Versatile Blogger Award #2

versatilebloggerawardVorige week begon voor mij met een nominatie. Marcia had me toen immers getagd voor de Versatile Blogger Award. Nog voor mijn invulling verscheen werd ik niet één of twee, maar zelfs drie keer opnieuw geselecteerd door medebloggers. Niemand minder dan Lisa van Leave no Story Behind, Lieke van Make it personal en Vanessa van Mijn BIEB. Dankjewel voor de nominaties dames! Waar het de vorige week nog lang geleden was sinds mijn laatste Facts about me, ziet het er nu naar uit dat jullie overrompeld zullen worden door persoonlijk feiten over dit Zwartraafje. 😉

Lisa

1. – ik heb al jaren een huishoudboek waarin ik alle uitgaven noteer. Ja, ik weet dat mijn leeftijdsgenoten dit doorgaans niet doen – maar mijn grootouders én ouders deden dit wel en blijkbaar heb ik het van hen overgekregen. Op zich is het ook wel heel handig om een overzicht te hebben, anders lijkt je geld gewoon in de lucht op te gaan. Bovendien is het wel leuk om te zien dat je boekenbudget nog niet uitgeput is. 😉

2. – ik doe trouwens nog wel meer dingen die leeftijdsgenoten niet ‘hip’ vinden. Fysieke kaartjes sturen bijvoorbeeld in plaats van wensen via FB, ecards of sms.

vlinderkaarten

3.– of een weekmenu opstellen. Dit doe ik al euhm … 13,5 jaar, vanaf mijn vriend (nu echtgenoot) en ik gingen samenwonen. Ik hoef me dus niet elke dag af te vragen wat we nu weer zullen eten én moet ook niet zo vaak naar de supermarkt. Wat er uiteraard ook meteen voor zorgt dat ik wat extra leestijd win. 😉

4.– ik volg geen booktubers – erg hé. Vaak kom ik lijstjes tegen waarin andere bloggers hun favoriete booktubers voorstellen én dan denk ik ‘Hier zou ik eens tijd voor moeten maken’. Maar jammer genoeg lijkt tijd maken onmogelijk én datzelfde telt voor het vinden van een functionerende timeturner – dus valsspelen zit er ook niet in.

5.– ik heb nooit naar Pokemon gekeken. Mijn broers keken er in een ver verleden wel eens naar, maar blijkbaar was ik er zelf net iets te oud voor. Er zijn nog wel meer dingen die ik niet bewust heb meegemaakt. Spongebob bijvoorbeeld, of de flippo’s die ooit een hele poos niet uit het straatbeeld weg te denken waren, of …

6.– ik streek vroeger echt alles tot handdoeken en washandjes toe. Tot enkele mensen me totaal voor gek verklaarden. Nu is het net het omgekeerde, veel kleding wordt opgevouwen zodra ze uit de droogkast komt waardoor slechts enkele zaken echt gestreken moeten worden én ik me dus weer wat extra tijd bespaar die ik uiteraard veel liever doorbreng met lezen.

7.– vroeger stond ik nogal wantrouwend ten opzichte van sushi. Ik had niet veel vertrouwen in een gerecht met rauwe vis. Sinds ik het voor het eerst proefde tijdens de vrijgezellen van een vriendin ben ik echter helemaal fan.

sushiboot

Lieke

8.– mijn allereerste Boekenbeurs-aanwinst was een gesigneerd boek van Herman Brusselmans. Ik heb er toen nog een hele tijd voor aangeschoven. Maar hé, mijn naam is wel correct geschreven. Yep, vroeger las ik ‘iets’ andere boeken als nu.

brusselmans

9.– ik heb twee jongere broers en dankzij hen ook twee schoonzusjes die goede vriendinnen zijn geworden.

10. – eerder deze week mocht in de stoffenverzameling van mijn moeder snuffelen. Ik haalde er enkele van tussen en ben benieuwd of ik die ooit allemaal tot iets zal kunnen verwerken. Bovenaan in de rechterdoos ligt baalkatoen. Dus als ik eens heel veel tijd heb kan ik mijn eigen totebags maken en beschilderen.

20150828_153333

11. – ik hou er van om boekenkoopjes te doen en dat hoeft niet persé in de winkel te zijn. Rondslenteren en naar boeken kijken op rommelmarkten, garageverkopen, tweedehandssites en kringloopwinkels is nu eenmaal leuk. Helemaal wanneer je een koopje op de kop kan tikken.

20150804_190620

12. – mijn jongste broer en schoonzus gingen begin augustus naar Londen én gisteren kreeg ik van hen deze superleuke tas cadeau als verrassing. Ik ben er vanzelfsprekend SUPER gelukkig mee.

20150827_153812

13. – mijn allereerste zelfgekochte cd was het debuutalbum van Alanis Morisette

14. – ik heb een bril in huis maar heb hem eigenlijk zelden nodig. Vroeger wel, maar de laatste tijd weer niet. Heel gek dat ik hem niet altijd nodig heb, maar hij ligt dus wel binnen handbereik mocht daar ooit weer eens verandering in komen.

Vanessa

15. – jullie hebben misschien al gemerkt dat ik een smoothie-fan ben. Alleen vind ik het zo’n zonde om vers zomerfruit te pletten in de blender. In de eerste plaats omdat het minstens even lekker is om gewoon uit het vuistje op te eten maar ook omdat die zomerse bessen veel te kostelijk zijn. Zelf maak ik daarom steeds gebruik van diepvriesvruchten. Zo heb ik meteen ook een super frisse smoothie.

smoothie2

16.– op de een of andere manier open ik een doosje medicatie steeds aan de foute kant, waardoor de bijsluiter er nog over hangt en ik die dus eerst moet verwijderen.

17.– Sneakersokjes hebben de irritante gewoonte om steeds onder mijn hiel te schuiven. Ik werd er op de duur een beetje gek van maar heb toen gelukkig een handige oplossing gevonden. Ik trek ze gewoon over mijn steunzolen en leg die vervolgens terug in mijn schoen. Tja, ik ben een plantrekker en bedenk steeds gekke oplossingen voor stomme probleempjes.

18.– Blijkbaar ben ik ook een vreemde linkshandige. Schrijven en lezen doe ik links. Een lepel heb ik ook in mijn linkerhand, maar mijn vork en mes gebruik ik dan weer als een rechtshandige. Blijkbaar doe ik nog een aantal zaken averechts. Kruisjessteek doe ik bijvoorbeeld linkshandig (wat dus in mijn geval logisch is) maar mijn haaknaald of breipriemen heb ik dan weer vast als een rechtshandige. Al beweeg ik tijdens het handwerk wel vooral mijn linkerarm wat naar het schijnt een zot zicht is. Gelukkig ziet het eindresultaat van dat breien/haken er wel heel normaal uit.

blokkensjaal

19. – Eerder dit jaar begon ik een blog met handige blogtips te volgen. Binnen de kortste keren ben ik daar echter mee opgehouden vermits ik meteen nog meer faalangst kreeg als voordien. Ik doe immers de helft van die zaken niet en was er dus nog meer van overtuigd dat ik een ‘slechte’ blogger was.

20. – Een tijdje terug zag ik bij iemand verjaardagswensen passeren en betrapte mezelf er op dat ik Harry Birthday las in plaats van Happy Birthday. Wie weet wens ik mensen binnenkort ook onbewust een Happy Potter.

harrypotterkaart

21. – Onlangs stond ik boos naar de afdruk van een regendruppel op de ruit te kijken. ‘How dare you!’ en dat terwijl ik ze net had proper gemaakt. Blijkbaar is het poetsen van je ruiten gelijk aan het uitdagen van de weergoden. Misschien moet ik rekening houden met al die mensen die liever het zonnetje zien schijnen én ze gewoon NIET meer kuisen. Dat zou me meteen nog wat extra leestijd opleveren. 😉

9 gedachten over “Versatile Blogger Award #2”

  1. Proficiat met je nominaties!
    Dat huishoudboekje… Ik zou het,ook eens terug,moeten beginnen doen want ik vond dat fijn, zo’n overzicht hebben. Bedankt om.me eraan te herinneren!

  2. Ah, wat leuk dat je hem nogmaals hebt ingevuld! (En dan ook nog eens drie keer in één post!) Ik heb dus echt precies hetzelfde met sneakersokjes. Vreselijk.

    1. Hihi. Ik ben steeds de kok dus dat probleem heb ik niet. Maar als ik tijdens het opstellen van zo’n menu even geen inspiratie heb en vraag ‘Wat wil je graag eten?’ dan is het antwoord vrijwel iedere keer ‘Iets lekkers’

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.