Blogger Vriendenboek #21

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Jolien van Daisies on Bookshelves in de spotlight.

joliendaisiesonbookshelvesNaam: Jolien

Leeftijd: 25

Wat studeer je of heb je gestudeerd? Ik studeerde eerst communicatie-wetenschappen in Gent en koos als afstudeerrichting voor film- en televisiestudies. Nadien heb ik nog een jaartje bijgedaan in Antwerpen voor het postgraduaat informatie- en bibliotheekwetenschap. Dit verraadt ook meteen al een beetje dat ik dol ben op films en boeken 😉

Heb je naast lezen nog andere hobby’s? Ik hou heel erg van reizen! Als ik kon, zou ik het hele jaar door de wereld aan het ontdekken zijn 😀 Maar ik hou ook van koffietjes drinken met vriendinnen of een filmpje meepikken met vriendlief. En van bloggen natuurlijk!

Je favoriete eten? Vegetarische spaghetti! En frietjes! En chocolade!

Je lievelingskleur? Ik ben best wel een meisje-meisje op dat vlak. Ik hou erg van pasteltinten. Lichtblauw of zacht roos bijvoorbeeld.

Verzamel je (naast boeken) iets? Eigenlijk niet echt. Of ja, films en series! Daar heb ik er ook een heleboel van. En als ik heel veel geld had, zou ik vintage horloges verzamelen. Maar helaas.. 😀

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen? Wat moeilijk! Vroeger stonden er een heleboel jeugdboeken van Marc de Bel in mijn kast die ik uiteraard allemaal gelezen heb. Ik vind hem echt een briljante kinderboekenschrijver! Op dit moment staan de Harry Potter boeken nog steeds in mijn kast en die heb ik allemaal al (meermaals :D) gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd? Ja eigenlijk best vaak. Ik ben iemand die graag en vaak boeken koopt en dan valt een boek soms helaas wat tegen. “Fallen” van Lauren Kate is bijvoorbeeld mijn laatste miskoop. Dat bleek echt geen boek voor mij te zijn.

Luister je naar audio-boeken? Heb ik voorlopig nog niet geprobeerd maar wil ik gerust een keertje uittesten in de toekomst 

Heb je een favoriet genre? Eigenlijk niet echt. Welk boek ik lees, hangt vaak een beetje van mijn mood af.

Welk boek zou je op dit moment willen kopen? Ik heb de Grisha boeken ondanks alle lovende recensies nog steeds niet gelezen. Shame on me! “Schim en Schaduw” staat dan ook hoog op mijn To Buy List.

Voor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen? De “ik-heb-2-boekenkasten-en-die-zitten-propvol-dus-slingeren-boeken-overal-in-huis-rond” indeling?! Oeps.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken? Ik lees meestal fysieke boeken, al vind ik mijn e-reader enorm handig als ik op reis ben.

Heb je een favoriet boek? Harry Potter! Alle 7! Of is dat valsspelen? In dat geval, kies ik “Wuthering Heights” van Emily Brontë. Wat een geniaal boek is dat!

coverdeselectieWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt? De boeken uit “De Selectie” serie vind ik een enorm mooie cover hebben.

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …? Oei, dit wordt een beetje gokken. Ik vermoed dat dit er zo’n 200 zijn.

Wat is je laatst gekochte boek? “Angelfall” van Susan Ee.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las? Ik was zo’n kindje dat altijd al graag gelezen heeft. Ik verslond dan ook echt ALLE boeken van Marc de Bel, dus misschien heeft hij toch wel.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was? J.K. Rowling. Ik las het eerste boek van Harry Potter toen ik 11 jaar was en ben met de boeken opgegroeid.

jk rowlingVan welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)? Opnieuw J.K. Rowling. Ik alle boeken die ze tot nu toe geschreven heeft in mijn kast staan, ook die onder haar pseudoniem.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen? De boeken van Harry Potter herlas ik allemaal al meerdere malen. Het blijft gewoon zo goed!

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen? “Fallen” van Lauren Kate.

Kan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast? Ik denk het wel maar dan zou ik eerst al mijn boeken netjes moeten opruimen en bij elkaar leggen om eens te kijken.. En ik ben nogal een rommelig type. Sorry! 😀

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

2 gedachten over “Blogger Vriendenboek #21”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.