Blogger Vriendenboek #26

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Madelon van The Book Diaries in de spotlight.

bvmadelon2Naam:
Madelon

Leeftijd:
21

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik studeer momenteel journalistiek. Ik hoop dat ik dit studiejaar kan afstuderen, daar ben ik nu druk mee bezig. Of ik daarna nog door ga studeren, dat weet ik nog niet.

Heb je naast lezen nog andere hobby’s?
Jazeker! Ik heb een enorme passie voor paarden. Ik rij één keer in de week op een geweldig leuk paardje, Sintels Kadance. Daarnaast rij ik zo nu en dan eens een spring- of dressuurwedstrijd met hem of gaan we naar het bos. Genieten vind ik dat!

Daarnaast fotografeer ik ook heel graag. Ik ben bezig me daarin te professionaliseren, onder andere zodat ik het ook voor mijn journalistieke werk in kan zetten. Mocht je eens wat foto’s willen zien, bezoek dan eens mijn website ;-).

Verder kook en bak ik ook heel graag, vind ik het leuk om te tekenen en kijk ik regelmatig een serie of een film. Best veel hobby’s dus, hihi. (Daar kan ik mezelf helemaal in herkennen. Veel hobby’s, veel te weinig tijd! 😉 )

Je favoriete eten?
Wij noemen het thuis spirelli, omdat er van de gekronkelde pasta in zit. Volgens mij is het ook deels een verzonnen gerecht, maar het is echt overheerlijk! Het is dus pasta, met prei, champignon, spekjes, ui, groene paprika en een witte saus die is aangemaakt met kruidenboter. Het is echt overheerlijk!

Je lievelingskleur?
Paars! (Joepie! Nog iemand met dezelfde lievelingskleur.)

bvmadelon1Verzamel je (naast boeken) iets?
Verzamelen zou ik het niet echt willen noemen, omdat ik het niet echt ‘verzamel’. Het is meer dat ik er verslaafd aan ben. Waaraan zal je je dan wellicht afvragen. Nou het volgende: nagellak, boekenlegers, dekjes en bijpassende peesjes voor m’n paardje, rozetten (van paardrijden)… oké, die laatste verzamel ik wel min of meer. Het zit zo dat elke plaats (van 1e tot en met 6e) een andere kleur heeft. Het is dus een kwestie van kleurtjes bij elkaar rijden, hihi. Ik heb ze ondertussen al lang allemaal, maar nu probeer ik de kleurtjes een beetje af te wisselen. Al rij ik altijd zo goed mogelijk natuurlijk, haha. Beetje ingewikkeld gevalletje.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Pfoe, dat is een goede vraag. Ik denk mijn jeugdboeken, en die heb ik allemaal gelezen. Al heb ik er daar maar drie van ofzo. Als ik ga kijken naar andere boeken denk ik dat Angel van L.A. Weatherly wel één van de boeken is die er het langste staat. Of misschien Twilight. Ik weet het niet, haha.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Misschien deels. Ik heb bijvoorbeeld Dier, Bovendier van Frank Westerman gekocht. Een boek dat me heel tof leek, maar wat ik achteraf gezien niet zo vond. Maar de cover is wel mooi. Ik heb trouwens ook heel veel boeken in mijn kast staan die ik ooit kocht omdat ik dacht dat ik ze zou lezen, maar nu ik steeds meer boeken heb en kritisch naar mijn verzameling ging kijken, heb ik toch besloten ze weg te doen. Vaak zijn dat trouwens wel de boeken die ik voor een prikkie ergens kon kopen. Zo zie je maar hoe verleidelijk kleine prijsjes zijn, hihi.

Luister je naar audio-boeken?
Nee nooit. Ik lees liever.

bvmadelonHeb je een favoriet genre?
Ik heb niet echt één favoriet genre. Maar doorgaans lees ik het liefst Young Adult, Chicklit en New Adult.

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Zoveel, haha. Dat is ook mijn complete probleem. Maar als ik heel kritisch ben, is er momenteel niet echt een boek dat ik MOET kopen. Als straks bijvoorbeeld het nieuwe boek van Kiera Cass uit komt, dan moet ik dat kopen. Terwijl ik bijvoorbeeld nog wel graag Zwaar Beproefd van Chantal van Gastel wil. Alleen bij die heb ik zoiets van: dat komt nog wel. Het voelt iets minder als ‘moet’, hihi. (Dat is inderdaad een ‘groot’ probleem. Ik ga deze namiddag naar het Boekenfestijn en zal waarschijnlijk toch weer iets interessant vinden ook al heb ik nog een massa boeken niet kunnen lezen tot nu toe.)

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Ik heb niet echt een indeling, haha. Ik heb ook niet echt een boekenkast. Nu allemaal niet schrikken. Wij hebben op de overloop een boekenkastje. Drie verdiepingen, elk een meter breed. Het was ooit een familieboekenkast, maar ik heb de kast wel een beetje van mij gemaakt. Het staat nu op twee planken twee rijen dik. Ik heb bij mijn nachtkastje stapels met mijn TBR. Op een boekenplank bij mijn bureau heb ik al mijn ‘paardgerelateerde’ boeken en op mijn kledingkast staan bijzondere series. Al heb ik er teveel voor één kast, dus ik wissel die series af en toe met die uit mijn boekenkast. Die staan ook willekeurig geordend. Tot slot dan de kast, daar staan de boeken wel per auteur bij elkaar, maar verder op gevoel, haha. Kortom, compleet geen indeling waar een logische gedachte achter zit.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Fysiek! Ik heb wel een eReader en ook eBooks, alleen ik merk dat ik toch liever fysiek lees. Daarnaast heb ik zo’n enorme TBR-stapel aan fysieke boeken, dat ik het niet zo goed voor elkaar krijg dan op mijn eReader te lezen. Want telkens kijk ik tegen die hele stapel boeken aan en dan denk ik toch weer: hmmm, toch maar een fysiek boek.

Heb je een favoriet boek?
Dit vind ik altijd zo’n gemene vraag. Het is als aan een ouder vragen welke van zijn of haar kinderen hij of zij het meest mag. Natuurlijk heb ik absoluut favorieten, zoals The Selection, The Elite en The One, maar ook een boeken als Codenaam Coco en Zac & Mia behoren absoluut tot één van mijn favorieten. Ik kan gewoon niet kiezen. (Knap ontwijkingsmanoeuvre 😉 )

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Dit is ook al lastig, haha. Ik vind de cover van The Selection Series echt prachtig, maar de meeste van mijn paardenboeken hebben toch ook allemaal een speciaal plekje. Zo heb ik een super mooie special edition van Black Beauty (Barnes & Noble) en een speciale geïllustreerde uitgave van War Horse die ook een prachtige cover heeft.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Helaas weet ik hoeveel boeken ik heb, haha. Laatst maakte ik een catalogus van mijn boeken en naar aanleiding van die catalogus maakte ik deze hele toffe infographic.

Wat is je laatst gekochte boek?
Toevallig ben ik recentelijk gezwicht voor een mailtje van The Book Depository. “We missen je! Daarom speciaal voor jou een couponcode waarmee je 10% korting krijgt op je aankoop.” Tja, toen heb ik toch maar The Heart of Betrayal van Mary E. Pearson gekocht. Dit is het vervolg op The Kiss of Deception en ik vond dat zo’n prachtig boek. Deze is alleen best prijzig, als je normaal meestal goedkope paperbacks van een tientje hebt. Dus toen ik die 10 procent korting kreeg, dacht ik: goedkoper ga ik hem denk ik niet meer krijgen. Vandaar. (Oh goed dat je dit zegt. Mijn echtgenoot heeft die mail ook gehad en die vervalt binnenkort. Hoog tijd dus om het meest recente Lara Adrian boek te bestellen.)

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Dat weet ik niet meer. Ik weet wel dat Angel van L.A. Weatherly er uiteindelijk voor zorgde dat ik echt fan werd van Young Adult!

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Lauren Brooke! Haar serie Heartland heeft mijn hart veroverd en ik ben nog altijd fan.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
Lauren Brooke, haha. Ik heb bijna de hele Heartland Serie compleet. Ik mis nog 8 delen geloof ik, maar heb nu zo’n 13 boeken van haar. Al zijn het natuurlijk wel dunne boekjes. Ik betwijfel of ik van Lauren Brooke qua pagina’s het meeste heb. Dan denk ik namelijk dat het de Touching Juliette Trilogie van Tahereh Mafi is of de paardencollectie van Lauren St. John (die ik in het Engels en het Nederlands heb, haha).

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
The Selection, The Elite en The One van Kiera Cass en Breaking Dawn van Stephenie Meyer. Oh en The Death and Life of Charlie St. Cloud, maar dan wel Engels en Nederlands bij elkaar (elke taal twee keer).

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Perfecte Stilte van Thomas Verbogt. Dat boek moest ik lezen voor mijn minor Creatief Schrijven. Die auteur kwam namelijk een gastcollege doen, maar zijn boek trok me helemaal niet. Ik vond het uiteindelijk ook echt helemaal niks.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast?
Jazeker, maar wel met moeite, hihi. Laatst heb ik het op mijn blog gedaan!

3 gedachten over “Blogger Vriendenboek #26”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.