Blogger Vriendenboek #24

bloggervriendenboekHerinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Ellis van Cinderellis in de spotlight.

ellisbvNaam: Ellis!

Leeftijd: 27

Wat studeer je of heb je gestudeerd?
Ik studeer Pedagogische Wetenschappen. Daarvoor heb ik ook al een heleboel net-niet-studies gedaan, maar nu heb ik eindelijk datgene gevonden dat ik echt interessant vind 😉

Heb je naast lezen nog andere hobby’s
Eigenlijk niet echt. Ik ben gek op katten, en ik had een hele fanatieke nagellakperiode, maar op dit moment besteed ik mijn tijd vooral aan studeren, werken, lezen en familie en vrienden. En mijn katten dus hé, vergeet het wollige drietal niet.

Je favoriete eten
Ik ben gek op alles met avocado. Mijn guilty pleasure is de tower burger van KFC en verse tonijn vind ik ook heerlijk. Verder hou ik niet bepaald van brood en heb ik een zwak voor alle blauwe voedingsmiddelen. Gister ontdekte ik blauw slagroom bij de Albert Heijn. Vandaag heb ik een blauwe tong. (Als we dichter bij elkaar woonden had ik Cookiemonster-cupcakes voor je kunnen maken – daar hou je gegarandeerd een blauwe tong aan over)

Je lievelingskleur
Groen, wit, blauw, roze en geel!

Verzamel je (naast boeken) iets?
Gelukkig niet. Ik verzamelde vroeger heel veel, dus mijn huis was altijd heel vol. Inmiddels vind ik mijn verzamelwoede niet echt nuttig meer, dus ben ik er mee opgehouden. Al heb ik nog een zwak voor eenhoorns. 😉 En Harry Potter-dingen.

DSC_4550Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen?
Strikjes in de Struiken, een dichtbundel voor kinderen die ik van mijn pepe voor mijn verjaardag gekregen heb. Ik was het heel lang kwijt, ik dacht dat mijn moeder het had verkocht op de rommelmarkt (Dat doet ze echt met alles).

DSC_4551Tobias vond toen een nieuw exemplaar voor me, maar een paar jaar later vond ik het origineel toch terug op de zolder van mijn moeder. Toen heb ik een paar traantjes moeten laten. Ik heb het meer dan eens gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd?
Ja, wel meer dan eens vrees ik. Ik probeer altijd nieuwe boeken uit te zoeken, maar soms is iets compleet niet mijn smaak of gewoon heel erg slecht.

Luister je naar audio-boeken?
Ja! Voor het slapengaan, als mijn hoofd nog te druk is, maar mijn ogen te moe. Dan zet ik graag een luisterboek op, die ik luister via de app Luisterbieb.

Heb je een favoriet genre?
Dat was een hele tijd YA. Nu ben ik dat een beetje aan het ontgroeien en eigenlijk een beetje zoekende. Tips zijn welkom!

Welk boek zou je op die moment willen kopen?
Ik heb net twee boeken gekocht, dus mijn honger is even iets gestild. Maar omdat Winter in New York van Chantal van Gastel zo goed is bevallen, ben ik ook wel erg benieuwd naar Zomer in New York. Red Queen staat ook hoog op mijn lijstje. Dat komt vooral omdat iedereen daar zo lyrisch over is.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen?
Mijn boeken staan op dit moment op uitgever. Voor een blogger is dat best praktisch. Als ik een uitgever wat extra aandacht wil geven, vind ik zo makkelijk een boek om over te schrijven.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken?
Vooral fysieke boeken. Ik wil wel meer ebooks gaan lezen, vooral omdat de boekenopslag zo enorm groot wordt. Het lijkt me ook zo handig als je onderweg bent, dan hoef je geen twee boeken meer mee te nemen. Voor als de eerste onderweg uit gaat. Misschien binnenkort..

Heb je een favoriet boek?
Harry Potter is mijn ultieme favoriet. De Divergent-trilogie was dé serie die me helemaal het genre in trok (Ik las vooral romans). Winter in New York is het laatste fijne boek dat ik las en het boek van Tess vond ik ook prachtig. Één favoriet dus niet echt, wel een heleboel mooie boeken.

Wat is de mooiste cover die je in je collectie hebt?
Ik vind dat Blossom Books en Clavis ontzettend mooie covers uitbrengen, maar ik heb ook een aantal geweldig mooie engelse uitgaven in mijn kast. Moet ik echt kiezen?

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …?
Sowieso meer dan 300. Verder verkeer ik in de ontkenningsfase. (Oh! Die is goed. Misschien moet ik vanaf nu zo ook antwoorden.)

DSC_4549Wat is je laatst gekochte boek?
Vandaag kocht ik Niets is wat het lijkt door Tanya Byron en Enkele Reis door Marelle Boersma.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las?
Volgens mij ben ik geboren met een voorliefde voor lezen. Ik ben ook lang enig kind geweest, dus dat helpt mogelijk ook. Elke woensdag ging ik naar de bieb, en daar las ik van alles. Ik weet nog dat ik overging van de C-boeken naar de échte grote mensen boeken. Dat was mijn chicklitperiode, want ik zocht altijd de meeste blije boeken uit de rekken.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was?
Jacques Vriens en Carry Slee. En Marc de Bel, die vond ik heel grappig.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)?
J.K. Rowling 🙂

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen?
Harry Potter 😉 Maar The Hunger Games, Divergent-boeken en Millenium-trilogie ook.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen?
Helaas zijn dat er ook wel meer dan één. Ik kan me nog herinneren dat ik echt tegen Zwarte Lijst van Brad Thor aan zat te hikken. Ik vond het zo verwarrend. Bleek het ook deel zoveel uit een serie te zijn. Dat was onhandig.

DSC_4586Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast? Ja hoor, dat kan ze!

 

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #24”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.