Thee Tag

allyouneedarebooksandteaDeze thee tag zag ik eind september voor het eerst langskomen bij Anieke Barth. Ze was echter niet de laatste die haar liefde voor thee deelde op haar blog. Ook Lilian en Lieke deden dat en er zijn ongetwijfeld nog meer mensen me voorgegaan. Vermits ik heel veel thee drink kon ik deze tag moeilijk overslaan. Het duurde eventjes voor het er ook daadwerkelijk van kwam maar nu is het dan eindelijk zover …

wilbur1. Losse thee of zakjes?
Ik ben vooral fan van leuke thee-infusers. Daar heb ik er zelfs twee van terwijl we maar één zakje verse thee in huis hebben. Zakjes worden hier wel degelijk het meeste in huis gehaald en je hebt er ook zoveel keuze in zonder dat je meteen naar de stad moet trekken. Hier is niet meteen een winkel in de buurt die verse thee verkoopt.

2. Sterke thee of slappe thee?
Slappe thee. Nu ja, hij moet uiteraard wel genoeg smaak hebben maar ik laat hem niet erg lang in mijn tas hangen.

3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
Goh, vaak drink ik thee ’s avonds zonder dat ik er nog iets bij eet. Mocht ik dat wel doen dan zou ik voor een lekker koekje kiezen.

books&tea4. Wat zijn je favoriete merken thee?
Momenteel heb ik de volgende merken in huis: Pickwick, Lipton, Teapigs, Twinnings en thee van de Wereldwinkel. Pickwick, Lipton en de wereldwinkel-thee hebben we vrijwel altijd in huis dus dat zijn de merken die hier het meeste gedronken worden.

favoritetea5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
Wanneer ik bij het ontbijt of de lunch thee drink zal ik voor een vrij neutrale smaak gaan. Iets citrus-achtig bijvoorbeeld zoals citroen of sinaasappel. Terwijl ik ’s avonds eerder voor een specialer smaakje kies. In de zomer zijn dat meer fruitige theesoorten terwijl ik in de herfst en winter graag de Autumn Storm, Winter glow of Andalusië van Pickwick drink.

winterthee6. Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment.
Pffft, dat is in mijn geval vrijwel even moeilijk als drie favoriete boeken kiezen. Op het moment waarop ik deze tag invul heb ik het meeste zin in kersenthee. Met sinaasappel en Winter Glow als opvolgers.

foreverfriendsbekers7. Uit welke kopjes of glazen drink je het liefst thee?
Ik kies steeds voor een beker. Eigenlijk ben ik geen fan van kopjes of theeglazen. In zo’n grote dikke beker blijft mijn thee ook veel langer warm. Mijn ‘Shut up! I’m reading’-exemplaar van Blossom Books wordt heel vaak gebruikt, maar ik heb ook een mooie verzameling bekers met mijn favoriete Forever Friends beren.

8. Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)
Oei, die heb ik dus al deels beantwoord. Een grote, dikke stenen beker. Misschien ook even melden dat ik een rond oor wil. Dat klinkt misschien gek, maar tegenwoordig heb je ook veel bekers met een hoekig oor en dat is helemaal niet leuk om vast te houden.

rooibos-vanille-starbucks9. Welke thee vind je echt niet te pruimen?
Goh … ik heb ooit als tiener op korte tijd drie liter moeten drinken van iets met anijs-smaak waardoor ik een echte afkeer heb gekregen van anijs. Elke theesoort waar dit ingrediënt inzit zal me dus niet aanspreken. Ik ben echter ook geen fan van muntthee. Doorgaans ben ik ook niet gek van vanille-thee, maar de vanille rooibos van Starbucks lust ik dan weer wel.

10. Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?
Wanneer ik ’s avonds rustig in de zetel zit. Knus onder een fleece met een boek binnen handbereik en een lekkere tas thee om van te genieten. Of bij een High Tea met een vriendin terwijl we heerlijk kunnen bijpraten.

Eigenlijk zijn er nog heel wat persoonlijke thee-feiten die niet aan bod komen in deze tag. Dus doe ik lekker stout en vermeld ze gewoon hier nog even.

– Zo ben ik bijvoorbeeld thee beginnen drinken toen ik als kind Diabetes kreeg. In die periode (lang, lang geleden) waren er nog geen light frisdranken – of ze waren gewoon moeilijk te vinden. Naast water dronk ik dus vooral veel thee zodat ik toch wat kon afwisselen van smaak.

theezakjes

– Sindsdien spaar ik ook theezakjes. Ik maak er geen kaartjes mee maar bewaar steeds één exemplaar en door de jaren heen heb ik nu meer als 1700 verschillende exemplaren van over de hele wereld. Zelf maken we geen verre reizen, maar vrienden en familie helpen goed mee. Deze twee mooie theezakjes stuurde één van mijn nichten me op per post.

– Ik gebruik steeds zoetstof in mijn thee. Zonder vind ik het echt niet lekker, maar ik vind het wel heel grappg wanneer ik die zoetstof toevoeg terwijl ik net met een vriendin een stukje taart heb besteld.

– Ik ben geen fan van oplosthee al doen die potten me wel aan mijn tante denken.

– Thee drink ik bij het ontbijt, de lunch of gewoon tussendoor maar nooit tijdens warm eten.

scones

– Het ideale bijpraat-afspraakje heeft waarschijnlijk plaats tijdens een High Tea. Of het nu op verplaatsing is of thuis waar ik hem zelf heb gemaakt.

20151212_141822

– Ik heb momenteel echt heel veel theesmaken in huis én nog een voorraad tegen dat één van die smaken is uitgeput.

lipton-kerst

– Een grote doos met twaalf vakken, ééntje met zes onderverdelingen, twee kleine blikke doosjes en een voorraaddoosje … héél veel theesoorten dus. 😉

– Melk in thee vind ik een heel vreemd idee, honing vind ik dan weer wel lekker. Zeker in de winter wanneer ik last heb van mijn keel.

Mochten jullie nog thee-vragen hebben dan mag je die gerust stellen.

15 gedachten over “Thee Tag”

 1. Leuke post ! Ik herken alle Pickwick zakjes :-). Ik lust zelf liefst blackcurrant, kers, Turkish Apple en gewone Earl Grey. Ik heb ook n paar sticks waar je dus gewoon mee kan roeren, wel gemakkelijk!

  1. De eerste twee lust ik ook erg graag, de Turkish Apple is jammer genoeg niet mijn ding. Die sticks heb ik zelf nog niet getest.

 2. Leuk om te lezen! Ik ben juist meer van de losse thee.
  1700 theezakjes is echt heel veel! Hoe bewaar je ze? In een map met insteekhoesjes? Of plak je ze in een plakboek?
  Eerst spaarde ik theezakjes voor iemand die er wel kaarten mee maakte, en de speciale zakjes (zoals die uit Japan, bijvoorbeeld) gaf zij dan weer aan iemand die ze wel gewoon spaarde. Want de “theezakjes” uit Japan die ik heb, zijn eigenlijk altijd van die grote zakken gevuld met losse thee (dus niet echt klein zoals in Nederland), had ik hier een foto van gemaakt.

  1. In het begin bewaarde ik ze in een houten theedoos maar daar paste ze al vrij snel niet meer in. Nu plak ik ze op A4-bladzijden en vervolgens steek ze in plasticmapjes in een ringkaft. Ondertussen heb ik zo’n twee bomvolle exemplaren, dus als de verzameling blijft groeien moet ik binnenkort toch is een derde kaft aanschaffen. Ik hoor vaak van vrienden die op reis gaan dat ze echt moeten zoeken naar papieren theezakjes want dat er hen meestal losse thee wordt aangeboden.

   1. Ik heb in Japan 1x een papieren “theezakje” gevonden, maar daar zat eigenlijk bouillon in! Aan de andere kant vonden de Japanners die theezakjes uit Nederland wel superleuk en handig (en zeker al die smaakjes zoals bosvruchten of winterthee enzo kennen ze daar niet).

    1. In Nederland verkochten ze vroeger ook van die bouillon-builtjes. Daar heb ik er ook één of twee van in de verzameling zitten. 🙂

     1. Ik zag dat soort bouillonzakjes laatst ook bij de Albert Heijn, dus ze worden nog steeds verkocht 🙂 Volgens mij was het merk “Honig”.

 3. Leuke thee tag, ik ben in vlagen een theeleut. Op het werk drink ik wel altijd veel thee, maar meer omdat het handig is en ik zeker genoeg drink. Thuis is het echt dus momenten waarin ik veel thee drink. Zelf houd ik erg van Rituals thee.

 4. Leuk! Hier staat ook een énorme collectie in de kast. Vroeger dronk ik ook Lipton en Pickwick, omdat ik niks anders kende. Je moet écht eens op zoek naar Clipper, Pukka of zoiets. Echt aanraders!

 5. Leuke tag!
  Die drie liter anijsthee moeten drinken klinkt vreselijk, een mens zou voor minder nooit meer anijs willen drinken!
  Zelf drink ik vooral losse thee, van twee theewinkels uit Brussel of van bij Dille & Kamille, daar hebben we ook veel lekkere soorten.
  En nu heb ik zin in een tasje terwijl ik normaal enkel thee bij het ontbijt drink 🙂

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.