Blogger Vriendenboek #28

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Bij deze 25ste editie zetten we Marcia van Met het oog op de toekomst in de spotlight.

bvmarciaNaam: Marcia

Leeftijd: 25

Wat studeer je of heb je gestudeerd? Ik heb Audiovisuele Communicatie gestudeerd aan de hogeschool. Na een jaartje te hebben gewerkt verhuisde ik naar Gent voor de master Film- en Televisiestudies. Inmiddels werk ik in de film- en tv-sector en daarnaast volg ik sinds kort een deeltijdopleiding in Digital Storytelling.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s? Ik ben gek op bordspellen en computergames. Daarnaast houd ik van fotograferen, films en series kijken en ga ik er graag op uit met vrienden en vriendinnen. Festivals en concerten hebben mijn voorkeur, maar tegen uit eten gaan, dansen of een terrasje doen zeg ik ook zeker geen nee.

bvMarcia-2Je favoriete eten: Ik ben gek op Mexicaans eten; van nachos tot burritos en enchiladas, ik vind het allemaal heerlijk!

Je lievelingskleur: Ik heb niet echt een lievelingskleur, bij mij verschilt dat echt van dag tot dag. Maar als ik echt moet kiezen dan ga ik voor rood – ik houd ook heel erg van grijs, maar dat klinkt zo saai 😛

Verzamel je (naast boeken) iets? Ik verzamel bordspellen, zoals Dominion, Khan, Hoogspanning en Kolonisten. Helaas is dat een enorm dure hobby en is mijn verlanglijstje veel langer dan de lijst van spellen die ik daadwerkelijk bezit.. Daarnaast heb ik enorm veel paar schoenen (waarvan ik het overgrote deel nooit draag) en een groot aantal dvd’s.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen? Waarschijnlijk zal dat een kinderboek zijn. Dolfje Weerwolfje of Meester Kikker misschien. Deze boeken heb ik al super vaak gelezen – en ik lees ze stiekem nog steeds heel graag!

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd? Ooit kocht ik het boek Vochtige Streken voor een klein prijsje bij de Bruna. Ik wist dat er bij het verschijnen van dit boek veel controverse was over het thema en dat maakte me heel benieuwd. Helaas was dit boek echt helemaal niks voor mij! Ook het boek Chocolat is me enorm tegengevallen.

Luister je naar audio-boeken? Mijn ex luisterde graag naar audio-boeken voor het slapen gaan en zodoende ben ik hiermee in aanraking gekomen. Stiekem vond ik die van Harry Potter echt tof, maar toch lees ik liever zelf. Audioboeken duren me vaak te lang – lezend ga ik veel sneller door het verhaal heen!

bvmarciaboekenkast-2Heb je een favoriet genre? Mijn favoriete genres zijn science fiction en dystopia (dat zal de mensen die mijn blog kennen waarschijnlijk niet verassen..) Ik lees zowel Young Adult als ‘volwassen’ boeken binnen deze genres. Daarnaast ben ik ook groot fan van (vertaalde) literatuur, maar deze recensies krijgen geen plekje op mijn blog 😉

Welk boek zou je op dit moment willen kopen? Ik heb nog een boekenbon liggen van mijn verjaardag en daarvan ga ik Shinu en Illuminae kopen. Ik wacht al dagen op het telefoontje van de boekhandel dat mijn bestelling binnen is gekomen!

BoekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen? Mijn boekenkast heeft veel weg van een georganiseerde chaos. Ik sorteer mijn kast vooral op gevoel; Ik plaats series bij elkaar en kies verder covers die bij elkaar passen of sorteer boeken op thema. (Klik zeker even door naar Marcia’s site want hier kan je de inhoud van haar boekenkast bewonderen.)

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken? Ik lees voornamelijk fysieke boeken. Het komt wel eens voor dat ik een trilogie/serie niet heel goed vind en dat ik het laatste deel dan zo goedkoop mogelijk als ebook koop. Dan wil ik toch weten hoe het afloopt zonder de volle mep te betalen 😉 Maar over het algemeen verkies ik de fysieke variant. Dat leest niet alleen veel fijner, maar staat ook zo mooi in mijn boekenkast <3

Heb je een favoriet boek? Mijn favoriete boek is Veronika besluit te sterven van Paolo Coelho. Ondanks de titel is dit boek een ode aan het leven. Ik lees deze topper minstens één keer per jaar, gewoon omdat het kan. Veronika besluit te sterven toont me keer op keer hoe mooi het leven kan zijn, als je er maar voor open staat. Binnen het genre science fiction zou ik echter geen lievelingsboek kunnen aanwijzen, daarvoor heb ik de afgelopen tijd echt veel te veel fantastische boeken gelezen!

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt? Ik vind de cover van The 5th Wave echt enorm mooi.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …? Exclusief kinderboeken en non-fictie heb ik 436 boeken in bezit, waarvan 190 in Nederlands, 244 in het Engels en 1 in het Duits.

bvmarciaNieuwste-AankoopWat is je laatst gekochte boek? Mijn laatste aankoop was een bestelling van zeven boeken bij Awesomebooks, bestaande uit The Other Life, The Fall, The Glimpse, de complete Chaos Walking trilogie en Origin.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las? Ik heb van kinds af aan enorm graag gelezen. Mijn moeder las me ook altijd fanatiek voor, dus ik denk dat mijn liefde voor boeken al begon met Nijntje. Op een gegeven moment kon ik alle boekjes meepraten, dus dat zegt genoeg denk ik 😉

Wie was je favoriete auteur toen je kind was? Als kind ging ik meerdere keren per week naar de bibliotheek en had ik veel verschillende favoriete schrijvers. Zo las ik de boeken van Francine Oomen erg graag, maar ook was ik fan van de griezelboeken van Paul van Loon. Verder was ik gek op de boeken van Tonke Dragt en Thea Beckman. Ik ben echter nooit fan geweest van Carry Slee; op de één of andere manier spreken haar boeken mij niet echt aan.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)? De meeste boeken heb ik van L.J. Smith (het zijn er maar liefst 20!). Vroeger was ik enorm fan van vampiers en ik verslond de boeken van L.J. Smith. De Night World serie was mijn absolute favoriet!  Ook heb ik 10 boeken van vampierauteur Rachel Caine. Op de derde plaats staat Michael Grant met 8 boeken, op de voet gevolgd door J.K. Rowling (7), Gemma Malley (6) en James Dashner (6).

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen? Alle Harry Potter boeken heb ik minstens vijf keer gelezen. Het liefst lees ik deze serie ieder jaar opnieuw! Ook de eerste twee boeken van The Selection heb ik meer dan drie keer gelezen – iedere keer als er een nieuw deel verschijnt herlees ik alle boeken.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen? Stiekem vond ik de klassieker The Castle erg moeilijk door te komen. Voor mijn blog recenseer ik echter elke maand een klassieker, dus ik heb mezelf moeten dwingen hem uit te lezen. Nee, deze klassieker over de bureaucratische rompslomp in onze maatschappij was helaas aan mij niet besteed..

bvmarciaNaam-in-boeken

 

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Ja!

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #28”

  1. Science fiction is vermoedelijk het genre waarvan ik het minste lees (om niet te zeggen niets), al zou ik misschien vooral gewoon eens moeten proberen om het te lezen i.p.v. gewoon te denken dat het niets voor mij is 🙂
    Het boek van Coelho heb ik meteen toegevoegd aan mijn leeslijstje; klinkt als eentje dat de moeite zal zijn!

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.