Harde liefde – Meredith Wild

hardeliefde

Titel: Harde liefde (Hacker, #1)
Auteur: Meredith Wild
Uitgeverij: Xander Uitgevers
309 p.

“Blake Landon. Sexy, woest aantrekkelijk, onbereikbaar: hij is de ultieme fantasie van elke vrouw. Blake is miljardair, befaamd hacker en krijgt alles wat hij wil. Wanneer Erica Hathaway hem tegenkomt, krijgt ze hem niet meer uit haar hoofd. Maar de timing is verre van perfect.

Erica is hard op weg naar een succesvolle carrière. Met een ijzersterk business plan op zak moet ze alleen nog de juiste investeerder vinden. Wat ze nooit had verwacht gebeurt: ze valt als een blok voor de charmes van haar onweerstaanbare investeerder.

Ook Blake raakt in de ban van Erica’s charme, intelligentie en ambities, en al snel wil Blake niet alleen haar bedrijf, hij wil Erica helemaal.”

Mijn mening:

Het lijkt soms wel alsof er in dit populaire genre enkel schatrijke mannen mogen meespelen. In vrijwel elk boek is het mannelijke hoofdpersonage immers multi-miljonair al blijft het vaak onduidelijk wat ze juist doen om zo’n kapitaal te vergaren. Nu is de flaptekst wel een beetje misleidend want wanneer Blake en Erica elkaar de eerste keer letterlijk tegen het lijf lopen weten ze helemaal niets van elkaar én dus ook niet dan één van hen een miljardair is.

In dit boek wordt die rijkdom echter niet overmatig benadrukt. Je merkt doorheen het verhaal uiteraard wel dat Blake niet om geld verlegen zit, maar je wordt ook niet met buitensporige shop-sessies rond de oren geklopt waarbij men geld lijkt weg te smijten.

We volgen het verhaal vanuit Erica’s perspectief. De afgelopen maanden heeft zij zich volledig op haar werk gefocust. Ze wil die focus niet laten afwijken uit schrik om alles te verliezen. Die ‘alles’ is dan haar project Clozpin want dat lijkt het enige te zijn dat ze heeft. Nu ja, dat is een beetje overdreven. Ze heeft immers ook een goede band met de vriendin van haar overleden moeder én ze woont samen met Alli die tevens ook haar persoonlijke styliste is. Haar vriendin lijkt er alleszins het grootste plezier in te hebben om Erica op te tutten en aan te kleden alsof ze haar eigen persoonlijke barbiepop is.

Maar dan ontmoet ze dus Blake. Na die korte eerste ontmoeting komt ze hem onverwachts opnieuw tegen én vervolgens blijkt er geen ontkomen meer aan. Vier jaar lang hield ze de touwtjes strak in handen en wist ze perfect wat haar de komende jaren te doen stond. Nu komt Blake echter haar leven in gewandeld en hij lijkt alles uit balans te brengen waardoor ze die gekoesterde controle lijkt te verliezen. Bovendien lijkt hij in tegenstelling tot Alli veel meer interesse te hebben in het uittrekken van haar kleding.

Wat me ook opviel bij Blake is dat hij of een heerlijke lipgloss heeft of een (in dit genre) herkenbare tic om regelmatig in zijn onderlip te bijten. Wie weet is het wel een besmettelijke aandoening bij boekpersonages.

Bij dit soort boeken erger ik me soms aan de handelingen en reacties van vooral de vrouwelijke personages. Dit keer was dat echter niet het geval. Niet dat Erica perfect is hoor, dat is immers niemand, maar ze is wel verstandig en zelfstandig genoeg om zichzelf staande te houden in een professionele wereld die vooral door mannen wordt geleid en ze neemt geen overhaaste beslissingen wanneer ze zich in het nauw gedreven voelt. Er zijn wel degelijk discussies maar die zijn het gevolg van begrijpelijke situaties waardoor je je eigenlijk nooit ergert aan de karakters. Zo leek Blake ook echt het beste met haar voor te hebben in plaats van hoofdzakelijk overheersend te willen zijn. De touwtjes uit handen geven doen ze allebei niet graag maar op het juiste moment willen ze allebei wel eens de controle los laten. Het leuke is dat het niet steeds dezelfde persoon is die dit doet.

Ik kan dus wel zeggen dat dit eerste deel uit de Hacker-serie me aangenaam heeft verrast. Ook het einde van dit boek dat (Hoera!) eens niet het schijnbaar vaste stramien lijkt te volgen was een groot pluspunt. Hopelijk is de opvolger die in november in de rekken verschijnt even leuk als ‘Harde liefde’.

Met deze recensie van ‘Harde liefde’ doe ik mee aan de blogtournee die Xander Uitgevers heeft georganiseerd. De komende dagen kan je dan ook meerdere recensies van dit boek terugvinden op de volgende blogs:

26 oktober – I heart books
28 oktober – Lees dan
30 oktober – Pencils & Paper
1 november – Reviews & Roses
3 november – Leesmee
5 november – Rachelleest
7 november – Oh my book
9 november – Kletspraatjes

Hou deze blog echter ook in het oog want vermits ik over twee exemplaren van ‘Harde liefde’ beschik, wil ik graag iemand gelukkig maken met dat extra boek.

3 gedachten over “Harde liefde – Meredith Wild”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.