DIY-project #7

diyprojectToen ik Pinterest jaren geleden ontdekte speelde ik binnen de kortste keren meerdere uren kwijt door van de ene knappe pin naar de volgende map te klikken. Vermits ik alles graag gesorteerd hou had ik al snel een massa aan mapjes bij elkaar verzameld.

Eentje met boek-gerelateerde zaken, een ander volgeladen met foto’s van mooie bibliotheken. Maar ook een map vol Harry Potter-gerelateerde pins, een Star Wars-map, inspirerende quotes, kunst met raven, uiltjes, fantasy artwork, paarse bloemen, … Oh ja én ook enkele creatieve mapjes.


Ha! Enkele … dat gaat niemand geloven én ze hebben nog gelijk ook. Ik bewaar er foto’s van eigen creaties maar doe er ook heel veel inspiratie op. Veel te veel waarschijnlijk want ik heb geen flauw idee wanneer ik al die ideetjes ooit ga kunnen uitwerken. Daarom besloot ik om een selectie te maken met boekgerelateerde DIY-projectjes.

Het is jullie ondertussen waarschijnlijk al wel opgevallen dat ik fan ben van haalbare diy’s. Liefst zonder een lange zoektocht naar de benodigde materialen. Ook dit keer is dat niet anders … een makkelijke én voordelige diy!

diyschrijfpen1
Ik beken dat het voor mij wel heel voordelig werd vermits ik zelf al een heel deel in huis had én voor de inktpennen terecht kon bij mijn moeke die kaligrafie-lessen volgt. Op deze foto kan je het materiaal zien dat je nodig hebt. Enkel de hobbylijm of tweezijdige tape staat er niet bij.

De vorige foto maakt ook meteen duidelijk wat ik wilde maken. Bij ieder bezoekje aan beurzen als F.A.C.T.S. en Antwerp Convention zie ik mooi gekleurde veren die je echt als schrijfpen kan gebruiken. Alleen kosten die doorgaans in de 30€ en dat heb ik er nu niet bepaald voor over.

diyschrijfpen2

Ik ben trouwens geen sluikreclame voor A.Heijn aan het verkopen, maar ik wilde wel mijn keuken-aanrecht beschermen tegen eventuele verfspetters. Deze tube lichtpaarse metallic-verf had ik al een tijdje in huis én kwam nu perfect van pas om deze gevonden veer om te toveren tot een schrijpen die Tonks met plezier zou willen hanteren.

diyschrijfpen3

Na het verven koos ik zelf voor tweezijdige tape, die ik perfect op maat kon knippen én rond het uiteinde van de pen kon bevestigen. Nu ja, niet het echte einde, want zoals je kan zien liet ik bewust een beetje afstand.

diyschrijfpen4

Nadat je de pen stevig genoeg hebt aangeduwd kan je eventuele resten van deze tape makkelijk verwijderen door er eventjes met je vinger overheen te rollen én het er vervolgens af te trekken.

diyschrijfpen5

Binnenkort moet ik toch eens een iets uitvoerigere DIY tonen, want tot nu toe waren ze allemaal heel eenvoudig. Maar toch, ik ben blij met mijn paarse pen én eigenlijk ook heel blij dat we in dit tijdperk gewoon een vulpen of klavier mogen gebruiken. 😉

2 gedachten over “DIY-project #7”

  1. Wauw, wat gaaf zeg! En relatief simpel om zelf te maken, want de prijzen waarvoor ze deze veren proberen te verkopen is niet leuk meer. Vroeger op de basisschool kreeg ik schrijfles met zo’n zelfgemaakte schrijf veer, zo leuk nu ik er op terug kijk.

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.