Blogger Vriendenboek #16

Herinneren jullie de vriendjesboeken nog? Als je geluk had mocht je zo’n exemplaar mee naar huis nemen en invullen. Dan konden je ouders meteen ook op zoek naar NOG een pasfoto want die moest je doorgaans links bovenaan jouw pagina inplakken. Bovendien werd je ook verondersteld om een antwoord te geven op vragen als ‘Wat is je favoriete vak?’, ‘Ik ben gek op …’, ‘Ik hou helemaal niet van …‘

Het leek me leuk om daar onze eigen versie van te maken in de vorm van een Blogger Vriendjesboek. Op die manier kunnen jullie hier een heel deel blogs ontdekken en de personen achter de blogs beter leren kennen.

Dit keer zetten we Kathleen van Verbeelding in de spotlight.

kathleenLeeftijd: 30

Wat studeer je of heb je gestudeerd? Ik heb in een ver verleden Journalistiek gestudeerd.

 

bakkenHeb je naast lezen nog andere hobby’s? Ik ben nogal een creatieve duizendpoot en hou me bezig met alles wat ook maar een beetje creatief is: schrijven en bloggen, kleurboeken inkleuren, naaien, fotografie, illustreren,… Daarnaast durf ik al een keertje te experimenteren in de keuken en dan vooral met zoetigheden aangezien ik zelf nogal een zoetebek ben. En om alle kilo’s kwijt te raken die ik bijkom door zoveel te snoepen gaan we regelmatig wandelen (meestal in combinatie met het zoeken van een geocache) en zit ik ook regelmatig op mijn stalen ros.

Je favoriete eten: Ik zou kunnen overleven op pizza. Volgens mij gaat de weegschaal wel een beetje kwaad zijn moest ik dat iedere dag eten, maar ja. Sowieso alles wat uit de Italiaanse keuken komt, wordt zeer op prijs gesteld.

Je lievelingskleur: Appelblauwzeegroen. Alleen de naam al. 😀

funkopopbaymaxVerzamel je (naast boeken) iets? Niet bewust, maar ik heb verdacht veel notitieboekjes, washitape en stofjes. Ik ben aan het overwegen om een verzameling Funko Pop figuurtjes te starten omdat ik die zo geweldig vind. Momenteel heb ik er eentje (Baymax uit de film Big Hero 6) en stiekem vind ik die helemaal geweldig. Ik word er altijd zo vrolijk van als ik hem zie en ik heb al een lijstje met andere Funko Pop figuurtjes die er ook super uitzien.

Welk boek staat al het langste in je kast? Heb je het al gelezen? De GVR van Roald Dahl en reken maar dat ik die al verschillende keren heb gelezen.

Heb je ooit een heuse miskoop gedaan? Een boek dat veelbelovend leek maar waarvan je het geld bij nader inzien liever aan een ander boek had gespendeerd? Ik heb een beetje een dubbel gevoel bij S. van J.J. Abrams. Ik was dolenthousiast over het concept van dat boek. Eigenlijk is het een boek op zich, maar in de zijlijnen van dat boek (letterlijk) speelt zich een tweede verhaal af in de vorm van notities die tussen twee personages uitgewisseld worden. Daarnaast zitten er heel wat extra’s tussen de pagina’s van het boek: brieven, postkaarten,… Die extra’s dragen allemaal bij tot het verhaal. Ik ben begonnen in dat boek, maar na dertig pagina’s wist ik niet meer waar mijn hoofd stond. Moest ik nu eerst het verhaal zelf lezen en dan de kantlijnen of alles door elkaar? Door die extra’s en de mooie afwerking van het boek, was het aan de prijzige kant en achteraf gezien vraag ik me af of ik het boek ooit wel zal lezen. Jammer, want zoals ik al zei: ik was dolenthousiast over het concept.

Luister je naar audio-boeken? Eigenlijk niet. Ik ben een fervent podcast-luisteraar, maar aan audio-boeken heb ik me nog niet gewaagd. Binnenkort eens wat verandering in brengen. Ik kan luisteren naar luisterboeken of podcasts perfect combineren met mijn werk, dus ik begrijp zelf niet waarom ik nog niet aan de slag ben gegaan met luisterboeken.

Heb je een favoriet genre? Ik lees een beetje van alles, maar het liefst van al lees ik fantasy. Daarin kan een auteur zich écht volledig laten gaan en kunnen de gekste dingen verzonnen worden. Dat is net de kracht van fictie. Daarmee dat ik dat ook het liefste lees.

Welk boek zou je op die moment willen kopen? Ik heb me even voorgenomen wat minder boeken te kopen, want aan het einde van de maand verschiet ik toch altijd van hoeveel boeken ik heb gekocht. Er zijn natuurlijk altijd wel een aantal boeken die mijn ogen uitsteken.

boekenkastVoor welke boekenkast-indeling heb jij gekozen? Ik heb een Expedit kast van Ikea en ieder hokje heeft zijn eigen thema. Gaande van mijn favoriete auteur (Juliet Marillier) tot boeken die ik nog moet lezen (een behoorlijk vol hokje) tot romantische boeken tot non-fictie boeken.

Lees je veel ebooks of voornamelijk fysieke boeken? Ik denk dat het momenteel fifty-fifty is. Sinds die jaar ben ik weel heel veel papier aan het lezen, maar ik zal nooit of te nimmer afscheid kunnen nemen van mijn trouwe metgezel meneer Kindle.

Heb je een favoriet boek? Ik vind het zo moeilijk om er maar ééntje te kiezen. Er zijn zoveel geweldige boeken waar ik zo van heb genoten. The Book Thief van Markus Zusak vond ik prachtig, Carrie van Stephen King heeft de deuren naar het horrorgenre voor mij geopend en heeft me Stephen King leren kennen, Neverwhere van Neil Gaiman was ronduit schitterend, met Me Before You van Jojo Moyes heb ik tranen met tuiten gehuild op het einde,… Zo zijn er veel boeken die op hun eigen manier en om hun eigen reden een favoriet zijn. Echt één uitgesproken favoriet heb ik niet meteen, denk ik.

uprootedWat is de mooiste cover die je in je collectie hebt? Ik kocht onlangs Uprooted van Naomi omdat ik het zo’n mooie cover vind. Hetzelfde deed ik met The Gracekeepers van

Heb je enig idee hoeveel boeken je bezit? <100, >100, >200, >300 …? Als ik de ebooks die ik de afgelopen vijf jaar op mijn Kindle heb verzameld niet meetel, dan denk ik dat ik ergens tussen de 100 en de 200 boeken zit.

Wat is je laatst gekochte boek? Ik kocht vorige week met een boekenbon twee boeken: The Book of Strange New Things van Michel Faber en The Peripheral van William Gibson.

Weet je nog welk boek er voor zorgde dat je graag las? Ik ben op hele vroege leeftijd heel veel beginnen lezen. Daar waar heel veel kinderen begonnen met de Maan, Roos, Vis boeken, greep ik meteen naar de iets uitdagendere boeken. Ik herinner mij dat het mij fascineerde dat lettertjes bij elkaar een woord konden vormen en dat die woorden zinnen konden vormen en dat die zinnen een verhaal konden vormen dat je helemaal mee kon nemen naar een andere wereld. Eén specifiek boek dat er voor zorgde dat ik ben beginnen lezen, kan ik me niet meteen herinneren. Wat ik me wel herinner was dat van zodra ik kon lezen ik zowat iedere week in de plaatselijke bibliotheek stond, vaak zelfs meerdere keren per week.

Wie was je favoriete auteur toen je kind was? Zonder twijfel Roald Dahl. De manier waarop hij verhalen kon vertellen en de gekste dingen verzon is onevenaarbaar. Volgens mij is hij ook de reden waarom ik zo hou van gekke personages en absurde humor in boeken. Om nog maar te zwijgen over mijn voorliefde voor woordgrapjes.

Van welke auteur heb je de meeste boeken in je kast(en)? Juliet Marillier. Ik las haar eerste boek Dochter van de Zeven Wateren toen ik zestien was en ik was meteen verkocht. Ze heeft een geweldige vertelstijl en heeft een perfect evenwicht gevonden tussen boeken waarin onderlinge relaties heel belangrijk zijn mét een vleugje fantasy.

Welk boek heb je al meer dan drie keer gelezen? Wildewoud van Juliet Marillier en de eerste drie boeken van de Zeven Wateren reeks.

Is er een boek dat je tegen je zin hebt uitgelezen? Verschillende. Het meest recente dat ik me kan herinneren was De Vijfde Aanwijzing van John Darnielle. Ik hoorde daar goede kritieken over en besloot er mijn tanden in te zetten. Helaas bleek de vertaling een verschrikking te zijn en was het verhaal ook nogal verwarrend. De combinatie zorgde voor heel wat frustraties, maar omdat het zo’n kort boek is, heb ik toch doorgebeten en het uitgelezen. Achteraf gezien had ik het beter gelaten voor wat het was. Ook Cassandra at the Wedding van Dorothy Baker was een ware klucht om door te geraken. Dit was het eerste boek dat we lazen met het Leuvense leesclubje Between the Covers. Vrijwel iedereen had moeite met dat boek en dat zorgde meteen voor fijn discussies.

boekennaamKan je je naam spellen met de eerste letters van titels uit je boekenkast? Yup! (zie foto)

 

 

Als iemand van jullie zin heeft om zichzelf en zijn/haar blog hier voor te stellen dan hoor ik het uiteraard graag.

Een gedachte over “Blogger Vriendenboek #16”

Reacties maken me helemaal blij. Laat me dus gerust weten wat je van deze blogpost vindt.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.