Wolken boven Montana – Nora Roberts

wolkenbovenmontana

Titel: Wolken boven Montana
Auteur: Nora Roberts
Uitgeverij: Harper Collins / Harlequin
446 p.

“Ze hebben elkaar nog nooit gezien, de drie dochters die Jack Mercy ieder bij een andere vrouw verwekte. Dat doen ze pas tijdens zijn begrafenis en daarna, bij de lezing van het testament. Hij laat zijn ranch – ter waarde van twintig miljoen dollar – aan hen na, maar hij verbindt er wel een voorwaarde aan: ze hebben pas recht op de erfenis als ze een jaar samen op de ranch doorbrengen.

Voor Tess, die alleen geïnteresseerd is in het geld, is het een ware nachtmerrie. Voor Lily, op de vlucht voor haar gewelddadige echtgenoot, lijkt het een welkome adempauze. En voor Willa, die op de ranch is opgegroeid en die dus in haar ogen de meeste rechten heeft, voelt het als verraad.

Uiteindelijk beseffen ze dat ze geen keuze hebben. Hoe verschillend ze ook zijn, ze moeten het een jaar lang samen zien uit te houden. Op zich al niet gemakkelijk, maar wanneer duidelijk wordt dat iemand eropuit is de ranch – en hen – kapot te maken, begint de uitdaging pas echt …”

Mijn mening:

Jack Mercy staat even bekend om zijn capaciteiten als ranch-uitbater dan om zijn onverzettelijke en kille karakter. Dat laatste is zelfs een understatement – hij is een allesbehalve aangenaam persoon die er geen graten in ziet om ook na zijn dood voor onaangename verrassingen te zorgen én de touwtjes in handen te houden.

Daardoor komt Willa ,die haar leven lang genegeerd werd en nooit een goedkeurend woordje te horen kreeg, plots in contact met onbekenden die haar eenzame wereldje met vaste waarden omtoveren tot chaos. Wat een vluchtige ontmoeting had moeten zijn wordt uiteindelijk een heuse invasie. De veranderingen lijken in het begin enkel wrevel te veroorzaken maar laten haar geleidelijk aan ook andere gevoelens verkennen.

Veel van de Nora Roberts-boeken die bij Harlequin / Harper Collins werden uitgegeven zijn onderdeel van een reeks. Denk maar aan de MacGregor Clan, Het complete Stanislaski Kwartet, De bloementuin van Harper House, De Sleutel-trilogie, … ‘Wolken boven Montana’ is echter een ‘3-voor-de-prijs-van-1’-boek. Willa lijkt dan misschien in het begin wel over te komen als de hoofdrolspeelster, maar eigenlijk krijgen haar zussen én de mannen in hun leven evenveel aandacht. Hierdoor leren we zowel de stoere zelfstandige Willa kennen als haar twee oudere zussen: Tess die heel materialistisch is ingesteld én niet met zich laat sollen en Lily die uiterst schichtig is en dus net het tegenbeeld van haar beide zussen.

Opnieuw hanteert Nora Roberts haar beeldende omschrijvingen zodat je als lezer de uitgestrekte velden, schaduwrijke bossen en steile hellingen die naar een prachtig uitzicht leiden, zo voor je ziet. Ook de personages voldoen aan de verwachtingen die je hebt bij een boek van deze schrijfster. Ze komen geloofwaardig over door hun herkenbare karakterfoutjes, brengen je aan het lachen door hun grappige conversaties én een minderheid bezorgt je de rillingen door zijn gruwelijke daden. Uiteraard loopt er ook in dit boek een zieke geest rond die roet in het eten strooit en voor een spannend verhaal zorgt. Romantiek, humor én spanning zorgden ervoor dat dit boek me aangenaam wist te verrassen.

6 gedachten over “Wolken boven Montana – Nora Roberts”

  1. Ik lees graag boeken van Nora Roberts, maar kwam hier toch niet doorheen. Ik geloof dat ik het boek toch nog een keer ga proberen.

    1. Het kwam vrij rustig op gang, maar las vervolgens wel heel ontspannend weg. Ik heb het soms ook hoor dat een boek op een bepaald moment niet goed uitkomt.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.