boekenfestijn wel eens boeken gekocht die ik vervolgens nooit las, zoals Het meisje met de glazen voeten. Oh, nu bedenk ik me ineens dat ik de boxset van Uglies, geschreven door Scott Westerfeld, ooit eens gekocht heb. En na het eerste boek heb ik nooit echt de behoefte gehad om verder te lezen: zonde!

Luister je naar audio-boeken?
I tried. Ik heb een proefabonnement op Storytel gehad, maar het is gewoon niets voor mij. Ik kan me niet concentreren op het boek als ik iets anders doe en als ik enkel naar het boek luister vind ik het zonde van mijn tijd (luisterboeken duren altijd zo lang). Lig ik daar een beetje op bed niks te doen…

Heb je een favoriet genre?
Ik heb meerdere genres die ik graag lees. Het verschilt vervolgens per periode welk genre favoriet is. De ene keer lees ik heel graag contemporary, een andere keer verslind ik de ene na de andere fantasy.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen?
Wat moeilijk! Is het heel erg als ik dat op dit moment even niet weet, zo net na oktober (mijn verjaardag) en de feestdagen? Ik heb bijna alles wat ik graag wilde hebben gekregen, haha. Maar binnenkort komen de nieuwe boeken van het voorjaar 2016 er weer aan, waarbij er veel pareltjes gaan verschijnen! (Nee hoor, dat is helemaal niet erg. Het betekent immers dat jij momenteel een supergelukkige boekenfan bent na het krijgen van al die leuke verjaardags -en kerstpakjes.)

20160105_203719

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb één kast met ongelezen boeken, één kastje met niet-favoriete boeken en één kast met leuke, gelezen boeken. Enkel in de laatste zit enig systeem: deze boeken staan namelijk op serie met de leukste series het best in zicht.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Ik heb een ereader, maar mijn voorkeur gaat toch echt uit naar papier.

Heb je een favoriet boek?
Deze vraag mag je een boekenliefhebber echt niet stellen! Ik heb heel veel favoriete boeken. (Hihi, dat is ook mijn standaard antwoord: Ik heb niet één favoriet boek, ik heb er meerdere. )

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Nog zo’n vraag die onmogelijk te beantwoorden is. Ik vind zoveel covers heel mooi! Sowieso is uitgeverij Blossom Books goed in het creëren van verschrikkelijk mooie covers, maar ook bijvoorbeeld The Cage, Vuur en as en The Selection series zijn prachtig! En met hen nog zoveel meer!

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Ik zit toch al wel tegen de 500 aan inmiddels. Oeps.

Wat is je laatst gekochte boek?
Ik denk dat dat Lament is geweest, van Maggie Stiefvater.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Vroeger had ik boekjes als De mooiste vis van de zee, Het rode kippetje en later allerlei boeken van bijvoorbeeld Jacques Vriens en Carry Slee. Bij mij heeft niet één boek ervoor gezorgd dat ik graag las: ik lees al graag sinds ik de eerste letters leerde herkennen. Het zit overigens in de familie: mijn vader heeft ook een immense bibliotheek aan boeken verzameld.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Zoveel! Om er een paar te noemen: Carry Slee, Jacques Vriens, Francine Oomen en Mirjam Mous. Ik verslond echter zo’n beetje ieder boek dat ik in de bibliotheek kon vinden.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Op dit moment? Van Cassandra Clare heb ik negen boeken, van Lara Adrian eveneens negen. Rick Riordan wint echter met tien boeken (die overigens ook allemaal tot mijn favorieten behoren!).

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Ik zou hier heel graag Harry Potter op antwoorden, maar helaas ben ik as we speak nog bezig met de serie voor de eerste keer lezen (shame on me!). Ik herlees veel boeken, maar meer dan drie keer? Dan toch Finding Sky, Stealing Phoenix en Seeking Crystal van Joss Stirling. Heerlijke boeken! (Oh, nu ben ik een klein beetje jaloers vermits jij de Harry Potter boeken nog voor het eerst kan ontdekken.)

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Als ik een boek echt vreselijk vind, dan lees ik het niet uit. De enige boeken die ik tegen mijn zin uitlas zijn dan ook boeken voor school geweest. Life of Pi bijvoorbeeld: vreselijk boek!

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ah wat moeilijk! Even kijken:
T: Thuis – Kass Morgan
H: Het Huis van Hades – Rick Riordan
Y: The Young Elites – Marie Lu (oke, technisch gezien heb ik dit boek alleen op mijn virtuele boekenplank – mijn to-read plank welteverstaan – maar ach).
R: Rain – Virginia Bergin
Z: Ziel van Vuur – Sophie Jordan
E: The Elites – Natasha Ngan

3 gedachten over “Blogger Vriendenboek #34”

  1. Wat een mooie naam, Thyrze!

    Wat ik mij altijd afvraag als ik lees dat mensen hun boeken indelen op “gelezen” en “niet-gelezen” is of zij dan de enige lezer in huis zijn? Want bij ons zou er dan een “gelezen door mijn vriend”, “gelezen door mij”, “gelezen door ons beiden” en “nog door niemand gelezen”-indeling moeten komen; lijkt mij heel ingewikkeld 🙂
    En dan heb ik het nog niet over boeken die je niet per se van A tot Z leest, zoals mijn architectuurboeken die eerder naslagwerken zijn…

    1. Voor mij zou die manier ook niet goed werken. Momenteel staan ze per genre gesorteerd en zo komt het net uit qua plek. Ze staan niet alfabetisch, wat sommige mensen vreemd vinden, maar zelf weet ik op deze manier wel alles blindelings terug te vinden. Eigenlijk zou ik dat eens moeten uittesten. Mezelf blinddoeken en dan op vraag van iemand anders de juiste boeken uit de kast proberen te nemen. 😉

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.